tytti

Forum messages

1 2 3 4
  • Paistotuoretta leipää cittarista 12/13/2012 11:01 PM

    Itse ostin Helsingin Kampin K-kaupasta tuota samaa jyväisää leipää viime viikonloppuna. Näytti hyvältä, mutta maistui aivan raa'alta. No, laitoin paahtimeen ja paahdoin pisimmällä ajalla, jolloin näytti vähän "kypsyvän"... mielestäni maku oli ihan sama kuin Pirkan glut.tumma vuokaleipä -pakasteessa. Ihan ok, mutta ei ihmeellistä. Täytyy vielä maistaa muita makuja (tosin ehkei vaaleaa leipää kun ei näytä maistuneen kellekään).

  • Kastanjajauhot 10/27/2012 11:09 PM

    Olen kokeillut kastanjajauhoja leipätaikinoihin vaihtamalla noin kuudes- tai viidesosan jauhoista kastanjajauhoihin. Maku ja tuoksu on jännä, todella savuinen ja pähkinäinen. Alunperin kastanjajauhoja käytetään ainakin ranskalaisessa keittiössä. Asiaa hieman googlesta selailleena näyttäisi siltä, että ranskalaiset käyttävät kastanjajauhoja vaikka mihin: kakkuihin (jopa pelkästään k.jauhoja), lettuihin (n. puolet k.jauhoja), leipiin, vohveleihin, kekseihin... voisinkin suomentaa joitain ohjeita ja postata tänne kunhan kerkeän.
    Tänään kokeilin porkkanavuokaleipää seuraavasti:

    Porkkanavuokaleipä

    3 dl (soija)maitoa
    1 ps kuivahiivaa
    1 rkl psylliumkuorijauhetta
    1 tl suolaa
    1 kananmuna
    1 rkl oliiviöljyä
    2 dl porkkanaraastetta
    1,5 dl tattarijauhoja
    0,5 dl kastanjajauhoja
    n.2,5 dl muita gluteenittomia jauhoja (tällä kertaa Finax)
    auringonkukan siemeniä

    Lämmitä maito, lisää psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola, muna ja raaste. Sekoita jauhot ja hiiva keskenään ja lisää taikinaan. Öljyä vuoka, ripottele pohjalle ja reunoille auringonkukansiemeniä. Kaada taikina 1,5 litran vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi. (Laita uunin pohjalle n. 1 dl vettä uuninkestävässä astiassa: auttaa saamaan rapean kuoren leipään.) Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

  • Berliinissä gluteenitonta? 06/21/2012 11:50 PM

    Itse asuin Berliinissä 8kk ajan (tulin vuosi sitten takaisin Suomeen). Luomukaupoista ja luontaistuotekaupoista saa hyvin gluteenitonta leipää ja olutta ja ties mitä, mutta ravintolat ovat siellä mielestäni vielä aivan pihalla gluteenittomuuden suhteen. Itse olen kala+kasvissyöjä, mikä tietenkin rajoittaa entisestään. Tuo mainitsemasi Cha-cha oli (muistaakseni) ainoa ravintola, missä näin listalla G-merkinnät. Söin siellä melko usein, eikä oireita tullut. Lisäksi söin intialaisissa ravintoloissa, joissa homma pelasi myös hyvin kielikäännöstä näyttämällä. Tuo blogi näytti kyllä todella mielenkiintoiselta, ehkäpä edistystä todellakin on tapahtunut!

  • Gluteeniton Intia? 04/23/2012 8:45 PM

    Edessä 2 viikon matka Intiaan. Nähtävänä Delhi, Nagpur sekä Ladakh, jotka sijaitsevat Keski- ja Pohjoisintiassa. Ruokavalionani on haastava gluteeniton ja kasvisruoka. Onko kokemuksia? Kasvisruokaahan kaiketi saa kaikkialta. Suomessa ainakin intialaisissa ravintoloissa ei ole ollut mitään ongelmaa löytää gluteenitontakin syötävää, mutta sehän ei kyllä kerro mitään todellisesta paikallisesta ruoasta. Tiedän jotain intialaisesta ruokakulttuurista: se vaihtelee paikoittain niin paljon ettei siitä voi tietää mitään. En kuvittelekaan olevani mitään muuta kuin yllättynyt kunhan pääsen sinne. Olen kyllä henkisesti valmistautunut syömään pelkkää riisiä ja hedelmiä koko matkan ajan... Kuvaavaa on mm. Ladakhin ruokakulttuuri, joka lukemani mukaan koostuu perinteisesti nuudelisopasta (vehnästä) ja mykysopasta (lihasta ja ohrasta)!

  • HKI luontaisesti gluteeniton kahvila 02/11/2012 1:43 PM

    Mahtavia herkkuja! Tästä tulee ehdottomasti kantapaikka

  • Kuinka nopeasti vatsakipu, jos epäilee saaneensa 10/23/2011 2:12 AM

    Minulla oireet (ainkin selvät) alkavat vasta noin vuorokauden päästä. Mahakipua, kuumeista oloa, ripulia ja kamalaa väsymystä, jotka vähenevät kun vatsa on tyhjä mutta iskevät heti ruoan (siis aivan gluteenittoman) jälkeen uudelleen. Oireet tuntuvat selvästi ainakin viikon, mutta helpottavat pikkuhiljaa. Silti esim. väsymyskohtaukset voivat kestää viikkojakin vehnän syömisestä.

  • Keliakia lehdissä 10/23/2011 1:58 AM

    http://www.aamuset.fi/arkisto/
    Keskiviikkona 19.10. ilmestynyt lehti, sivu 24. "Speltistä luontaista elinvoimaa - muinaisvehnä parantaa aineenvaihduntaa ja sopii keliaakikoille". Jep. Laitoin jo palautetta.

  • Glutanon "Gluteeniton vehnäleipä" 02/09/2011 1:32 AM

    Suomennosvirhe kaiketi! Weissbrot tarkoittaa saksaksi valkoista leipää ts. vaaleaa leipää, ei vehnäleipää (mikä olisi Weizenbrot). Maistoin tuota kyseistä leipää juuri äskettäin. Tuli kyllä ikävä suomesta saatavia gluteenittomia kaurapaahtoleipiä! Asun itse Berliinissä tällä hetkellä, eli olen täkäläisen valikoiman armoilla: ei puhdasta kauraa, ei vehnätärkkelystä (enpä sitä oikeestaan kaipaakaan), ei psylliumia/ksantaania, ei PUHETTAKAAN gluteenittomista pizzoista/hampurilaisista/pastasta/leivästä ravintoloissa...

  • Keliakia ja nivelreuma 01/06/2011 2:18 AM

    Siskollani on keliakia ja nivelreuma ja myös äidilläni on nivelreuma. Itselläni toistaiseksi vain keliakia, mutta nivelet kipeytyivät kun söin vahingossa vehnää ja muutenkin välillä kipeinä.. ehkäpä pitäisi mennä reumatesteihin.

  • Vehnää linssien seassa! 08/21/2010 4:49 PM

    Sain seuraavan viestin Keliakialiitolta:

    "Kiitos palautteestanne ja tarkkaavaisuudestanne! Olemme olleet yhteydessä mainitsemiinne yrityksiin ja valitettavasti linssien seasta todellakin on löytynyt vehnänjyviä. Yritykset ovat kertoneeet, etteivät voi taata linssien gluteenittomuutta "pellolta pöytään". Tulemme laittamaan tiedon linssien mahdollisista gluteenijäämistä Keliakialiiton sivuille./HA 16.8.2010"

    Suurkiitos Keliakialiitolle!

1 2 3 4

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    13 tips

    Products
    4 products

    Forum
    34 messages, 2 topics

    Comments
    12 comments

    Registration time
    03/01/2010 11:34 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s