No nyt se löytyi, nimittäin ihanan rapea pizzapohja. Teki mieli pizzaa, kaivelin kaapin perukoita ja löysin Farinan täysjyväleipäjauhoseos paketin ja pussinpohjallisen muuta gluteenitonta jauhoa.
Laitoin leipäjauhoseoksen pizzataikina kokeiluun. Ja kylläpä kannattikin testata! Pizzapohjasta tuli ihanan rapeaa (ei korppua) ja samalla vielä hieman pehmeää. Just sopiva.
Tässä ohje:
2,5 dl Farina täysjyväleipäjauhoseosta
5 g tuoretta hiivaa (laitoin silmämääräisesti hieman reilun teelusikan kärjellisen, en kaivanut talousvaakaa esiin)
1 dl kädenlämpöistä vettä
1/4 dl öljyä
2-3 rkl juustoraastetta (tai oman maun mukaan)
suolaa (oman maun mukaan)
Leipomiseen gluteenitonta jauhoa.
Kelpaa ihan mikä tahansa gluteeniton jauho.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot ja öljy hyvin sekoittaen vispilällä.
Anna taikinan levätä jääkaapissa 15 min.
Alusta levättyä taikinaa hetken aikaa käsin.
Kaulitsin taikinan ohueksi ja pyöreäksi, levitin pohjan päälle hieman tomaattimurskaa purkista ja ripottelin pizzapohjalle muutaman ruokalusikallisen juustoraastetta ja tämän jälkeen loput täytteet.
Tästä saa joko yhden pyöreän isohkon pizzan tai 7 pientä. Tee taikinasta jauhotetuissa käsissä 7 kpl pyöreitä pullia ja taputtele ne litteiksi tai kaaviloi kaulimella pikkuisiksi pizzapohjiksi leivinpaperin päälle. Mainio pikkusuolainen vaikka illanistujaisiin.
Lämmitä uuni ja paista 250 asteessa noin 10-12 min.
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.