Kokkikartanon valmisruoat

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Jezu  Ylläpitäjä19.2.2009 15:01

    Kokkikartano uusii valmisruokiensa pakkaukset ja nyt niistä löytyy myös tieto gluteenittomuudesta!

    Testasin uuden Päivän paras Broileri ja Riisi 350g -tuotteen ja se oli loistavan herkullinen. Kannattaa kokeilla.

    Broileri ja Riisi 350g (kuvassa vanha pakkaus)

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Pulla 267 viestejä19.2.2009 16:25

    Olikohan noista laitettu palautetta valmistajalle?

  • Mainos

  • Jezu  Ylläpitäjä19.2.2009 23:58

    Lisäsinpä tuon Tuotelistaukseen:

    Kokkikartano Broileri ja Riisi 350g

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • sinksu 2 viestejä11.9.2010 17:17

    Hei,

    Kokkikartanon gluteenittomat valmiskeitot ovat mielestäni maukkaita.

    Täyteläinen metsäsienikeitto on ollut lempparini, mutta pari viimeistä kertaa sitä syötyäni vatsani on tullut todella kipeäksi (lisänä kauhea ripuli). Edellisellä kerralla en osannut yhdistää kipua tuohon keittoon, mutta tänään aloin tutkia tuoteselostetta tarkemmin ja siellä mainitaan mm. muunnettu tärkkelys,kasviproteiinihydrolysaatti (maissi, soija, VEHNÄ).

    Onko tuote gluteeniton, ja miksihän en aiemmin saanut siitä mitään oireita?

    Olen ollut gluteenittomalla ja vähälaktoosisella ruokavaliolla jo kolmisen vuotta.

    -sinksu

  • oranki 35 viestejä11.9.2010 20:22

    Metsäsienikeittopakkauksessa lukee gluteeniton ja Kokkikartanon nettisivujen tuoteselosteessa ei mainintaa vehnästä...

  • tuuliviiri 13 viestejä12.9.2010 18:39

    Itse olen ihastunut Kokkikartanon pinaattikeittoon. Oli mukava yllätys, että se oli gluteeniton, monien muiden valmistajien pinaattikeitot sisältävät vehnää.

  • sinksu 2 viestejä14.9.2010 17:29

    Metsäsienikeiton Kokkikartanon nettisivujen tuoteseloste on erilainen kuin pakkauksessa.
    Pitäisihän sen olla gluteeniton juu, mutta silti..

    "Valmistusaineina käytettäviä proteiinihydrolysaatteja valmistetaan eri menetelmillä. Raaka-aineina voidaan käyttää mm. soijaa, maissia tai vehnää. Kun hydrolysaatteja valmistetaan nykymenetelmillä, proteiini pilkkoutuu useimmiten täysin.

    Valmistaja voi taata jatkokäyttäjälle, ettei proteiinilla ole enää mahdollista yliherkkyyttä aiheuttavaa vaikutusta tai vehnästä valmistettu hydrolysaatti ei sisällä gluteenia. Soijasta ja maissista peräisin olevista hydrolysaateista saa valmistajalta myös todistuksen, ettei niitä ole valmistettu geenimuunnelluista raaka-aineista.

    Jos proteiinihydrolysaatin alkuperä ilmoitetaan loppuelintarvikkeen päällysmerkinnöissä (esim. vehnäproteiinihydrolysaatti) ja valmistajan todistuksen mukaan tuote ei sisällä gluteenia, onko alkuperätieto vehnästä kuluttajalle hyvä lisäinformaatio vai kertoisiko kasviproteiinihydrolysaatti-nimi riittävästi? Vehnää välttävät jättävät edellisessä tapauksessa ilmeisesti tuotteen ostamatta. Jälkimmäisessä kuluttajaneuvonta saa kysymyksiä, että mikä kasvi on kyseessä? Vastaus on vehnä lisähuomautuksin, että se sopii keliaakikolle, mutta tuleeko asia ymmärretyksi."

    Lainaus sivulta:
    http://kehittyvaelintarvike.fi/teemajutut/10-vahan-kasiteltyjen-ja-luonnollisten-raaka-aineiden-kaytto-lisaantyy

    Eli on vain uskottava valmistajan todistusta..

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s