Fazerin uudet "saattaa sisältää vehnää" -merkinnät – 10/23/2013 12:54 AM
Fazerin tiedotus uusista pakkausmerkinnöistä: http://www.fazer.fi/Uutiset/Fazer_Makeiset/Muutos-Fazerin-suklaa--ja-makeispakkausten-pakkausmerkinnoissa--tuotteisiin-saattaa-sisaltaa-vehnaa--merkinta/
"Fazerin suklaa- ja makeispakkauksiin tulee kesän ja syksyn 2013 aikana ”Saattaa sisältää vehnää” -merkintä.
Fazer ottaa käyttöön ”Saattaa sisältää vehnää” -merkinnän tuotteissa, joiden valmistuslinjalla saattaa ristikontaminaatiosta johtuen esiintyä jäämiä muiden tuotteiden ainesosista. Allergia- arvioinnit suoritetaan vuosittain osana omavalvontaamme. Tuotteiden reseptejä ei ole muutettu.
”Saattaa sisältää vehnää” -merkinnällä varustetussa tuotteessa vehnä ei sisälly tuotteen ainesosiin. Valmistuslinjastojen huolellisesta puhdistuksesta huolimatta tuotteissa voidaan satunnaisesti havaita jäämiä vehnästä, koska samassa tehtaassa tai tuotantolinjastolla valmistetaan ja pakataan myös vehnää sisältäviä tuotteita.
Vehnä on allergeeni ja merkintä on tarkoitettu erityisesti tarjoamaan informaatiota erittäin allergisille kuluttajille. Tuotteiden turvallisuus on laatutyömme perusta.
Mahdollisissa kysymyksissä neuvoo Fazer Makeisten kuluttajapalvelu kuluttajapalautelomakkeen kautta tai puh.09 87621 /kuluttajapalvelu. Fazerin verkkosivuilta löytyvä tuotetietohaku päivittyy samanaikaisesti pakkausmerkintöjen kanssa.
Lisätietoja:
Elina Saarento, tuoteasiantuntija, Fazer Brands, elina.saarento(at)fazer.com, p. +358 40 570 4014 (suklaatuotteet)
Anne Kiviniemi, tuoteasiantuntija, Fazer Brands, anne.kiviniemi(at)fazer.com, p. +358 40 587 0443 (sokerimakeiset)"
Keliakialiiton sivuilla kerrotaan myös asiasta: http://www.keliakialiitto.fi/liitto/nyt/uutiset/?nid=270
Sivulla sanotaan mm., että: "Keliakialiiton ravitsemusjaosto on antanut suosituksen (v. 2011), jonka mukaan "Saattaa sisältää vehnää" -merkittyjä tuotteita ei suositella keliaakikoille säännölliseen käyttöön. Niitä voi syödä silloin tällöin herkuttelupäivinä. Tuotteita ei suositella lainkaan ihokeliaakikoille eikä keliaakikoille, joilla vasta-aineet ovat koholla tarkasta ruokavaliosta huolimatta tai suolinukka ei ole korjaantunut tai on jatkuvasti oireita."
Täällä on ravitsemusjaoston suositus vuodelta 2011 (pdf-tiedosto): http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=2&ved=0CDUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.keliakialiitto.fi%2Fdocument.php%3FDOC_ID%3D411%26SEC%3De7953ef592fbab5f94ccdff8c6f1684a%26SID%3D1&ei=9-1mUtX9I-Hn4gSfkoGoDw&usg=AFQjCNGi3TDQ65nAldrecm7XkPfRAHvRMQ&sig2=1HVfuHh4QIeKNjwZjqrIcA&bvm=bv.55123115,d.bGE
Itse huomasin asian ensimmäistä kertaa kun yhtenä päivänä kaupassa katsoin Fazerin 320 gramman maitosuklaarasian (jonka ulkonäkö oli muuttunut) sisällysluetteloa, ja harmikseni huomasin uuden varoituksen. Myös Pätkis-rasiassa (320g) mainittiin se, että saattaa sisältää pieniä määriä vehnää. Jo aikaisemmin olin huomannut varoituksen Pätkis-pussissa.
Eilen kaupassa katsoin 300 gramman maitosuklaalevyn sisällysluetteloa, ja siitäkin varoitus nyt löytyi.
KOTIPIZZAN GLUTEENITTOMAT PIZZAT !!!! – 08/16/2013 4:12 PM
Vaikka monet työntekijät varmaan yrittävät olla hyvin huolellisia, ettei kontaminaatiota tapahdu, olen kuullut, että gluteenittomat ja normaalit pizzat paistetaan samassa uunissa (ainakin yhdessä kotipizzassa). Siinä on mielestäni riski kontaminaatiolle jauhopölyn takia. Toivoin, ettei olisi niin, että käyttävät kiertoilmaa, mutta täältä luin yhdestä viestiketjusta yhden ihmisen nähneen, että oli käytetty (siinä tapauksessa oli muitakin ongelmia). Gluteenittomiin pizzapohjiin laitettavien täytteiden tulisi myös olla puhtaita. Olen syönyt kotipizzan pizzaa mielestäni muutaman kerran (mutta varmuudella ainakin kerran), enkä muista saaneeni oireita, mutta niistä kerroista on jo aikaa, joten en ole aivan 100% varma. Nykyään en kuitenkaan enää uskaltaisi syödä kotipizzan pizzaa.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
2 messages, 1 topic
Registration time
08/16/2013 3:18 PM