Teollisesti poistettu gluteeni

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Jezu  Ylläpitäjä8.12.2008 21:36

    Osaako joku fiksu kertoa kuinka venhäjauhosta poistetaan gluteeni teollisesti? En siis itse aio hankkia vehnäjauhoja moista operaatiota varten, kiinnostaa vaan tietää kuinka se käytännössä tapahtuu

    Monissa tuotteissahan on nykyään gluteenitonta venhäjauhoa ja poistohan täytyy tehdä erittäin huolellisesti.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Suviih  629 viestejä19.2.2009 12:41

    ?? Nyt putosin kärryiltä, gluteenitonta vehnäjauhoa? Tarkennatko vähän eli tarkoitatko vehnätärkkelystä?

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Mainos

  • Jezu  Ylläpitäjä19.2.2009 13:44

    Suviih kirjoitti:
    ?? Nyt putosin kärryiltä, gluteenitonta vehnäjauhoa? Tarkennatko vähän eli tarkoitatko vehnätärkkelystä?

    Mielestäni olen nähnyt joidenkin tuotteiden ainesosaluettelossa aineita tyyliin: gluteeniton vehnäjauho tai vehnäjauho (gluteeniton).

    En sitten tiedä onko vehnätärkkelys ja gluteeniton vehnäjauho sama asia.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Suviih  629 viestejä19.2.2009 15:24

    Ehkä joku kotileipuri saattaa käyttää gluteenittomasta jauhoseoksesta nimitystä "gluteeniton vehnäjauho", mutta tuollaista tuskin saa käyttää missään kaupassa myynnissä olevassa tuotteessa, sillä gluteenitonta vehnäjauhoa ei (ainakaan tällä hetkellä) ole olemassa. En ole kyllä moiseen törmännyt tämän 12 vuoden aikana kun olen tuoteselosteita syynännyt, enkä ainakaan koskaan menisi tuollaista syömään.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Jezu  Ylläpitäjä19.2.2009 15:29

    Suviih kirjoitti:
    En ole kyllä moiseen törmännyt tämän 12 vuoden aikana kun olen tuoteselosteita syynännyt, enkä ainakaan koskaan menisi tuollaista syömään.

    Täytyypä tsekkailla löydänkö jonkun pakkauksen, jossa lukee noin.

    Joka tapauksessa alkuperäiseen kysymykseen ei ole vielä vastattu eli miten vehnästä tehdään vehnätärkkelystä ts. miten se gluteeni häviää siitä

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Suviih  629 viestejä19.2.2009 16:01

    Googlettamalla löytyi tämmöinen:

    "Vehnätärkkelyksen valmistus aloitetaan jauhamalla jyvät ja liettämällä jauho veteen. Seos jaetaan kolmifaasidekantterilla kolmeen osaan: tärkkelysjakeeseen, proteiinijakeeseen ja liukoiseen jakeeseen. Tärkkelysjae sisältää halutun tärkkelyksen ja proteiinijae vehnän gluteeni-proteenit."

    http://www.flaktwoods.com/de0dfc83-c55d-4305-8826-3fb118aa1356

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Pulla 267 viestejä19.2.2009 16:24

    Ainakin arkikielessä tosiaan jotkut käyttävät "gluteeniton vehnäjauho"-nimitystä (kaupoissakin). Joulun ruokien aikaan minulle ehdotettiin, että enkö voisi käyttää gluteenittomia vehnäjauhoja. Oletin nimityksen tarkoittavan gluteenitonta jauhoseosta, jota en itse käytä.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s