Pohja:
100g huoneenlämpöistä voita/margariinia
3dl Semperin hienoa jauhoseosta (luont. glut.)
2rkl sokeria
2rkl kylmää vettä
Nypi rasva, jauhot ja sokeri. Lisää vesi ja laita taikina jääkaappiin noin 10 minuutiksi. Painele taikina vuokan reunoille ja pohjille, laita päälle foliota niin että reunatkin peittyvät. Pistä folion päälle esim. kuivia herneitä ja paista 200asteessa noin 10 min. Folion ja herneiden avulla estetään taikinan valuminen pois vuokan reunoilta paiston aikana. (Paiston jälkeen folio ja herneet pois...)
**Jos omistat sellaisen "oikean" torttuvuokan, jolla saa kumottuun kakkupohjaan syvennyksen täytettä varten, voit tehdä tortun pohjaksi myös 2 kananmunan kakkupohjan.**
Täyte:
1 sitruunan raastettu kuori(raasta vain kuoren keltaista osaa!)
2dl vettä
3rkl maissitärkkelystä
1dl sokeria
0,5dl sitruunamehua
2 munankeltuaista
50g voita/margariinia
Mittaa vesi, maissitärkkelys, sokeri ja sitruunankuori kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon sitruunamehu ja keltuaiset. Anna kiisselin jäähtyä hieman ja joukkoon huoneenlämpöinen voi.
HUOM. Kiisselistä tulee kirpeän sitruunainen, halutessasi pehmeämmän makuisen lopputuloksen saa jättämällä raastetun kuoren pois, tai käyttämällä vain puolikkaan sitruunan kuoren
Marenki:
2 munanvalkuaista
6rkl sokeria
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Levitä hieman jäähtynyt kiisseli vuokaan pohjan päälle. Lisää kiisselin pinnalle tasainen kerros marenkia ja kypsennä torttua 200asteessa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes marenki saa kauniin vaaleanruskean värin. Anna tortun jäähtyä ennen tarjoilua (parasta saa kun pitää hetken jääkaapissa, tällöin täytteenä oleva kiisseli on sopivan jähmeää)
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.