Helkan Keittiössä leivontablogin Helka jakoi vinkin ja kuvat Pirkan gluteenittomalla lehtitaikinalla leivottaviin joulutorttuihin Facebookin Gluteeniton-ryhmässä. Se menee tarkalleen näin:
Vinkki kaikille jotka leivotte Pirkan gluteenittomasta voitaikina levyistä joulutorttuja! Olen testaillut syksystä lähtien Pirkan gluteenitonta voitaikinaa josta saa todella lehteviä ja hyvän makuisia leivoksia ja joulutorttuja. Moni on kertonut että tortut uivat rasvassa kypsyessään mutta maku ja lehtevyys on hyvä. Heti ensimmäisellä kerralla kun tein viinereitä niistä niin onnistuin eikä ne todellakaan uineet pellillä rasvassa kypsyessään. Toisella kerralla hieman rasvaa erittyi pellille ja tiesin heti minkä virheen tein eli noudatin tarkoin pussin takana olevaa ohjetta ja näin ei olisi pitänyt tehdä!
Seuraavilla kerroilla ja tänään tein omien ohjeiden mukaan eli kun otin sulamaan voitaikinalevyt suoraan pellille leivinpaperin päälle niin laitoin pellin isoon muovipussiin! Toki niiden voitaikinanlevyjen päälle voi laittaa vaikka kelmun tai muovipussin. Pääasia on se että ne voitaikinalevyt sulavat huoneenlämmössä peitettynä muovilla koska niiden pinta tai reunat ei saa kuivahtaa yhtään! Ne voitaikinalevyt täytyy myös olla täysin pehmoisia ja hyvin sulaneita ja huoneenlämpöisiä ennen kuin teette niistä joulutorttuja. En tehnyt perinteisen tortun muotoisia koska sakarat palavat helposti kypsyessään. Kun olin leikannut ja muotoillut tortut niin voitelin vatkatulla kananmunalla ja sitten vasta marmeladia päälle ja uuniin 225 asteeseen. Näin vältyt siltä rasvalta eli se voi ei erotu tortuista uunipelille vaan se pysyy niissä tortuissa ja tortuista tulee lehteviä ja hyvän makuisia!
Jos torttuja jää niin kannattaa säilyttää ne ilman että niitä peittää edes foliolla koska silloin se lehtyvyys säilyy niissä tortuissa eikä ne sitkisty tai pehmene! Tämänkin testasin tänään jo kolmatta kertaa ja erittäin hyväksi hyväksi havaitsin!
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.