Käväisin viikon aurinkolomalla tämän kaamoksen keskellä, ihan turistipaikoilla Playa del Inglesissä!
Kotoa lähtiessäni minulla oli mukanani yksi pikkupaketti vakumileipää, yksi näkkäripaketti, paketti keksejä ja mustikkamyslipkt.
Asuimme apartomentoshotellissa, jossa oli oikein hyvä keittiö, lähinnä aamupalat tuli siellä nautittua.
Omaa leipää, leikkeleet, vihanneksia, hedelmiä, paikallista jogurttia myslillä. Siinä pääpiirteittäin aamupalasisältö viikon varrelta. Pehmeä leipä loppui viikon puolenvälin paikkeilla ja aloin tutkiskella paikallisia kauppoja "sillä silmällä". Minulla oli kyllä tiedossa muutama isompi kauppa, josta gluteenitonta leipää olisi pitänyt saada, mutta tarve ei ollut niin kova että niihin olisin lähtenyt. Turistialueen kaupoissa oli riisikakkuja , normaaleja, suklaa- ja kinuskipäälysteisiä! Yhdestä kaupasta löysin gluteenittomia piparkakkuja, marie keksityyppisiä, ihan ok maultaan!
Kovin suppeaa!
Saksalaisleipää oli kyllä mausteilla ja ilman, siivuna ja kokonaisena vakumissa joka kaupassa,, tietysti kaikki juuri leivotut sämpylät ja croisantit,ruotsalaista näkkileipää, jossain taisi olla suomalaistakin, ei gluteenitonta!
Luulisi, että tuollaisessa paikassa, jossa turisteja vuoden aikana hirmuiset määrät, otettaisiin jo huomioon gluteenittomuuskin!
Lento meni hyvin, olimme TUI:n lomalennolla, johon piti etukäteen tilata ruoka (erillismaksu). Gluteeniton oli muutaman euron kalliimpi kuin "norm". Tuli kuitenkin molempiin suuntiin ja oli aivan maukas ja hyvä, verraten muihin. Menomatkalla oli sämpylä, paluumatkalla, yllätys, yllätys, riisikakkua!!
Edellisestä reissustani samaan paikkaan on muutama vuosi ja siitä mielestäni oli ravintoloissa kehitytty positiiviseen suuntaan.
Parina päivänä mukanani oli kielikäännös (aina hyvä ja toimiva), kun se sitten rupesi unohtumaan matkasta syömään lähtiessä, selvisin silloinkin hyvin.
Olin jo siihen mennessä oppinut, että vehnä on espanjaksi TRIGO, gluteeniton SIN GLUTEIN.
Kun tarjoilijalle sanoi että haluaa ruokansa "sin glutein", ymmärsivät hyvin, selvennykseksi vielä lisäsin "no trigo"! Joka kerran tunsin tulleeni ymmärretyksi!
Yleensä matkoilla en ole täysin ehdoton ranskanperunoiden keitinrasvasta, mutta nyt jopa kahdessa ravintolassa tiedettiin tämäkin asia. Toisessa minulle tarjottiin keitinperunoita, toisessa uuniperunaa. Siellä pitikin käydä kahdesti,, oli niiiiin tajuttoman hyvää!!!
Yleensä se oli kastike joka jätettiin annoksesta pois!
Oheinen kuva on yhdestä kala-annoksestani Las Palmasissa. Kerkesin siitä jo vähän maistamaan, ennenkuin muistin, että joku annoshan pitää myös kuvata tätä palstaa varten.
Myös tuossa ravintolassa ymmärrettiin gluteenittomuus hyvin, kala maistui mainiolta!
Reissussa ollessa tulee syötyä aika paljon perunalastuja, kun haluaa jotain vähän tukevampaa nopeasti kaupasta välipalaksi. Joskus ärsyttää, kun ei voi ottaa sitä sämpylää tai pizzapalaa, hampurilaista jotka olisivat niin "helppoja". Kun on päivän helteessä kulkenut, on jo nälkä, ei kuitenkaan vielä oikean ruuan aika,, kyllä se ärsyttääkin! Vaikka keliakiaan on sopeutunut ja sen hyväksynyt, silti tulee tilanteita joissa se suututtaa.
Nälkä, väsymys ja tilanne sen tekevät.
Niimpä minäkin löysin itseni yhden kerran rantabulevardin MacDonaldsilta syömässä ranskanperunoita, kyytipoikana repusta SmirnofIcea!! Jopa helpotti!!
Nyt se vaan naurattaa!
Oli kiva matka, nyt maistuu kotiruoka ja itsetehdyt sämpylät tosi hyviltä!
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.