(Suluissa olevat tuotemerkit ovat niitä joilla teen mieleistäni piirakkaa)
POHJA:
1 dl perunahiutaleita (Mielihyvä)
2 dl gluteenitonta jauhoa (Pirkka)
½ tl leivinjauhetta
suolaa
100 g margariinia (laktoositon Flora)
1 dl vettä
TÄYTE:
kypsää broileria (ohjeen lopussa lisää vinkkejä)
punaista suippopaprikaa
227 g ananaspaloja
sinihomejuustoa muruina
Emmental juustoraastetta
2 munaa
1 dl vispikermaa (Valion laktoositon)
1. Sekoita kulhossa pohjan kuivat aineet ja nypi joukkoon rasva.
2. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti haarukkavatkaimella tasaiseksi möykyksi.
3. Ripottele piirakkavuoan pohjalle kevyesti jauhoja ja kaada taikinapallo keskelle.
4. Painele taikina jauhotetuin käsin pohjalle ja reunoille.
Laita vuoka täytteiden valmistuksen ajaksi jääkaappiin.
5. Levitä pohjalle täytteet, ripottele pinnalle juustoraaste(et) ja kaada lopuksi päälle muna-kermaseos
6. Paista 200 asteessa 35 min.
LISÄVINKKEJÄ:
Yleensä ostan piirakkaan 2 broilerin rintapalaa marketin grillistä (tarkista, että ovat gluteenittomia).
Kuvan piirakan täytteenä on 300g broilerin maustamattomia fileesuikaleita, jotka ruskistin pannulla. Laitoin mausteeksi paprikaa, suolaa, currya ja hunajaa ja kaadoin päälle desin vettä. Sitten haudutin kannen alla ykkösellä 20min. ja kumosin kulhoon liemineen päivineen yöksi maustumaan.
Ennen piirakkaan laittamista leikkelin palat kylmänä tasakokoisiksi.
Ananaksista ostan mieluiten Euroshopperin ananaspaloja mehussa, sillä ne ovat mielestäni valmiiksi hyvän kokoisia.
Sinihomejuusto ei ole välttämätön, mutta broileriin se sopii hyvin. Muitakin täytteitä voi vaihdella maun mukaan, esim. ananakset voi vaihtaa päärynöihin. Olen tehnyt makoisaa piirakkaa myös palvikinkusta ja lohesta tälle pohjalle.
Itse pidän enemmän kuivahkon rapsakasta piirakasta. Jos haluat, voit lisätä vähän kermaa.
Muuten, käytän sitä laktoositonta vispikermaa lähinnä siksi, että sitä voi pitää muutaman purkin aina jääkaapissa, koska säilyvyysaika on tosi pitkä.
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.