Innostuin jostain syystä tekemään karjalanpaistia. En ole koskaan aiemmin tehnyt kyseistä evästä, joten homma käynnistyi pienellä Googlauksella. Noin 5 tuntia tämän jälkeen pöydässä höyrysi iso padallinen herkullista apetta. Täytyy myöntää, että näin ensikertalaiseksi homma onnistui varsin mallikelpoisesti. Mausteita olisi ehkä voinut olla ripaus enemmän. Ja otsikosta vielä sen verran, että eiköhän joku ole onnistunut tunkemaan gluteenia myös karjalanpaistiin - tässä sitä ei ole yhtään
Gluteeniton karjalanpaisti (4-5 annosta)
700 grammaa karjalanpaistilihaa paloina
2 porkkanaa
2 sipulia
20 mustapippuria
5 laakerinlehteä
2 tl suolaa
Voita
Vettä
Valmistusohje
1. Pätki kuoritut porkkanat sentin paloiksi ja lohko kuoritut sipulit haluamallasi tavalla.
2. Laita porkkanat, sipulit, pippurit, laakerinlehdet ja suola uunin kestävään, riittävän isoon astiaan.
3. Iske pannulle voita, kuumenna pannu ja paista lihojen pinnat kiinni (muutamia minuutteja käännellen) kahdessa erässä kuumalla pannulla. Laita lihat samaan astiaan muiden lisukkeiden kanssa.
4. Kiehauta vettä samalla pannulla jossa paistoit lihat, noin puoli pannullista.
5. Kauho kuuma vesi astiaan lihojen ja lisukkeiden kanssa. Vettä sen verran, että lihat juuri peittyvät.
6. Sekoita ainekset, mutta varo kuumaa vettä!
7. Laita astia 200 asteiseen uuniin 30 minuutiksi.
8. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen 2 tunniksi.
9. Laita astian päälle kansi tai folio, lisää tarvittaessa vettä pannusta. Odota vielä tunti 150 asteessa.
10. Jos haluat oikeaa pulled-tyyppistä mureaa lihaa, pidä vielä puoli tuntia 100 asteessa ja anna muhia hetki uunin sammuttamisen jälkeen. Tee vaikka perunamuusi samalla.
11. Nauti pottumuusin ja puolukkahillon kera!
Nyt karjalanpaistiammattilaiset voivat lisätä omat vinkkinsä kommentteihin
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.