Imellytetty perunalaatikko

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Ninni 114 messages10/26/2009 8:58 AM

    Mites tehdään imellytetty perunalaatikko jouluksi gluteiinittomana? Onko mahdollista? Imeltyykö perunat gluteiinittomilla jauhoilla?

    kyselee tuore keliaakikko

  • Suviih  629 messages10/26/2009 4:35 PM

    Kyllä meillä on tätä tehty gluteenittomista jauhoista. Mummo vielä joskus antoi vinkin että kannattaa laittaa sekaan hieman siirappia niin tulee hyvä ja se kyllä auttoi.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Ad

  • KattiMatikka 271 messages10/27/2009 9:58 AM

    Maailman helpoin ja parhaimman makuinen perunalaatikko tulee Mummon muusi perunasoseaineksista (on muuten varmistetusti gluteeniton )

    Eli tekee muusin ohjeen mukaan, laittaa sekaan siirappia ja hieman voita ja sitten uuniin. Ja sitten kaikki kysyy, että miten ihmeessä tämä on näin hyvää perunalaatikkoa ja miten olet onnistunut imellyttämisessä

  • annakristiina 27 messages10/27/2009 2:37 PM

    Kiitos hyvästä vinkistä! Aion testata joulun aikaan

  • Ninni 114 messages10/27/2009 2:40 PM

    Minä kiitän myös, aion kyllä kokeilla näitä. Saitteko laatikosta oikein sellaista löysää hämäläiseen tapaan? Itse pidän juuri sellaisesta perunalaatikosta.

    KattiMatikka: Kun teet laatikon tuosta muusista, laitatko uuniin vielä maitoa mukaan vai vaan pelkkä muusi?

  • KattiMatikka 271 messages10/27/2009 7:48 PM

    Uuniin en laita enää maitoa mutta muusin teen kyllä jonkin verran löysemmäksi kuin ohjeessa on. Tulee sellaista löysempää Ja päälle olen uuniin pistänyt muutaman ohuen voisiivun.

  • Mamma 117 messages10/29/2009 11:21 AM

    Kannattaa tehdä pieni testierä Mummon muusista. Itse en pidä sen mausta (= lue: ei makua lainkaan), aivan hirveää liisteriä tuli vaikka laitoin nestettäkin ohjetta enemmän.

  • Ad

  • higga 209 messages10/29/2009 1:55 PM

    Ehkä vähän OT, mutta saarioisten äiditkin tekee nykyään gluteenitonta perunalaatikkoa

    Siirappia vaan reilusti kun itse tekee alusta alkaen!

  • KattiMatikka 271 messages10/29/2009 2:36 PM

    MAMMA: Samaa mieltä olen, että mummon muusi perunamuusina tehtynä on kamalaa eikä yhtään hyvää, mutta siirapilla ja ehkä kermalla terästettynä ja uunissa "paistettuna" maistuu oikein ihanalle perunalaatikolle

  • Mamma 117 messages10/29/2009 4:42 PM

    Jaa-a, täytyy sitten vielä kokeilla siirapin, kerman ja smörin kera Teenpä pikkujouluksi.

  • KattiMatikka 271 messages10/30/2009 9:17 AM

    Nyt tietysti täytyy todeta, että makuasioista ei sovi kiistellä etten saa yleistä haukkuvyöryä, kun joulu tulee

  • Ulpu 2 messages11/02/2009 8:09 AM

    mitä gluteiinittomia jauhoja olette perunalaatikoihinne laittaneet?

  • Ad

  • meukki 16 messages11/02/2009 5:17 PM

    Sunnuntain vaaleita jauhoja on meillä käytetty ja siirappia laitettu myös. Ihan hyvin on onnistunut ja sellaista löysää on tullut niinkuin hämäläisen perunalaatikon kuuluukin olla.

  • Kiipuli 90 messages11/02/2009 7:21 PM

    Mä olen tehnyt aivan perinteisen ohjeen mukaan. Sekaan jytteä ja maissijauhoja 1/1. VÄhän löysempää kandee tehdä kuin normaalisti, muuten tulee liian kuivaa.

    Ainakin meillä onnistuu. Fibrexiä päälle - tulee hyvä kuori

  • Marjo 5 messages11/04/2009 5:36 PM

    Itse olen tehnyt aivan saman reseptin mukaan kuin ennenkin. Jauhot vaan vaihtanut gluteenittomiin. Eroa ei olla maussa huomattu ollenkaan. Ja imellytän yhtä kauan, eli yön yli hellan päällä peitettynä.
    Ekana jouluna kyllä pelkäsin jääväni laatikoista paitsi. Mutta pakko sitä oli ottaa itteensä lopulta niskasta kiinni ja ruveta kokeilemaan...ja hyvää on tullu..
    Ja kohtahan niitä saa ntts ruveta väsäilemään.

  • Mamma 117 messages11/06/2009 2:35 PM

    Miten teillä on onnistunut joulukinkun kuorrutus.? Mitä korppujauhoja suosittelette.? Gluteenittomia korppujauhojakin kun on erilaisia. Eka gl free joulu edessä.

  • Suviih  629 messages11/06/2009 3:48 PM

    Moilasen ja Risetin korppujauhoja on meillä käytetty ja ne ainakin ovat ihan ok.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Ad

  • Mamma 117 messages11/10/2009 2:39 PM

    Kiitos Suviih, eikus kokeilemaan vaan sitten.

  • tytsi 1 message12/09/2009 1:40 PM

    Itselle tuli tänään kans mieleen tehä perunaloota muusijauheesta ja ainakin ennen uuniin laittoo on hyvää.. parempaa ku ennen Käytin rainbown muusijauhetta( se on parasta noista muusijauheista). Lisäsin muusiin vähän hylaruokakermaa. sit tietty vähän rasvaa ja siirappii. Ihanan makeeta ja maukasta... Eriasia miltä maistuu kun otan sen uunista

  • Vesiperhonen 20 messages12/16/2013 11:22 PM

    Imelletty perunasoselaatikko

    Tällä ohjeella olen joka joulu onnistunut hyvin ja ei keliaakikotkin syövät sitä suurella ruokahalulla.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s