Herkullisen näköisen kakun ohje on bongattu Hyvä Terveys 5/2011 lehdestä. Ohjetta ei ole kokeiltu.
Pohja:
100 g digestive-keksejä
1/2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (esim. Keiju tai Sunnuntai)
Täyte:
400 g maustamatonta kevyttuorejuustoa (rasvaa 13 %)
1 prk (250 g) ricottajuustoa (ricottajuuston voi korvata purkillisella maitorahkaa)
1 prk (420 g) säilykeaprikooseja
yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 dl kidesokeria
2 rkl hedelmäsokeria
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
4 kananmunaa
Vadelmakastike:
250 g suomalaisia pakastevadelmia tai tuoreita vadelmia
2 rkl tomusokeria
1. Murskaa keksit tehosekoittimessa hienoksi. Sekoita keksirouheeseen rypsiöljyvalmiste. Pingota irtopohjavuokan(halkaisija 22-24 cm) pohjan päälle leivinpaperi. Taputtele keksi-margariiniseos ohueksi ja tiiviiksi kerrokseksi vuokan pohjalle. Pane uusi kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Notkista kevyttuorejuusto ja ricotta kulhossa sähkövatkaimella. Valuta säilykeaprikooseista pois sokeriliemi ja soseuta hedelmät sauvasekoittimella korkeareunaisessa kulhossa tasaiseksi.
3. Mausta tuorejuusto-ricottaseos situunakuorella ja -mehulla, sokerilla ja Maizenalla. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa ne sähkövatkaimella. Sekoita juustoseokseen lopuksi aprikoosisose. Kaada juustotäyte keksipohjan päälle.
4. Paista juustokakkua uusin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saa kauniin värin. Juustokakun pinta repeilee hieman kypsyessään. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä se peitettynä jääkaappiin ja anna vetäytyä yön yli.
5. Soseuta sulaneet pakastevdelmat/tuoreet vadelmat ja tomusokeri sauvasekoittimella korkeareunisessa kulhossa. Purista sose tiheän siivilän läpi, ttä saat sileää sosetta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Siirrä vadelmakastike jääkaappiin odottmaan.
6. Leikkaa jäähtynyt juustokakku terävällä veitsellä viipaleiksi ja tarjoa kakku vadelmakastikkeen kanssa.
Valmistus 1 t 20 min + vetäytyminen jääkaapissa 12 t.
14 annosta. Yksi annos 230 kcal
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.