Suviih 629 viestejä – 7.12.2009 12:15
Olisiko kellään hyvää ohjetta gluteenittoman kotisinapin valmistamiseen? Jouluksi haluaisin kokeilla itsetehtyä sinappia, mutta monissa ohjeissa on vehnäjauhoa enkä tiedä miten sinapissa se olisi järkevintä korvata niin ettei maku muutu, kun en ole sinappia ennen tehnyt.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Ninni 114 viestejä – 7.12.2009 12:22
Mä olen tehnyt aikaisempina jouluina konjakkisinappia alla olevalla ohjeella. Keliakialiiton sivujen mukaan sinappijauhe on gluteeniton. Vastaavia ohjeita löytyy netistä helposti.
Konjakkisinappi
1 tlk Colman's sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl kermaa
3 rkl ruokaöljyä
3 tl vaaleaa viinietikkaa
ripaus suolaa
(valkosipulijauhetta)
(valkopippuria)
1-2 rkl konjakkia
Mittaa ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti, varo polttamasta pohjaan. Laita valmis sinappi kuumennettuun lasipurkkiin ja nosta kylmään.
Ninni 114 viestejä – 7.12.2009 12:36
Tiikerikakkua ja suklaakuivakakkua kahvikakkua gluteenittomana löytyy täältä: http://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm
(Rullaa siua reilusti alaspäin)
Siellä oli myös gluteeniton Sacherkakku. Luulen, että sitä tulee joulun aikaan kokeiltua!
Ninni 114 viestejä – 7.12.2009 19:39
Hei vielä Suviih,
Maistelen tässä juuri uunituoretta kakkua, hyvää on. Kokeilin ennen keliakiaa käyttämääni Valion reseptiä niin, että vaihdoin vain vehnäjauhojen tilalle Sunnuntain gluteenitonta jauhoa. Appelsiinimarmeladin korvasin tällä kertaa aprikoosimarmeladilla. Ja voitelin vuoan vain voilla, en käyttänyt teflon vuoassa lainkaan korppujauhoja. Tämä kakku pysyi hyvin kasassa. Tässä resepti:
Appelsiinikakku
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl Valio kuohukermaa
100 g Valio voita
1 1/2 dl appelsiinimarmeladia
2 tl vanilliinisokeria
1/2 rkl kardemummaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja (--> Sunnuntai glut. jauhoja)
3 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kerma, sulatettu voi ja appelsiinimarmeladi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja koppujauhoitettuun 1 1/2 l:n kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50 min.
Vesiperhonen 20 viestejä – 16.12.2013 23:27
Ninni kirjoitti:
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.