Kaurasta kysymys!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>
  • porajata 460 viestejä23.7.2010 12:49

    Niin ja minkä tyyppisiä oireet yleensä ovat ?

  • Linda 34 viestejä23.7.2010 13:21

    Makuja on tietenkin monenlaisia mutta Puuppola on ainoa kaura jota itse ostan! Teen siitä mysliä ja pidän juuri siitä että ne hiutaleet ovat niin suuria, ei mee mysli sitten jugurtin kanssa sellaseksi mössöksi. Se on kai myös vähän halvempaa kuin Provenan tai Semperin kaura.

  • Mainos

  • annepanne 52 viestejä8.12.2010 16:57

    Onko kukaan muu huomannut muutosta Semperin kaurahiutaleissa? Kaksi viimeistä ostamaani pakettia ovat olleet minulle pettymys. Ostin niitä aikaisemmin siksi, että ne olivat ainoita, jotka olivat pieniä ja hiutalemaisia. Puuro kypsyi mikrossakin nopeasti tasaiseksi ja maukkaaksi. Nyt ne muistuttavat ihan Provenan vastaavia, eli ovat kovia ja isoja, ikäänkuin litistettyjä kauranjyviä (ihan vähän liioiteltuna). Puurosta ei tule sileätä vaan enempi kokkareista. En enää tiedä, mitä kauraa ostaisin. Provenan jo mainitsinkin ja Puuppola on kamalan hajuista. Eikä Elovenaa voi kai enää syödä, kun Raisio alkoi tehdä kallista Provenaa ja ilmoitti, ettei voi taata Elovenan puhtautta. Näin saatiin keliaakikot taas ostamaan kalliimpaa tuotetta.

  • ponipimu 239 viestejä8.12.2010 20:48

    meillä on nyt tulevissa juhlissa ja synttäreillä mielenkiintoinen tilanne kun kakun olisi oltava gluteeniton, laktoositon ja maidoton. kahta kakkua en ala leipomaan maidottoman vuoksi, vaan ajattelin tehdä prinsessakakun.

    eli pohja perunajauhoilla, väliin hilloa ja sunnuntai-kaurakermaa ja päälle sokerikuorrute.

    tiedän ettei tuo sunnuntai-kaurakermavispi ole gluteenittomaksi merkitty mutta kun sitä lopen tulee niin vähän syöjää kohti että uskallan ottaa riskin, tuskin se mahdollinen gluteenin määrä ylittää raja-arvon kuten joku tuolla aiemmin laskikin.

    samoin meillä syödään eloveenaa, silloin harvoin kun kaurasta jotain tehdään, pääasiassa kaura-toscaomenia syksyllä, satunnaisesti jauhelihapullataikinan joukkoon, eli pari krt kk. riskin otan siinäkin. kaurapuuroa ei meillä syödä.

    vasta-aineet ovat olleet normaalit ja tähysyksessä ei ole näkynyt mitään erikoista. että näillä eväillä mennään edelleen.

    saa kommentoida ja mollata, ja kertokaa kokemuksia.

  • Suviih  629 viestejä8.12.2010 22:26

    Ponipimu, jos otat itse sen riskin, niin mielestäni on aivan oma asiasi
    Jokainen toimii omalla kohdallaan miten parhaaksi näkee, mutta toivoisin, että keliaakikko vieraalle leivottaessa kukaan ei ottaisi turhia riskejä (en tarkoita ketään yksittäistä henkilöä vaan yleisesti), sillä toiset ovat oikeasti herkempiä kuin toiset ja siinä saattaa epähuomiossa aiheuttaa toiselle mojovat oireet.
    Tästä syystä harmittaa, kun näkee netissä leivontaohjeita, joissa gluteenittomaan on käytetty vaikka nyt esimerkiksi noita kauravispejä, jotka eivät ole täysin puhtaita, eikä ohjeen yhteydessä mainita, että tämä tuote ei sovellu kaikille keliaakikoille. Joku ei-keliaakikko saattaa ohjeen perusteella päätellä, että nuo vispit soveltuvat kaikille keliaakikoille ja asiaa vieraaltaan tarkistamatta tehdä leivonnaisen, jossa noita vispejä käyttää.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Ninni 114 viestejä9.12.2010 08:36

    Hei! Mä en ole tällaista vielä huomannut! Käytän nimenomaan Semperin kaurahiutaleita, koska niistä puuro tulee tosi sileä ja hyvä. Muukin perhe on sitä mieltä, että niistä tehty puuro on jopa parempaa kuin "tavallisista" kaurahiutaleista. Provenan ja Puuppolan hiutaleista tehty puuro on tosi "kokkareista" ja ikävää syödä, hiutaleet eivät haudutuksesta huolimatta pehmene riittävästi. Toivottavasti Semperin hiutaleissa ei ole tapahtunut mitään muutosta.

    annepanne kirjoitti:
    Onko kukaan muu huomannut muutosta Semperin kaurahiutaleissa? Kaksi viimeistä ostamaani pakettia ovat olleet minulle pettymys. Ostin niitä aikaisemmin siksi, että ne olivat ainoita, jotka olivat pieniä ja hiutalemaisia. Puuro kypsyi mikrossakin nopeasti tasaiseksi ja maukkaaksi. Nyt ne muistuttavat ihan Provenan vastaavia, eli ovat kovia ja isoja, ikäänkuin litistettyjä kauranjyviä (ihan vähän liioiteltuna). Puurosta ei tule sileätä vaan enempi kokkareista. En enää tiedä, mitä kauraa ostaisin. Provenan jo mainitsinkin ja Puuppola on kamalan hajuista. Eikä Elovenaa voi kai enää syödä, kun Raisio alkoi tehdä kallista Provenaa ja ilmoitti, ettei voi taata Elovenan puhtautta. Näin saatiin keliaakikot taas ostamaan kalliimpaa tuotetta.

  • KattiMatikka 271 viestejä14.12.2010 19:41

    Mä olen myös huomannut, että Semperin hiutaleista on tullut erilaisia kuin ennen. Muistuttavat tosiaan Puuppolaa ulkonäöltä. Maku on ollut mielestäni melkein sama. Mutta luomukaurapuuroa kaipailen yhä...

  • Mainos

  • Stick 2 viestejä16.12.2010 10:40

    Se on näköjään paljon kiinni henkilöstä, tuo kaura-asiakin. Minä olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla 1998 vuodesta lähtien, mielestäni aika tarkka ruokavalion suhteen. Nyt jo useita vuosia olen syönyt lähes joka ikinen aamu Myllyn Paras hiutaleista tehtya puuroa. Viime kesänä kävin viimeksi verikokeissa ja kaikki arvot loistavassa kunnossa. Lääkärin toteamus oli että jatka vaan samaan malliin.

  • sipetti 9 viestejä17.10.2012 17:57

    Ite syön aina Elovena-puuroa, eipä ole tullut oireita, olen maistellut myös puhdasta kauraa, ei ollut hyvää. Vaikka eipä Keliakialiitto suosittele syömään Elovenaa ja muita. Voisinkohan syödä Elovenan pikakaurapuuroja?

  • Minni 54 viestejä17.10.2012 21:04

    Normaaleja pirkka luomu kaurahiutaleita olen miehelle syöttänyt ja muutenkin ostanut tuotteita joissa mainitaan pelkkä kaura. Ei ole tullut oireita vaikka ei puhdasta kauraa olekaan, veriarvot myös hyviä.

  • norppa 59 viestejä18.10.2012 00:13

    onko kokemuksia nordicin kaurakermasta http://www.nordicmilkfreedom.com/nordic-ruoka-15-kasvirasvasekoite-2-dl?id=25474 ?
    Sivuilla sanotaan, että käyttävät puhdasta kotimaista kauraa. Olisi halvempi, kuin oatlyn vastaava tuote.

  • donna 57 viestejä18.10.2012 19:53

    Nykyohjeiden mukaan keliaakikon ei pidä syödä muuta kuin puhdasta kontaminoitumatonta kauraa.

    Jolloin kaura viljellään erillään muista viljoista ja kyseisellä palstalla ei viljellä muuta viljaa.
    Varastointi ja kauran prosessointi on myös erikseen, kuljetus huomioitu sekä pakkaus tietysti.

    Linkkiesimerkki:
    http://www.provena.fi/fi/gluteeniton_kaura/

  • Mainos

  • norppa 59 viestejä23.10.2012 11:07

    Vastaus kuluttajapalvelusta:

    "Nordic kaurapohjaisissa tuotteissa käytetty kaura ei ole puhdasta kauraa, joten emme valitettavasti voi suositella tuotteita gluteenittomaan ruokavalioon."

    Eli kannattaa jatkossakin ostaa Oatlya.

  • ponipimu 239 viestejä23.10.2012 19:52

    tuohon parin vuoden takaiseen viestiini liittyen olen edelleen hengissä, vaikka eloveena ja myllynparasta satunnaisesti syönkin, ja veriarvot ovat olleet hyvät.

    ja tuohon leipomiseen lisään vielä että en leivo vieraille keliaakikoille, vaan itselleni joten tohdin ottaa riskin.

  • Mammutti 11 viestejä24.10.2012 18:24

    Voi. Harmittaa niin kovasti kun keliaakikkotyttöni on tottunut jo ennen keliakiaa syömään puuroja aamuin illoin. Nyt sitten tein mikrossa puuroa sekä Provenasta että Puuppolasta ja molemmat jäi syömättä =( Puuppolat haisivatkin mielestäni pahalle. Elovenaa meillä siis ennen käytetty. Katselin Elovenan sivuja ja ei Elovenaa siellä luokitella gluteenittomaksi =(

  • donna 57 viestejä3.1.2013 20:41

    Mammutti kirjoitti:
    Voi. Harmittaa niin kovasti kun keliaakikkotyttöni on tottunut jo ennen keliakiaa syömään puuroja aamuin illoin. Nyt sitten tein mikrossa puuroa sekä Provenasta että Puuppolasta ja molemmat jäi syömättä =( Puuppolat haisivatkin mielestäni pahalle. Elovenaa meillä siis ennen käytetty. Katselin Elovenan sivuja ja ei Elovenaa siellä luokitella gluteenittomaksi =(

    Meillä ainakin maistuu Semperin puhtaasta kaurasta tehty puuro. Suosittelen kokeilemaan.

  • kelimikko 1 viesti19.8.2013 11:06

    Stick kirjoitti:
    Se on näköjään paljon kiinni henkilöstä, tuo kaura-asiakin. Minä olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla 1998 vuodesta lähtien, mielestäni aika tarkka ruokavalion suhteen. Nyt jo useita vuosia olen syönyt lähes joka ikinen aamu Myllyn Paras hiutaleista tehtya puuroa. Viime kesänä kävin viimeksi verikokeissa ja kaikki arvot loistavassa kunnossa. Lääkärin toteamus oli että jatka vaan samaan malliin.

    Olen noudattanut gluteenitonta ruokavaliota muutaman kuukauden ihan positiivisin vaikutuksin. Syyt gluteenittoman ruokavalion kokeiluun ovat itselle moninaiset. Keliakiaa testattu vasta verikokeen avulla, joka negatiivinen.

    Viljaakin on tullut syötyä aiemmin hyvinkin runsaasti. Mahdollisesti kuulun tuohon keliaakikkojen suurimpaan ryhmään eli 'oireettomat' - mahdollista herkkyyttä on, mutta mitään voimakkaita oireita ei ilmene.

    Toki oireitakin ollut, mutta kelleppä ei tulisi turvotusta, ilmavaivoja ym. liiasta viljasta. Ärtyneen paksusuolen -yhtymää on samoin epäilty jo vuosikymmeniä.

    Kauraa tullut syötyä gluteenittoman ruokavalion aikana vain Semperin gluteenittomien kaurahiutaleiden muodossa, lähinnä sämpylöissä, mutta itselle on samoin noussut mieleen käyttää ihan tavallisia hiutaleita, myös kaurapuuroon.

    Tokihan kaurahiutaleiden joukkoon voi eksyä yksittäisiä vehnän tai muun jyviä, mutta luulisi, että pitoisuudet ovat hyvin pieniä. Massavirrat ovat tehdasluokan prosesseissa niin suuria, että muutama jyvä tai pieni jauhopöly on äärimmäisen marginaalista.

    Kiloon kaurahiutaleita tarvittaneen jo kymmeniä ellei satoja tuhansia kauranjyviä, joten aika monta muutakin jyvää sekaan saa eksyä. Ja eihän esim. vehnässäkään ole kuin joku 6% itse gluteeniryhmän aineita eli siitä vielä lisäkerroin mukaan.

    Karkeasti laskettuna 20mg/100g gluteenipitoisuudelle miljoonan kauranjyvän sekaan saisi sekoittua 333 kpl vehnänjyvää - oletuksena että kauran ja vehnän jyvät samankokoisia.

    Toki on selvää, että herkimmille tämäkään ei tule kysymykseen saati sitten kaura ylipäätään, mutta tarkoitan tässä nyt tavallisen kaurahiutaleen ym. sopivuutta vain näille 'lievimmille' keliakia-oirehtiville.

    Esim. jo vuodelta 2003 löytyvä tutkimus gluteenipitoisuuksista rohkaisisi kyllä syömään tavallista hiutaletta (ttp://www.evira.fi/attachments/elintarvikkeet/valvonta_ja_yrittajat/tutkim ukset_ja_projektit/arkisto/elintarvikkeiden_gluteenipitoisuuden_valvontatut kimuksen__2003__tulostaulukko.pdf).

    Aiemmin tuli käytettyä Myllyn parhaan sekä Lidlin omaa pikakaurahiutaletta. Mahtaneeko kenelläkään olla tietoa noiden tuotteiden pitoisuuksista?

  • Mainos

  • norppa 59 viestejä20.8.2013 02:06

    Ongelma ei niinkään taida olla sekaan eksyneet muutamat vehnänjyvät, vaan viljapölystä, jos kauraa käsitellään samoilla laitteilla ja tiloissa kuin vehnää/ohraa/ruista.

  • milla 412 viestejä20.8.2013 03:29

    olipa kiva lukea tätä vanhaa viestiä

    itse nauttinut nyt vuosia Provenan ja semperin kaurahiutaleita joka aamu. Nam... rakastan niitä !!!

  • Minni 54 viestejä20.8.2013 08:37

    Meillä käytetty aina myös ihan tavallisia kauratuotteita. Ei ongelmaa, testeissä arvot aina hyviä eikä vatsaoireita ole ollut.

  • Juulin 187 viestejä20.8.2013 09:08

    Paitsi ettei suolinukan tuho välttämättä näy oireissa tai verikokeissa.

  • Minni 54 viestejä20.8.2013 09:26

    Jeps, mutta tähystyksessä näkyy. Ei ongelmaa.

<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s