Gluteeniton pannari?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>
  • Jezu  Ylläpitäjä25.2.2010 21:46

    Jos en aivan väärin muista, tavallinen pannari oli aivan mainiota hillon ja kermavaahdon kera. Onkos täällä reseptejä hyvään gluteenittomaan pannariin? Jos on, pistättehän Vinkit-palstalle.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • ponipimu 239 viestejä26.2.2010 00:27

    mä olen kerran kokeillut pannaria ja se ei millään kypsynyt sisältä! liekö vika sitten glut. jauhoissa jotka ovat pelkkää tärkkelystä? lätyt sen sijaan oonistuu gluttina mutta pannaria en todellakaan ole sen koomin kokeillut.

    että tervetullut on hyvä ohje!

  • Mainos

  • gluteeniton 32 viestejä26.2.2010 08:02

    Meillä pannaria tehdään lähes joka viikko, joten tässä hyvä perusohje, jonka lopputulosta ei pysty "tavallisesta" pannukakusta erottamaan.

    0,5 L Maitoa
    6 Munaa
    1 tl suolaa
    Abaut. puoli pakettia Semper Finmix hienoa jauhoseosta (taikina pitää olla paksumpaa kuin lettutaikina)

    200 astetta ja paista puolituntia kunnes on kauniin ruskea päältä ja myös alta.
    Leivinpaperi kannattaa rasvata niin irtoaa helposti.

    Ohje on meidän 60 senttiselle liedelle.
    Munia saa laittaa vaikka 8 jos on jäämässä vanhaksi.
    Mitä enemmän munia, niin sen kauniimmin pannari kohoaa.
    Nuo jauhot ovat kokeilujen jälkeen parhaita pannariin...

  • gluteeniton 32 viestejä26.2.2010 08:05

    Vinkki numero kaksi:

    Osta K-kaupasta pötkö pirkka porkkanasosetta ja lisää se tuohon taikinaan. Vähennä maidon määrää 1-2 desiä.
    Saat mukavaa vaihtelua pannukakkuun ja hyvää ainakin puolukkahillon tai omenahillon kera...

  • gluteeniton 32 viestejä26.2.2010 08:09

    Vinkkin numero 3:

    Tee peruspannukakku taikina.
    Laita taikinan päälle pororouhetta maun mukaan esim puoli pakettia (on aika suolaista...), jota saa ainakin jokaisesta prismasta. Myydään sellaisissa pahvipaketeissa valmistaja taitaa olla lapin liha. Niitä yleensä löytää samasta paikasta kuin kinkkurouhettakin...

    Tämän jälkeen kuutioi leipäjuustoa sellainen tavallinen paketti tuohon päälle. ja uuniin.

    Paistele 30-45 minsaa ja avot! Hyvä suolapala.

  • gluteeniton 32 viestejä26.2.2010 08:18

    Vinkki numero 4:

    Kokeile pizza pannaria, eli taikina sama mutta päälle tonnikalaa, herkkusieniä, juustoa ja-mitä-nyt-ikinä-haluatkaan laittaa pitsasi päälle.

  • porajata 460 viestejä26.2.2010 11:36

    Nyt täytyy kokeilla noita vaihtoehtoja...varmastikkin hyviä...

    Varsinkin tuo Vinkki numero 4 kiinnostaa tuon vakiopannarin lisäksi

  • Mainos

  • gluteeniton 32 viestejä26.2.2010 12:09

    Vinkki numero 5:

    Keitä maitoon "mannapuuro" näistä puurohirssinen jauhoista (ohje pussissa litralle maitoa) http://www.milletti.fi/4tuotetta.htm

    Lopputulos on muuten ihan lähellä oikeaa mannapuuroa ja hyvän makuista... Hirssi on muutenkin ravintorikasta.

    Niin asiaan. Ota puolet tuosta litran annoksesta ja lisää jäähtyneeseen puuroon 4-5 munaa, n. 4 desiä maitoa, suolaa ja noita Finmix jauhoja. Itse laitan pari teelusikallista vaniliasokeria, niin tulee kiva maku...
    Lopputuloksen tulee olla paksua, mutta helposti kaadettavissa voidellulle leivinpaperille uunipellille.

    Pannukakun päälle laitetaan juoksevaa margariinia ihan reilusti ja uuniin 200 astetta. Paistetaan 45-60 minuuttia, kunnes pannari on rapean oloinen.

    Nautiskellaan hieman jäähtyneenä hillon kera...

  • gluteeniton 32 viestejä26.2.2010 12:10

    Vinkki numero 6:

    Katso edellinen ohje, mutta tee se riisipuuroon.

  • Jezu  Ylläpitäjä26.2.2010 13:29

    gluteeniton kirjoitti:
    Meillä pannaria tehdään lähes joka viikko, joten tässä hyvä perusohje, jonka lopputulosta ei pysty "tavallisesta" pannukakusta erottamaan.

    0,5 L Maitoa
    6 Munaa
    1 tl suolaa
    Abaut. puoli pakettia Semper Finmix hienoa jauhoseosta (taikina pitää olla paksumpaa kuin lettutaikina)

    200 astetta ja paista puolituntia kunnes on kauniin ruskea päältä ja myös alta.
    Leivinpaperi kannattaa rasvata niin irtoaa helposti.

    Ohje on meidän 60 senttiselle liedelle.
    Munia saa laittaa vaikka 8 jos on jäämässä vanhaksi.
    Mitä enemmän munia, niin sen kauniimmin pannari kohoaa.
    Nuo jauhot ovat kokeilujen jälkeen parhaita pannariin...

    Kiitos vinkistä. Täytyy kokeilla. Onko väliä mitä maitoa käyttää?

    Tämän vinkin voisi tosiaan lisätä myös tuonne Vinkit-palstalle, niin helpompi muidenkin löytää se sitten, kun hautautuu tänne tuoreempien keskusteluavausten alle

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Jenni 7 viestejä26.2.2010 13:33

    Ihan paras ohje on mielestäni ollut tuo Mantan kyökin ohje, jonka löysin googlettamalla:

    7dl maitoa
    3 munaa
    4dl vaaleaa glut.jauhoseosta (sunnuntai)
    1½dl sokeria
    1dl kaurahiutaleita
    1tl leivinjauhetta
    1tl vaniliasokeria
    1tl suolaa
    100g voisulaa

    Kaurahiutaleet käy pannariin todella hyvin, on maukasta

  • Angervo 19 viestejä26.2.2010 16:17

    Meilläkin vannotaan tuon Mantan pannarin nimeen, niin omat kuin vieraatkin, vaikkeivat muut kuin minä "ruokarajoitteisia" olekkaan. On tosi hyvää. Poika halusi synttärireilleenkin tarjottavaksi tuota pannaria eikä mitään "pahaa täytekakkua".

  • Mainos

  • MaraK 2 viestejä27.2.2010 23:09

    Tämän parhaan pannarireseptin löysin hiljattain ja muutin gluteenittomaksi ja käytin Hyla-tuotteita.

    4 dl glut. jauhoja (mitä kulloinkin sattuu olemaan)
    1,5 dl sokeria
    1 tl leivinjauhetta
    suolaa ripaus maun mukaan
    1 tl vaniljasokeria
    7 dl maitoa
    2 munaa
    100 g Oivariinia pullosta

    Sekoita aineet ja laita leivinpaperille uunipellille. Paista 200-225 asteessa ainakin 1/2 tuntia. Kevennettyä saa kun pienentää margariinin ja sokerin määrää, ei vaikuta paljon makuun. Tästä ei taatusti tule kuivaa korppua

  • Nuutti 56 viestejä28.2.2010 19:33

    Minä oon ainakin tehny aivan normaalilla ohjeella pannaria, joka on jostain vanhasta köksän kirjasta.. korvannut jauhot vaan gluteenittomilla ja maissi. eli:

    8dl maitoa
    1dl maissijauhoa
    reilu 3dl gluteenittomia sunnuntai jauhoja (vaaleita)
    4 munaa
    ripaus sokeria

    Uuniin 200 astetta n. puoli tuntia.

    Nam! ei erota onko tavallista vai gluteenitonta, tehdään tätä viikottain

  • suse71 2 viestejä3.3.2010 14:57

    Teen gluteenittoman pannarin aina "tavallisen" pannukakun ohjeella (vaihtaen vain jauhot) ja hyvín on kelvannut. Alkuun lisäsin taikinaan myös vanilijasokeria, "peittämään erilaista makua" eli ohje:

    4 kpl munia
    1 litra maitoa
    n. 5 dl glut. jauhoja (pirkka tai sunnuntai)
    sokeria
    suolaa
    0,5-1 dl öljyä

    200 astetta ja noin puolisen tuntia

  • seikku 36 viestejä3.3.2010 15:15

    Minä olen tehnyt lapsen keliakia diagnoosin jälkeen(syksystä saakka) vaikka kuinka monta erilaista versiota eri jauhoja vaihdellen, tuon Mantan kyökin ohjeella ja ihan "tavallisen" pannarin ohjeella ja sitten omasta päästä keksityillä, mutta aina niistä tulee kovin littanoita verrattuna vehnäjauhoversioon. Maku on hyvä, mutta tuntuu että tulee tavallaan liian vähän syömistä. Leivinjauhokaan ei vaikuta, tulee yhtä ohutta sen kanssa ja ilman. Pannarihan on litteää, mutta vähän tuhdimpaa kaipaisin. En tiedä sitten, jos tekee vaikka puolitoista kertaisen annoksen, kypsyykö kunnolla. Onko teillä joku kikka siihen, että saatte onnistumaan, pitääkö esim. sähkövatkaimella sekoittaa voimakkaasti tms? Alkuviikosta lapset olivat mummulassa ja sain (salaa) syödä silloin "tavallista"..

  • marke 71 viestejä4.3.2010 12:07

    Ohjeen kuin ohjeen voi muuttaa gluteenittomaksi jauhoja vaihtamalla. Joskus ei mene ihan nappiin, mutta esim. pannari onnistuu hyvin. Mielestäni hyvä nyrkkisääntö on, että jauhojen määrä on puolet nesteen määrästä. Eli jos nestettä on 8 dl niin jauhoja 4 dl. Pannaritaikina on ohuempaa kuin lättytaikina.

    Yksi asia pannarin teossa on jäänyt minulle arvoitukseksi (koskee niin tavallista kuin glut. pannaria). Miksi pannari on joskus aivan taivallisen ihanaa: ruskeaa ja kuplivaa? Toisinaan taas vaaleaa ja taikinamaista. Lämpötila ja uuni ovat aina samat, mutta silti pannaria ei saa aina kuplimaan.

  • Mainos

  • Mamma 117 viestejä4.3.2010 15:25

    gluteeniton kirjoitti:
    Meillä pannaria tehdään lähes joka viikko, joten tässä hyvä perusohje, jonka lopputulosta ei pysty "tavallisesta" pannukakusta erottamaan.

    0,5 L Maitoa
    6 Munaa
    1 tl suolaa
    Abaut. puoli pakettia Semper Finmix hienoa jauhoseosta (taikina pitää olla paksumpaa kuin lettutaikina)

    200 astetta ja paista puolituntia kunnes on kauniin ruskea päältä ja myös alta.
    Leivinpaperi kannattaa rasvata niin irtoaa helposti.

    Ohje on meidän 60 senttiselle liedelle.
    Munia saa laittaa vaikka 8 jos on jäämässä vanhaksi.
    Mitä enemmän munia, niin sen kauniimmin pannari kohoaa.
    Nuo jauhot ovat kokeilujen jälkeen parhaita pannariin...

    tätä ainakin kokeilen ja lisäksi vinkki nro 3:sta

  • porajata 460 viestejä1.4.2010 19:40

    porajata kirjoitti:
    Nyt täytyy kokeilla noita vaihtoehtoja...varmastikkin hyviä...

    Varsinkin tuo Vinkki numero 4 kiinnostaa tuon vakiopannarin lisäksi

    Nyt juuri maistelen pannaria tonnikalatäytteellä jms.

    Hyvältä maistuu....ja kukkoa kyytipojaksi

  • Kalmia 48 viestejä1.4.2010 22:27

    Mie oon tehnyt ihan tavallisella pannukakun ohjeella, ja en erota gluteenitonta tavallisesta.
    Letut, pannari ja murotaikina on itseasiassa melkein parempia gluteenittomina

  • Tuulia 29 viestejä5.4.2010 14:38

    Vähintään samettisen pehmeän pannariohjeen olen löytänyt kirjasta nimeltä Gluteenitonta herkkuruokaa (Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Sen taikasana on maitorahka.

    Pannariin tarvitaan:
    Runsas 2 dl glut. hienoa jauhoseosta
    1/2 tl suolaa
    5 dl maitoa
    3 munaa
    muutama lusikallinen maitorahkaa
    2-3 rkl voita tai margariinia

    Sekoita puolet maidosta, maitorahka, jauhoseos ja suola ja vatkaa voimakkaasti, kunnes seos on kokkareetonta. Lisää munat edelleen vatkaten, sitten loput maidosta.

    Sulata rasva uunipannussa, kaada pannaritaikina sen päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia.

  • Anutee 2 viestejä4.5.2010 15:56

    Äitini tekee "kuplivaa" gluttipannaria sekoittamalla munia lukuunottamatta kaikki aineet sekaisin. Munat vatkataan vaahdoksi ja käännellään varovasti taikinan joukkoon.

  • Mainos

  • helemu 6 viestejä1.3.2011 15:28

    gluteeniton kirjoitti:
    Meillä pannaria tehdään lähes joka viikko, joten tässä hyvä perusohje, jonka lopputulosta ei pysty "tavallisesta" pannukakusta erottamaan.

    0,5 L Maitoa
    6 Munaa
    1 tl suolaa
    Abaut. puoli pakettia Semper Finmix hienoa jauhoseosta (taikina pitää olla paksumpaa kuin lettutaikina)

    200 astetta ja paista puolituntia kunnes on kauniin ruskea päältä ja myös alta.
    Leivinpaperi kannattaa rasvata niin irtoaa helposti.

    Ohje on meidän 60 senttiselle liedelle.
    Munia saa laittaa vaikka 8 jos on jäämässä vanhaksi.
    Mitä enemmän munia, niin sen kauniimmin pannari kohoaa.
    Nuo jauhot ovat kokeilujen jälkeen parhaita pannariin...

    Kiitos tästä reseptistä! Olen 12-vuotias ja hiihtolomapannarit tuli Nam!

  • Vesiperhonen 20 viestejä14.8.2013 00:09

    Tässä on tosi hyvä pannarin ohje ja johon tulee ne kuuluisat kukkulat!

    Glut. pannari

  • Diamanto 2 viestejä14.8.2013 10:39

    Hyviä ohjeita paljon, mutta kertokaahan muutama mainio pannari-ohje johon EI tule munaa?? Niitä onkin jo sitten vaikeampi löytää. Nimenomaan maistuvaa vaihto-ehtoa

<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s