Terveisiä Brysselistä! Jotenkin ihanan pieni pääkaupunki. Ainakin siis keskusta, missä itse tuli pyörittyä. Ihan sympaattinen paikka vaikka on muutakin kuullut. Ranskaa olisi ihan hyvä osata ainakin pakolliset hyvää päivää ja kiitos.
Ja sitten sitä gluteenitonta asiaa. Tätä MPR kauppaa, joka kuulemma on iso ja hieno en lähtenyt metsästämään, koska sinne olisi pitänyt mennä julkisilla (muilla kuin metrolla).
Tavallisia ruokakauppoja ei niin hirveästi keskustassa näkynyt ja ne, missä kävin niin ei näkynyt gluteenittomia tuotteita.
Suklaata ostin itselleni GODIVA nimisestä suklaakaupasta, josta löysin tryffeleitä, joiden valmistusaineluettelossa luki "wheat starch" eli vehnätärkkelys. PIERRE MARCOLINI niminen suklaakauppa on se ihan top1 paikka ja olihan se hieno. Luin muutaman tekstin, jossa luki, että "may contain nut, gluten, milk and soy" ja siitä kaupasta ei sitten lähtenyt mitään minulle. Vehnäkumppani kehui kovin paikan tuotteita. Pakko uskoa Siellä oli yksi rasia, jossa oli useita suklaalajeja ja siinä rasiassa ei ollut varoituksia. Ja pari sen rasian tuotetta olisi ollut gluteenittomia. Mutta en jaksanut lähteä vitriinistä kyselemään. Aina ei viitsi, kuten tiedätte
Löysin tämän ITALIA IN TAVOLA ravintolan. Helppo löytää. Ja söin siellä lounaaksi lasagnea. Ravintolasta saa tosiaan kaikennäköisiä pasta ja pizza-annoksia ja minulle tuotiin erikseen vielä kaksi maissimuffinssia kun muissa pöydissä oli leipätikkuja. Ravintolaa pitää ihanan sympaattinen pariskunta ja yhdessä toivat mulle ruokaa. MUTTA pariskunta ei puhu englantia eli kannattaa muistaa sanoa "senza glutena" italiaksi tai osata puhua ranskaa. Myös aukioloajoista varoituksen sana eli tätä kirjoitettaessa huhtikuussa 2009 paikka oli auki ma-pe 12-15 ja pe-la 19-22 (muistaakseni!). En ole ihan varma oliko se la ja su ilta-ravintolana vai pe ja la... Mutta pointti on se, että lounasta saa mutta arki-iltaisin ravintola EI ole auki.
Löysin kuitenkin matkaoppaasta L'achepot nimisen ravintolan St. Cathrinen metroaseman läheltä ja se oli aivan IHANA paikka. Olen myöhemmin lukenut lukuisia ylistäviä arvosteluja ko. paikasta ja ei sitä turhaan kehuta. Tuossa pieni flaaminkielinen video paikasta ja nainen videolla on omistaja. Tarjoaa ranskalais-belgialaista ruokaa. Omistajat (perhe) ravintolassa töissä. Olin siellä kahdesti syömässä ja ruoka oli TOSI TOSI hyvää. Hinta-laatu-suhde kohdallaan. Michelin-listalla "suositeltuja ravintoloita" (ei siis tähteä, vielä). Puhuvat englantia, flaamia ja ranskaa. Esitin kielikäännöksen ja tarjoilija kävi keittiöstä kysymässä, mikä ruoka käy. Sama asia jälkiruoan kanssa. Tarjoilija jopa muisti, kun toi jälkiruokalistan, että "ah, gluten, un moment" ja kävi keittiössä kysymässä, mikä soveltuu. Mainio palvelu ja hienosti meni. Ottivat asiallisesti tämän keliakian. Jälkiruoaksi aivan taivaallista suklaamoussea... Jota tuotiin lisää
Osoite:
1 place St Cathérine, 1000 Brussels
http://www.brusselnieuws.be/artikels/multimedia/video/070223_achepot
Takaisin tullessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla Picnic ravintolassa kävin kysymässä, onko jotain suolaista gluteenitonta. Poika totesi, että on sellainen sämpylä... Sitten kysyi toiselta kaverilta, että mites se nyt menikään ja naureskeli sitten, että on harjoittelija ja pitää kaikki uudet jutut kysyä. Sämpylän sai juusto tai kinkku täytteellä ja ohjaaja sanoi tälle toiselle, että pitää varoa kaikkea vehnää, että puhtailla tehdään. Sitten poika naureskeli, että pitäisi olla harjoittelija-kyltti. Minä siinä siihen sitten tietysti "valistamaan" ja naurahdin sekä totesin, että ei keliakia niin vaikea juttu ole, paitsi pitää muistaa se avaamaton voirasia ettei tule muiden leipien muruja. Toinen tyyppi lähti jääkaapille ja toi avaamattoman margariinipurkin. Kyllä mua vähän nauratti Mutta eipä mennyt valistus hukkaan. Poika vielä kyseli, että "ai sulla on niin herkkä"... Siihen en enää sitten alkanut saarnaamaan tätä "suolinukka tuhoutuu pienestäkin murusta" saarnaa, vaan totesin vain, että keliakian kanssa on sellaista, että ei saa mitään muruja tulla. Tulipa siinäkin sitten sitä valistusta Oli hyvä sämpylä kyllä!
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.