Korpputehdas muuntuu gluteenittomaksi
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Jezu Ylläpitäjä – 13.5.2015 21:29
Ylen uutisen mukaan perinteinen Koiviston Korpputehdas Kauhajoella siirtyy kokonaan gluteenittomaan tuotantoon.
Uutisen mukaan maamme vanhin, liki 90-vuotias korpputehdas on tunnettu perinteisistä sokerikorpuista ja nyt niiden menekki on vähentynyt ratkaisevasti.
Pirjon Pakari hankki korpputehtaan omistukseensa kaksi ja puoli vuotta sitten. Yrittäjä Hannu Malmivaara kommentoi asiaa Ylen haastattelussa:
- Sokerikorpun kysynnän laskua paikkaamaan tarvitaan uudenlaista tuotantoa. Gluteenittomien tuoteiden kysyntä kasvaa, eikä pelkästään keliaakikkojen keskuudessa, vaan muutkin kuluttajat suosivat gluteenittomuutta. Se on yksi ruokatrendeistä.
Koiviston Korpputehtaalla on kuusi työntekijää, jotka koulutetaan gluteenittomien tuotteiden valmistajiksi.
Glu.fi toivottaa uuden gluteenittoman toimijan tervetulleeksi markkinoille Ehkä sokerikorput lähtevät uuteen lentoon gluteenittomana versiona, kuitenkin niitä tullut junnuna aika paljon mussutettua.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Osallistu keskusteluun
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Eniten luetut keskustelut alueella
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.