Tattariblinit ja savuporomousse (gluteeniton)

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Tattariblinit ja savuporomousse (gluteeniton)

Jos haluat käyttää hieman pidemmän tovin herkuttelun valmisteluun, tässä on mahtava yhdistelmä. Tattariblinien resepti on suoraan Keskisen Myllyn gluteenittomaksi merkitystä Tattarijauhopaketista. Mousse on kätevä tehdä samalla kun taikina kohoaa.

Blinit:

1 litra lämmintä maitoa
3 kananmunaa
500 g tattarijauhoja
25 g hiivaa
100 g sulatettua voita
ripaus suolaa ja sokeria
paistamiseen voita

1. Sekoita maito ja hiiva
2. Lisää kananmunat ja sitten jauhot.
3. Lisää lopuksi sulatettu voi.
4. Anna taikinan turvota n. 20 min.
5. Paista lättypannulla tai vohveliraudalla

Jos teet blinejä vain kahdelle hengelle, kannattaa aineita käyttää vain 1/3 osaa (niistä tulee neljä reilun sentin paksuista, 13 cm halkaisijaltaan olevaa bliniä).

Jos käytät blinipannua, käytä yhteen bliniin noin 1.5 desilitraa taikinaa. Kun pannu on lämmennyt ja voi sulanut, kaada taikina pannuun ja paista sitä 5-6 minuuttia, 9 pykälän hellalla teholla 5 tai 6. Kun taikina näyttää kiinteältä ja siinä on runsaasti ilmareikiä, käännä blini kahdella lastalla. Paista vielä 2 minuuttia ja nauti.

Savuporomousse:

150-200g savuporoa, esimerkiksi Lapin Lihan Kotasavu poron kylmäsavurouhe
Puoli desiä tuoretta silputtua ruohosipulia (=yksi ruukku)
2 pikkupurkkia smetanaa
1 iso tai kaksi pientä punasipulia silputtuna
Suolaa ja pippuria maun mukaan

1. Silppua poro (kylmäsavurouhetta ei tarvitse enää silputa), ruohosipuli sekä punasipuli ja laita ne kulhoon
2. Lisää smetana
3. Sekoita ja lisää samalla suola sekä pippuri

Nauti lämpimät blinit kylmän moussen kera!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Comments

No comments yet. Share your valuable opinion and comment!

Add comment

Tips from same category

  • Gluten-free beers

    Author Jezu  ‐ 10/03/2010

    I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...

  • Gluten-free karelian pies

    Author Jezu  ‐ 12/28/2010

    This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...

  • Gluten-free "mämmi" (2 pans)

    Author Jezu  ‐ 08/15/2011

    Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...

  • Lay's Stax chips

    Author Jezu  ‐ 11/09/2010

    Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...

  • Gluten Free Corn Fritters

    Author Sascha ‐ 03/19/2013

    Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...

  • Key Lime Pie recipe

    Author Jezu  ‐ 10/26/2016

    Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...

  • Jelly Belly

    Author Jezu  ‐ 11/18/2010

    There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...

  • Alpro Soya

    Author Jezu  ‐ 08/30/2010

    Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!

  • onnen resepti

    Author 88whitehead ‐ 08/28/2023

    onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Tip related images

Tip has no related images yet.

More information

  • Author
    Jezu 
  • Added
    12/01/2012 11:28 PM
  • Edited
    04/14/2014 7:46 PM

Give rating for tip

Log in to rate this a tip and to see it's average rating.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,019s