MrsBucket 92 viestejä – 20.3.2010 18:16
Kohta kun räystäät alkavat tippua kolinalla, kaivetaan grillikin taas esiin.
Ajattelin tänä keväänä satsata pikku Muurikkaan tms:een, millä voisi paistaa lettuja ulkona.
Etukäteen olisi kiva kuulla, mistä aineksista ja missä suhteessa olet tehnyt takinan Muurikkalettuja varten?
Luulisin, että taikinan tulee poiketa normaalista ohukaistaikinasta, jotta lätyt pysyisivät koossa käännettäessä.
Vinkit itse paistohärvelistäkin ovat tervetulleita.
Suviih 629 viestejä – 20.3.2010 20:03
Itselläni ei oikeastaan ole mitään varsinaista ohjetta gluteenittomille letuille (tavallisille tai muurinpohja), teen nämä taikinat melko näppituntumalla. Muurikkataikinaan olen yleensä käyttänyt hieman kuituisampia jauhoja (esim. Semperin karkea) hienomman jauhon lisäksi ja pikkuisen enemmän kananmunaa suhteessa nestemäärään kuin paistinpannulla tehtäviin. Hyvin on pysynyt kasassa. Ja oikeaa voita pannulle paistoon (mikäli ei ole laktoosin kanssa ongelmia) niin tulee parhaimman makuisia.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
annepanne 52 viestejä – 21.3.2010 09:20
En tiedä, miten muurikkalettutaikinana toimii, mutta mielestäni tosi hyvä ja helppo letturesepti on Virtasalmen Viljatuotteen täysjyväriisijauhopaketin kyljessä. Lettutaikinaan tulee tummien täysjyväriisijauhojen lisäksi vain maissijauhoa, ei mitään jauhosekoituksia. Lettuja on helppo paistaa, eivät hajoa, ja ovat hyvänmakuisia ja luullakseni terveellisiäkin.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.