Ravintoloiden gluteenittomuutta tutkittu Kotkassa
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Jezu Ylläpitäjä – 4.9.2015 19:57

Kotkan kaupungin ympäristökeskus tutki viime toukokuussa gluteenittomaksi ilmoitettuja tuotteita kymmenestä eri kohteesta. Kohteista neljä oli ravintolaa, kolme kahvilaa, kaksi suurtalouskeittiötä ja yksi myymälä. Näytteet otettiin tarjoilulinjastolta esim. kylmävitriinistä, tai suoraan keittiöstä. Näytteitä otettiin 12 kappaletta, mm. pitsaa, keittoa, kastikkeita, leipomotuotteita ja ruoka-annoksia.
Kaikki näytteet alittivat gluteenittoman tuotteen rajan 20 mg/kg. Ainoastaan pizzan gluteenipitoisuus hipoi rajaa ja mittauksen virhemarginaalin ollessa 40%, pizza saattoi ylittää rajan. Toisaalta erittäin vähägluteenisen tuotteen raja on 100 mg/kg (aiemmin gluteenittomaksi sai nimittää 200 mg/kg -tuotteita).
Vaikka otanta oli pieni, voi yhteenvetona todeta, että ravintoloiden ja muiden suurtaulouskeittiöiden G-tuotteet ovat pääsääntöisesti gluteenittomia. Olisi hienoa, jos vastaavia tutkimuksia tehtäisiin säännöllisesti myös muualla Suomessa.
Lue raportti: Kotka.fi: Ympäristökeskus tutki gluteenittomia tuotteita Kotkassa - kaikki näytteet täyttivät laatuvaatimuksenKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Osallistu keskusteluun
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Eniten luetut keskustelut alueella
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.