Jezu Ylläpitäjä – 1.2.2014 14:36
Helsingin Sanomat kirjoitti pari mielenkiintoista artikkelia gluteenittomasta ruokavaliosta:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
J-T 91 viestejä – 2.2.2014 12:42
Huomaa kyllä meilläkin päin. Asutaan pienessä kylässä, jossa kauppana on pieni k-market.
Suuri yllätys olikin keliakiaan sairastuttuani, että kuinka laaja valikoima heillä onkaan gluteenittomia tuotteita, vaikka muutoin on valikoimat suppeat.
Ja kasvaa koko ajan, gluteenittomia keksejä on nykyään on kymmentä erilaista, jauhoja karkeina+hienoina (ja vielä valmiit gtomat brownies-jauhosekoitteet!), leipiä pakkasessa useampaa sorttia, pastaa lähes missä muodossa tahansa jne.
Vastaavasti taas viereisen paikkakunnan isossa Citymarketissa ei löydä gluteenittomia tuotteita niin millään, pitkän etsinnän jälkeen löytyi yksi pussi gluteenitonta leipää pakastimesta.
Jezu Ylläpitäjä – 3.2.2014 00:39
J-T kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Soffiine 44 viestejä – 3.2.2014 12:26
Olen huomannut saman, että kaupan koko ei välttämättä kerro miten asiat on hoidettu, ja onko heillä gluteenittomuudesta tarpeeksi tietoa.
Eihän se riitä, että kaupasta löytyy pari leipää ja keksipaketti, pari jauhopussia ja gluteeniton torttutaikina. Kyllähän muutakin gluteenitonta on oltava tarjolla, sillä tuo ei vielä vehnättömän, rukiittoman ja ohrattoman tarpeita täytä.
Sisartuotteet jo olemassa olevista tuotteista olisi aika mainio ratkaisu, tai se että tehtäisiin tilauksia pienistä kotimaisista gluteenittomista leipomoista, jotta aina olisi jotakin tarjolla, ja kauppojen pieniin tuotevalikoimiin saataisiin vaihtelua.
Onhan surkeaa jos vain yhtenä tai kahtena päivänä viikossa saa tuoretta leipää ja silloinkin ajatuksella nopeimmat ehtivät ensin, eli jo myöhemmin iltapäivällä tai illalla näet tyhjän hyllytilan sen suosituimman tuotteen kohdalla.
Suurimmilta paikkakunnilla kuuluisi ehdottomasti löytyä gluteeniton leipomo. Ja vaikka ne leipomot olisivat olemassa, pitää vaihtoehtoja ja lisää valikoimaa tilata kauempaa. Kaikille ei sovi tai maistu ihan joka valmistajan jauhoseokset mitä leivonnaisissa on käytetty, siksikin laajempi ja muuttuva, asiakaskunnan makumieltymyksiä paremmin tutkiva tarjonta olisi kiva juttu.
Gluteenittomien tuotteiden tarve ei noin vain pyyhkiydy pois. Mutta vehnä on niin raskasta, etten sen vaikutukset kumoavan ruokateollisuuden ihmeen, tai lääketieteen löytämän parannuskeinonkaan jälkeen en halua kokonaan jättää kevyitä ja hyvin sulavia gluteenittomia jauhoja.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.