Gluteenittomat Pasteijat

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Gluteenittomat Pasteijat

Olen tehnyt pasteijoita kahdella eri taikinavaihtoehdolla (soveltuvat muuten myös joulutorttujen tekemiseen):

PERUNATAIKINA:

1,5dl perunahiutaleita
1,5dl vettä
200g voita/marganiiria (pehmeää)
1 kananmuna
3,5dl Semperin hienoa jauhoseosta (luont. glut.)
(perunajauhoa pöydälle leivontaan)

Sekoita vesi ja perunahiutaleet, anna imeytyä. Nypi joukkoon rasva, lisää kananmuna ja lopuksi jauhot. Vaivaa vielä lopuksi hyvin. Koveta viileässä.

RAHKATAIKINA:

250g maitorahkaa
5,5dl Semperin hienoa jauhoseosta (luont. glut.)
250g voita/margariinia (pehmeää)
1 kananmuna
(perunajauhoa pöydälle leivontaan)

Nypi rasva ja jauhot, lisää kananmuna ja rahka. Vaivaa lopuksi hyvin. Koveta viileässä.

**Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pyödällä, katso että taikinan alla on tarpeeksi jauhoa ennen kuin kaulitset. Kaulitse taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä joko muotilla tai vaikka jälkiruokakulhon avulla pyöreitä levyjä, jotka voit täyttää mielesi mukaan. Painele reuna hyvin kiinni. Voitele täytetyt pasteijat kananmunalla ennen paistoa. Paisto 225 asteessa noin 15min (tai kunnes pinta sopivan ruskea.**

HUOM. Ainakin rahkataikina kestää pakastuksen ja on pakastamisen jälkeen helpompaa käsitellä kuin tuoreena.


TÄYTTEET:

KINKKU-KANANMUNA TÄYTE:

0,5pss kinkkusuikaleita
1dl puuroriisiä
1 keitetty kananmuna
ruohosipulia
suolaa, valkopippuria + muita mausteita

Keitä riisi pussin ohjeen mukaan, lisää kypsään riisiin kinkkusuikaleet, pienitty kananmuna ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta ainakin suolalla ja valkopippurilla.

JAUHELIHATÄYTE:

1dl puuroriisiä
200g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa, valkopippuria + muita mausteita

Keitä puuroriisi ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja lisää kypsän jauhelihan joukkoon kuutioitu sipuli ja anna sipulin kuullottua läpikuultavaksi. Sekoita riisi ja jauheliha, lisää mausteet.

KANANMUNA-KASVISTÄYTE:

1dl puuroriisiä
1 paprika
1 keitetty kananmuna
ruohosipulia
suolaa, valkopippuria (oreganoa ja basilikaa)

Keitä puuroriisi pussin ohjeen mukaan. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi se. Sekoita keitettyyn riisiin paprikakuutiot, hienonnettu ruohosipuli ja pienitty kananmuna. Mausta.

Täytteet saavat olla melko suolaisia, sillä maku jollain tapaa miedontuu paistettaessa.

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Comments

No comments yet. Share your valuable opinion and comment!

Add comment

Tips from same category

  • Gluten-free beers

    Author Jezu  ‐ 10/03/2010

    I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...

  • Gluten-free karelian pies

    Author Jezu  ‐ 12/28/2010

    This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...

  • Gluten-free "mämmi" (2 pans)

    Author Jezu  ‐ 08/15/2011

    Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...

  • Lay's Stax chips

    Author Jezu  ‐ 11/09/2010

    Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...

  • Gluten Free Corn Fritters

    Author Sascha ‐ 03/19/2013

    Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...

  • Key Lime Pie recipe

    Author Jezu  ‐ 10/26/2016

    Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...

  • Jelly Belly

    Author Jezu  ‐ 11/18/2010

    There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...

  • Alpro Soya

    Author Jezu  ‐ 08/30/2010

    Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!

  • onnen resepti

    Author 88whitehead ‐ 08/28/2023

    onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Tip related images

Tip has no related images yet.

More information

  • Author
    Suviih 
  • Added
    03/10/2009 2:51 PM
  • Edited
    03/12/2009 8:39 PM

Give rating for tip

Log in to rate this a tip and to see it's average rating.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s