Pääsin vihdoin testaamaan viimeisen Björkin kvartetin ravintolan, Boulevard Socialin. Olimme varanneet pöydän nelihenkiselle seurueellemme perjantai-illaksi ja ravintolasta soitettiin pari päivää aiemmin, että olemmehan varmasti tulossa. Kyllä olimme. Tulimme paikalle hieman ennen varattua aikaa ja alkuun kukaan ei ottanut meitä vastaan. Sisäänkäynti on suoraan ravintolasaliin ja olo oli vähän orpo siinä illastajien keskellä. Vihdoin joku tuli tervehtimään ja ilmoitti, että hovimestari tulee pian ohjaamaan meidät pöytään. Jäimme odottelemaan ja siinä samalla paikalle pöllähti kymmenen hengen seurue ulkomaalaisia, jotka saivat pöytänsä heti. Hovimestaria ei kuulunut, joten kysyimme uudelleen ja vihdoin meidät ohjattiin pöytään. Alku oli hieman kankea, mutta siitä eteenpäin kaikki sujui erinomaisen sulavasti.
Emme ehtineet kuin hetken miettiä ravintolan meluisuutta - puheensorina ja naurun remakka ympärillä oli huumaava kuten muissakin Björkin paikoissa - kun meiltä tultiin jo kyselemään juomatilausta. Kuplajuomaa, kiitos! Juomat tulivat nopeasti ja olivat erittäin kelvolliset - tosin herkkujuomaa annosteltiin laseihin naurettavan vähän. Tämän jälkeen meille tuotiin menut ja kerrottiin seikkaperäisesti mitä lista pitää sisällään. Loppuun todettiin, että jos on allergioita, annokset sovitetaan niiden mukaan.
Päädyimme muutamaan naposteluannokseen per henkilö ja neljään jaettavaan pääruokaan, jotka tilasimme gluteenittomina. Tarjoilija oli hyvin perillä gluteenittomuudesta ja lupasi varmistaa yhden annoksen vielä keittiöstä. Kaikki kuitenkin onnistuivat gluteenittomina. Varsin nopeasti tilauksen jälkeen ruokaa alkoi virrata pöytään tasaisella tahdilla. Grillatut vihersimpukat ja katkarapucoktail olivat erinomaisia alkupaloja. Matkaa jatkaneet kampasimpukat pecorinolla toimivat myös mainiosti - ne tarjoiltiin näyttävästi isoista simpukankuorista. Homma jatkui possunkyljellä hunajoitujen omenoiden kera. Annos oli aivan taivaallinen. Kun muu seurue tilasi lisukkeeksi pitaleipää ja tsatsikia, tarjoilija kysyi oma-aloitteisesti haluaisinko minä gluteenitonta leipää ja halusinhan minä. Marokkolainen ankka olikin sitten hieman sitkeää eikä säväyttänyt niin kuin aiemmat annokset. Viimeisenä vuorossa oli pitkään paahdettu lammas tsatsikin kera. Annos oli paikka paikoin herkullinen, mutta pehmeissä lihanpaloissa oli myös ikäviä rustoja. Kaiken kaikkiaan annoksista jäi kuitenkin erittäin positiivinen kuva.
Kun annoksia tuotiin pöytään, käytännössä joka toinen kerta ilmoittivat suoraan annoksen olevan täysin gluteeniton ja välillä joutui kysymään. Kaiken kaikkiaan palvelu oli erittäin asiantuntevaa ja esimerkiksi yhden annoksen päällä olleista lastuista todettiin kysymättä niiden olevan tapioka-crunchia.
Lopuksi otimme vielä kahvit ja pari seurueestamme maisteli paikan päällä tehtyä päivän pehmistä, jonka maku oli tuolloin lakritsi. Kuulemma oli aivan mahtavaa. Neljän hengen seurueen täyttävä ruokailu alkujuomilla ja yhdellä viinipullolla maksoivat yhteensä 275 euroa, mutta se olisi helposti tuplaantunut runsaammalla juomapuolella sekä jälkiruoilla. Kyseessä ei siis ole mikään edullinen paikka, mutta Michelin Guide on antanut Bib Gourmand -tittelin eli hinta ja laatu kohtaavat erinomaisesti. Jos lompakko kestää, suosittelen kokeilemaan - keliaakikot otettiin sen verran hyvin huomioon
Ps. Jos haluat tutustua Boulevard Socialin tarjontaan edullisemmin, lounasaikaan kaksi ruokalajia maksaa 25 euroa ja kolme vain 29 euroa.
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Finland ‐ Author Jezu ‐ 04/23/2012
Naturally gluten-free cafeteria. All products are gluten-free. Products are manufactured on-site. They serve...
Czech Republic ‐ Author Jezu ‐ 09/12/2011
We had nice euro trip last summer. While driving from Warsaw to Bratislava, we got hungry near Brno, Chech Republic....
Spain ‐ Author Jezu ‐ 09/05/2010
There is an excellent restaurant called Molinet with it's own menu for celiac customers on Paseo de las Canteras...
Germany ‐ Author Jezu ‐ 07/30/2011
Nice thai restaurant in central Hamburg. They have gluten-free marks in their menu and many of the items are...
20 West 72nd Street, New York ‐ Author Jezu ‐ 09/12/2011
Southern Italian home cooking next to Central Park since 1987. Gluten-free menus and gluten-free beer. Also gluten-free...
Spain ‐ Author conesa ‐ 10/14/2010
We are a company that we make hot sandwiches and since 4 years ago, we make hot sandwiches without gluten. We have a...Restaurant La Casa del Parmigiano
Spain ‐ Author Jezu ‐ 08/29/2010
My friend told that she had visited in pasta restaurant in Puerto del Carmen. At the last visit she realized that the...
Italy ‐ Author Jezu ‐ 09/05/2010
This restaurant offers gluten-free pasta and bruschetta.
Finland ‐ Author Jezu ‐ 10/17/2010
Morrison's restaurant offers fair and delicious food at Ateneuminkuja. Casual eatery, which quickly has become very...
Dolores Restaurant offers mexican food
Germany ‐ Author Jezu ‐ 09/01/2010
Dolores restaurant offers Mexican-style food. Staff reported that the burrito bowl is gluten-free. Check it yourself if...
Spain ‐ Author Jezu ‐ 08/23/2010
Italian-owned restaurant in Las Palmas next to Hotel Melia Las Palmas. The restaurant has a gluten-free menu.
Mariehamn, Finland ‐ Author Jezu ‐ 07/30/2011
Small pizza restaurant on walking street. Serving tasty gluten-free pizza.
Espoo, Finland ‐ Author Jezu ‐ 04/19/2011
The best gluten-free bacon burger ever! The bun was indeed better than Hesburger's or McDonalds'.
Rome, Piazza Risorigemento 46/A ‐ Author Jezu ‐ 09/08/2010
This restaurant offers gluten-free pizza and pasta. For dessert they offered a gluten-free cake. Extra price for...
Estonia ‐ Author Jezu ‐ 09/05/2010
In this small and welcoming restaurant they knew immediately what gluten-free means when ordering in finnish language....
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.