Syksyn omenasatoa voi hyödyntää vaikkapa tällaisiin pullapiirakoihin. Täytteenä näissä on itsetehtyä omenahilloa ja Sallisen vaniljakreemijauheesta valmistettua vaniljakreemiä.
Gluteeniton pullataikina:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
7-8 dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia
Täytteeksi paistonkestävää omenahilloa/marmeladia ja Sallisen vaniljakreemiä (purkin ohjeen mukaan valmistettuna).
Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia.
Tee taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se kymmeneen osaan. Hiero jokainen pala varovasti kiinteäksi pöytää vasten. Mikäli taikinanpala tarttuu pöytään, sen saa hieromisen lopuksi helposti irti veistä tai lastaa apuna käyttämällä.
Anna pullien kohota pellin päällä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Paina kohonneisiin pulliin juomalasin pohjalla kolo (paina lasinpohjaa ensin jauhoihin tai ripottele hieman jauhoja pullan pinnalle ennen kuin painat juomalasin pullaan) ja pursota vaniljatäytettä kolon reunoille ringiksi. Laita omenahillo ringin keskelle. Pullat todennäköisesti repeävät hieman kun niitä painaa lasilla, mutta pahimpia rosoja voi tasoitella kevyesti kostutetuin käsin. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele reunoille raesokeria. Pullia ei kohoteta enää tässä vaiheessa, vaan ne paistetaan heti täyttämisen jälkeen 225 asteessa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.
Jos käytät kaupan hilloa, muista tarkistaa että hillo on paistonkestävää!
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.