Aina ei jaksa leipoa alusta loppuun saakka itse ja tämä taikina on näppärä hätävara. Tässä muutamia ideoita taikinan käyttöön, kommentoikaa ja kertokaa muutkin omia ideoitanne miten olette taikinaa käyttäneet tai liittäkää vaikka kuva tämän vinkin loppuun.
Omenapiirakka:
1 pkt DS Millefoglie-taikinaa
4-5 omenaa
100 g voita/margariinia
1½ - 2 dl sokeria
Sulata taikina. Kaulitse toinen paketissa olevista taikinapaloista pohjaksi ja aseta vuokaan. Kuori omenat, poista siemenkodat ja paloittele kuutioiksi. Levitä vuokaan pohjan päälle omenan palat, voi nokareina ja sokeri. Kaulitse toinen taikinanpaloista kanneksi ja asettele kansi piiraan päälle. Painele kannen reunat kiinni pohjataikinaan. Tee kanteen muutama ilma-aukko, jotta höyry pääsee ulos. Paista 225 asteessa noin 40 minuuttia.
Juusto-paprika kierteet
1 pkt DS Millefoglie -taikinaa
juustoraastetta, paprikajauhetta, chilijauhetta yms. oman maun mukaan
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja levitä täyte (juusto+mausteet) suorakaiteen toiselle puolikkaalle. Käännä taikinalevyn toinen puoli töytteiden päälle ja leikkaa levystä taikinapyörällä pitkulaisia neliskulmaisia paloja. Käännä palat kierteelle ja paista 225 asteessa noin 10 minuttia.
Wienerit
1 pkt DS Millefoglie -taikinaa
Vaniljakreemiä (purkin ohjeen mukaan tehtynä)
paiston kestävää marmeladia (esim. aprikoosi)
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse levyjä pöydällä hieman ohuemmiksi ja leikkaa taikinapyörällä taikina neliön muotoisiksi paloiksi. Käännä neliöiden kulmat taikinapalan keskustaan ja laita täyte kulmien päälle. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.