Napattu Rachel Allenin BAKE! -ohjelmasta ja vaihdettu jauhot.
Tästä tulee rapeapintainen leipä eli koputtaessa kova, mutta ihanan pehmeä sisus.
Raaka-aineet
450g eli n. 7dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoa
1tl sokeria
1tl soodaa (ei leivinjauhetta; tasainen mitta)
1tl suolaa
350-425ml piimää
1. Esilämmitä uuni 230 asteeseen.
2. Mittaa kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita.
3. Tee tee kuivien aineiden keskelle kolo.
4. Kaada suurinosa piimmästä koloon ja sekoita.
5. Lisää tarvittaessa loppu piimä. (Menee yleensä kaikki)
Valmiin taikinan pitäisi olla aika pehmeää, mutta tarpeeksi kiinteää, jotta pystyt muotoilemaan siitä oikeanmallisen pyöreän limpun. Limppu näyttää aivan klönttiläjältä, mutta muotoile siitä jauhojen kanssa limpun muotoinen.
6. Kaavi taikina kulhosta leivinpaperin päälle pellille ja
muotoile leipä.
7. Tee isot ja syvät "viillot" ristikkäin leivälle.
Käytännössä viiltäessä taikina tarttuu, mutta älä välitä siitä. Katso vain, että tulee syvät urat leipään. Näin leipä paistuu hyvin keskeltäkin.
8. Paista 230 asteessa 15 minuuttia toisiksi alimmalla
tasolla, jonka jälkeen alenna lämpö 200 asteeseen ja
paista 30 minuuttia.
HOX! Kypsä leipä kuulostaa ontolta, kun koputat sitä alapuolelta. Suosittelen kääntämään leivän vimeiseksi 5 minuutiksi ylösalaisin, niin on varmasti kypsä keskeltäkin.
Voit lisätä kuivien aineiden joukkoon mausteeksi halutessasi jotain herkkua. Itse olen kokeillut tehdä italialaistyylisen lisäämällä oliviivirenkaita, aurinkokuivattua tomaattia ja yrttejä.
Rakastan siemeniä leivässä, joten tällä ohjeella olen tehnyt myös leivän, johion laitoin auringonkukansiemenia ja pellavansiemeniä.
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.