Veli 2 viestejä – 27.12.2009 11:24
Olen lähdössä helmikuussa Kap Verdelle, Boavistan saarelle. Onko kellään kokemusta/tietoa miten keliaakikko "pärjää" siellä. Mistä esim. on paikallinen leipä tehty?
Vlad 22 viestejä – 4.1.2010 13:00
Missä hotellissa olet? All inclusive (Riu) vai Sal Rein keskustassa? Kovin montaa hotellia saarella ei vielä olekaan.
Boavistan saari, kuten monet muutkin Kap verden saaret, on hyvin kuiva. Viljely ei siis juuri onnistu. Parilla isomalla itäisellä saarella viljellään enemmän mm. maissia. Jonkin verran myös maniokkia. Maniokista tehtyä leipää eivät paikalliset tehneet, toisin kuin muissa maissa, joissa kasvatetaan maniokkia. Tämäkin varmasti siksi, koska kasvatus on hyvin pientä. Boavistan saaren "pääkaupunki" Sal Rei on hyvin pieni ja köyhä. Kunnon kauppoja ei ole ja jos jotain ruokatarvikkeita löytää, ovat ne kalliita, Suomen hinnoissa. Myös ravintolat. 90% tuotteista tuodaan saarille. Jos haluat syödä leipää, niin suosittelen ottamaan täältä leipäpaketin mukaan.
Kala on hyvää ja tuoretta, joten toivottavasti se kuuluu ruokavalioosi.
Kreolia puhutaan eniten, sitten portugalia ja jonkun verran englantia. Englantia pääosin puhuvat ihmiset, jotka ovat tekemisissä turistibusineksessä.
Koko saarella asustaa alle 5000 Kap Verdeläistä, joten kovin asuttukaan saari ei ole.
Hyvin kaunis saari ja koskematon, vielä ennen isoja turistimassoja. Kauniit rannat (paitsi Sal Rein ranta, joka on hyvin roskainen) sekä turkoosi meri. Paljon katsottavaa saarella ei ole, joten se on täydellinen löhöilyyn.
Paikalliset sanoivat, että saarilla tuulee aika voimakkaasti tammi-maaliskuussa.
Toivottavasti lomasi on aurinkoinen ja lämmin.
Veli 2 viestejä – 5.1.2010 18:18
Kiitos vastauksestasi. Hotelli on all inclusive Riu Karamboa.
Löhöilyä,aurinkoa ja lämpöa juuri lomalta kaipaankin, joten paikka tuntuu juuri sopivalta.
Hyvää alkavaa vuotta 2010 sinulle.
Vlad 22 viestejä – 5.1.2010 21:48
Kyseinen hotelli on uusi, todella mukava ja sillä on kaunis ranta.
Noutopöydistä löytyy keliaakikolle sopivia vaihtoehtoja eli hyvin selkeästi valmistettuja. Lounaalla allasravintola on pyhitetty pizzalle ja hamppareille, mutta kuka pakottaa edes syömään siellä, kun on parempikin vaihtoehto, pääravintola, jossa on joka päivä, jokaisella aterialla, ainakin yhtä herkullista kalaa.
Tietenkin pääravintolassakin kannattaa katsoa millä ottimilla muut vieraat napsivat ruokansa lautasilleen. (Ainainen seisovan pöydän kirous, kun ihmiset ottavat samoilla ottimilla ihan kaikkea.)
Ei varmasti pääse nälkä yllättämään missän vaiheessa!!
Muut hotellin ravintolat, joihin tulee tehdä pöytävaraus, ovat toisita Riu hotelleista poiketen myös noutopöytiä, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Kehutuimpina hotellin pöytävarausravintoloista, kapverdeläinen sekä afrikkalainen!! Herkullista!
Tulisipa tänne pakkasen keskellekin jo pian lämpöä ja aurinkoa!!!
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.