Herkuttelu sallittu -kirjan ohje:
10-12kpl=200g gluteenittomia lasagnelevyjä
Jauhelihakastike:
1rkl öljyä
1-2 sipulia
400g jauhelihaa
400g tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 lihaliemikuutio (esim. Knorr on gluteenitonta)
2 puristettua valkosipulinkynttä
0,5tl mustapippurirouhetta
1tl paprikajauhetta
1tl basilikaa
Valkokastike mikrossa:
1l maitoa
1dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
0,5tl suolaa
0,25tl jauhettua valkopippuria
Pinnalle: Juustoraastetta
1. Hienonna sipulit ja ruskista ne ja jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, lihaliemikuutio ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Valkokastiketta varten kuumenna maitoa mikroaaltouunissa 6-8 minuuttia täydellä teholla. Sekoita suuruste 2dl maitoa ja 1dl jauhoseosta erillisessä kulhossa. Sekoita maidon joukkoon. Kuumenna puoliteholla noin 5 minuuttia ja sekoita välillä. Hauduta lopuksi 5 minuuttia. Mausta
3. Asettele voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä ja valkokastiketta. Aloita jauhelihakastikkeella ja kaada viimeisten lasagnelevyjen päälle valkokastiketta. Ripottele viimeiseksi pinnalle juustoraastetta.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia. Anna vetäytä peitettynä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
***Vinkki: valkokastikkeen voi valmistaa helpommin myös kattilassa. Ota erilleen 2dl kylmää maitoa ja laita loppu maito kuumenemaan miedolle lämmölle kattilaan (sekoita maitoa välillä ettei pala pohjaan). Sekoita suuruste (2dl maitoa ja 1dl jauhoa), kun kattilassa oleva maito kiehahtaa ensimmäisen kerran kaada suuruste joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja mausta lopuksi.***
Mausteiden määrät ovat melko vähäiset ja itse tykkäänkin maustaa vähän vapaammalla kädellä. Tähän käy mausteeksi myös oregano, timjami ja chili. Joskus olen korvannut tuon tomaattimurskan myös ketsupilla kun murskaa ei ole sattunut olemaan. Tulee ihan hyvää myös näin, tällöin vain tarvitsee hieman enemmän vettä joukkoon. Lihaliemikuutio ei ole välttämätön, en ole tainnut sitä koskaan käyttää.
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.