Ravintoloiden gluteenittomuutta tutkittu Kotkassa

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Jezu  Ylläpitäjä4.9.2015 19:57

    Kotkan kaupungin ympäristökeskus tutki viime toukokuussa gluteenittomaksi ilmoitettuja tuotteita kymmenestä eri kohteesta. Kohteista neljä oli ravintolaa, kolme kahvilaa, kaksi suurtalouskeittiötä ja yksi myymälä. Näytteet otettiin tarjoilulinjastolta esim. kylmävitriinistä, tai suoraan keittiöstä. Näytteitä otettiin 12 kappaletta, mm. pitsaa, keittoa, kastikkeita, leipomotuotteita ja ruoka-annoksia.

    Kaikki näytteet alittivat gluteenittoman tuotteen rajan 20 mg/kg. Ainoastaan pizzan gluteenipitoisuus hipoi rajaa ja mittauksen virhemarginaalin ollessa 40%, pizza saattoi ylittää rajan. Toisaalta erittäin vähägluteenisen tuotteen raja on 100 mg/kg (aiemmin gluteenittomaksi sai nimittää 200 mg/kg -tuotteita).

    Vaikka otanta oli pieni, voi yhteenvetona todeta, että ravintoloiden ja muiden suurtaulouskeittiöiden G-tuotteet ovat pääsääntöisesti gluteenittomia. Olisi hienoa, jos vastaavia tutkimuksia tehtäisiin säännöllisesti myös muualla Suomessa.

    Lue raportti: Kotka.fi: Ympäristökeskus tutki gluteenittomia tuotteita Kotkassa - kaikki näytteet täyttivät laatuvaatimuksen

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s