Keliakia ja alttius muihin suolistotulehduksiin? – 01/14/2014 6:55 PM
Moikka,
oletteko huomanneet tai onko teillä mutu-tietoa siitä, että saako keliakiaa sairastava (varsinkin alkuvaiheessa dieettiä) helpommin suolistotulehduksia tai erilaisia virustauteja? Itselläni tuli tosi raju salmonella-tartunta päiväkotityöstä jo kolmen päivän kuluttua työn aloittamisesta kun altistuin oksentavan lapsen takia taudille. Oireet on olleet tosi rankat ja lääkärikin terveysasemalla ihmetteli että suolistoni meni niin huonoon kuntoon kun useimmilla salmonella pysyy melko vähäoireisena tai oireettomana.
Mutta siis onko vatsataudit rajumpia tai tuleeko helpommin muita suolistotulehduksia?
Keliakia ja veganisimi – 08/03/2013 11:47 PM
Joo, tuolla oli vain mielestäni enemmän yleisellä tasolla ja itseäni kiinnostaa nimenomaan tämä proteiinipuoli asiassa.
Keliakia ja veganisimi – 08/02/2013 8:19 PM
Kiitos viestistäsi. Olet kyllä oikeassa, kananmunathan lienevät yksi parhaimmista protskun lähteistä. Taidampa alkaa miettimään miten saisin lisättyä maitoproteiinin määrää ja karsittua sitä kautta ihan ekana broilerin ja kalkkunan pois, sillä ne kasvatusolosuhteet ja teurastustavat ovat järkyttäviä. Tsemppiä sullekin tälle tielle!
Keliakia ja veganisimi – 08/02/2013 5:57 PM
Onkohan kenelläkään omaa kokemusta miten yhdistää keliakia ja kasvisruokavalio/ vegaaniruokavalio? Ja nyt siis erityisesti proteiinin saannin näkökulmasta, sillä treenaan paljon.
Itse lopetin lihan syömisen 11-vuotiaana eettsistä syistä. Kerkesin olla täysi vegaanina melkein 15 vuotta ja sen jälkeen kasvissyöjänä viitisen vuotta vielä päälle. Kun ihokeliakia-oireet alkoivat ja suolisto-oireet alkoivat kiinnittää huomioni käytin vielä paljon kasvisproteiini-lähteenä esimerkiksi seitania (vehnägluteeni) ja erilaisia soijajalosteita.
Kun gluteeniton dieetti alkoi huomasin lähes kaikkien kasvisproteiiniannosten ( puolivalmisteruoat ) sisältävän vehnää tai ohraa. Soija taas itsessään ei enää oikein imeydy kehooni vaan saan helposti puutostiloja + se hidastuttaa laiskan kilpirauhaseni toimintaa entisestään.
Pitkin hampain lisäsin pari vuotta sitten ruokavalioon kalan ja sen jälkeen kanan/broilerin ja kalkkunan. Nyt kuitenkin koen suurta eettistä ongelmaa näiden käyttämiseen, sillä olen eläinten oikeuksien puolustaja.
Onko kenelläkään siis neuvoja kuinka koostaa täysipainoinen kasvissyöjän ruokavalio ilman gluteenia?
Ei keliakiaa, vai? – 07/29/2013 12:39 PM
Mulla ei ole virallista diagnoosia itselläni kun aikoinaan ihotautilääkäri totesi ihokeliakian oireeni ja verikoe oli jotenkin siinä rajoilla. Julkinen puoli ei ole kiinnostunut asiaa tutkimaan ellen suostu olemaan 3 kuukautta "normaalilla" ruokavaliolla. Itselläni se on mahdottomuus, sillä erityisesti iho-oireeni pamahtavat niin kammottaviksi etten pysty nukkumaan tai tekemään oikein mitään normaalia. Lisäksi mulla on niitä niveloireita ollut myös ja perussuolisto-oireet myös. Sukurasite löytyy myös, tosin suvussani on henkilöitä, jotka eivät diagnoosistaan huolimatta jaksa noudattaa oikeaa ruokavaliota eli mielenkiintoista nähdä kuinka pian he alkavat sairastumaan liitännäistauteihin
Itse olen sitä mieltä, että tietysti se diagnoosi on kiva jos sen saa, mutta en lähtisi itseäni enää kiduttamaan väkisin sen toivossa ja syömään gluteenipitoista ruokaa kun tällä nykyisellä dieetilläni voin todella paljon paremmin.Vuosikausia kiskoin todella vahvoja lääkkeitä kortisonista jopa elinsiirtopotilaille tarkoitettuihin hylkimisreaktio-lääkkeisiin kun ihoani hoidettiin pahasti atooppisena tajuamatta viljojen yhteyttä asiaan. Ja mulla tekee jo todella pieni altistus iho-oireet parissa tunnissa eli joskus on tullut syötyä vahingossa jonkun mausteen joukossa esimerkiksi vehnää tai ohraa ja sen on sitten seuraavana yönä huomannut kyllä. Ja muutaman kerran olen saanut oireita jo pelkästään siitä, että vieressäni on leikattu tavallista vehnäleipää.
Mä kerron vieraille asiasta selkeyden vuoksi vain niin, että mulla on keliakia, koska en jaksa alkaa selittämään miksi "virallinen" diagnoosi puuttuu.
Mutta tsemppiä kaikille kohtalotovereille!
Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa – 07/05/2013 5:26 PM
Vierailin just muutama viikko sitten Peurungalla kylpylähotellissa ja siellä oli kyllä huippuhyvä aamiainen minulle katettu pyynnöstä. Oli ainakin kuutta erilaista leivonnaista Vuohelan leipomosta, useita erilaisia leipiä, mysliä ja pyynnöstä olisi kai saanut vielä puuroakin. Eikä mitkään tuotteet tuntuneet suoraan pakkasesta otetuilta vaan esimerkiksi suklaakakku oli ihan tuoreen oloista.
Keliaakikon yksityiskohdat – 07/05/2013 5:21 PM
Ihan totta turisette. Näin freelancena vaan tuo sairasloma on ihan omakustanteista, koska työt on urakkaluontoisia eli jos on kipeä niin ei tule rahaakaan. Ja aika usein jo casting-vaiheessa kysytään suoraan kaikki ruoka-allergiat ja kun sen erehtyy kertomaan niin viesti on, että "mä soittelen" ja sitä puhelua ei tule koskaan Mutta tosiaan nykyään olen jo kehittynyt tässä jutussa sen verran ettei ole pariin vuoteen tarvinnut syödä viljahöttöjä. Ja se on kyllä totta, että keliakian kanssa ei ole sinänsä pelleilyä kun siitä altistamisesta toipuminen ottaa niin monta päivää, jopa viikkoja. Pitäisi varmaan jotenkin alkaa viemään eteenpäin joitain työehtoja alalla, vaikka onhan niitä laadittu mutta ei tuotantoyhtiöt ole niitä kiinnostuneet noudattamaan. Kuten ei normaalia työaikasäätelyäkään, ylitöistä kun ei makseta euroakaan ja mistään lisistä on ihan turha haaveilla edes yökuvauksissa. Ehkä jossakin vaiheessa pitää nousta barrikadeille Ihan sivuhuomautuksena mua ärsyttää AIVAN ÄLYTTÖMÄSTI kun olen eräänkin kerran saanut kommentteja keliakiani suhteen, että "joo, mullakin tulee välillä maidosta vatsa kipeeksi mutta otat vaan sellaisia laktoosipillereitä, ne auttaa" tai toinen klassikko "eiks toi ole jo vähän mennyt muodista tuo gluteeniton dieetti". Puuh.
Keliaakikon yksityiskohdat – 07/04/2013 8:23 PM
Joo olette sinänsä ihan oikeassa, mutta tällä hetkellä kun alalla on todella huono tilanne niin nopeasti käy niin, ettei töitä saa ollenkaan jos pyytää "erikoispalvelua". Jonosta otetaan vaan joku helpompi tilalle vaikka olisit kuinka oikea henkilö siihen rooliin. Mä oon tiukat tilanteet ratkaissut feikkisyömisellä eli teen kaikenlaista paitsi tungen sen ruoan suuhuni asti. Mutta totta on, että ei ne palkkiot jälkitilaa korvaa. Ja varsinkin kun itsellä tulee myös kosketuksesta iho-oireita niin on ollut välillä tosi luovuutta vaativaa miten selvitä. Mutta siis aika monissa kuvauspaikoissa ei huomioida edes vegeruokavaliota vaan tarjolla on tasan yhtä ruokaa ja that is it.
Keliaakikon yksityiskohdat – 07/03/2013 3:41 PM
Voin tuohon leffakyssäriin kommentoida suomalaisena näyttelijänä, että eipä yleensä ole varattu gluteenitonta rekviruokaa vaan samaan kipeäksi tekevää mössöä on vedettävä kuin muutkin. Tässä syy miksi olen nykyään ruokaroolien kanssa todella varovainen. Usein myöskään tuotantoryhmän ruokailuihin ei ole varauduttu keliaakikon ruoilla, joten vaihtoehdot on roudata omat safkat tai olla syömättä. Omien eväiden roudaaminen jonnekin 10 tunnin ulkokuvauksiin keskelle ei mitään on suhteellisen haastavaa.
Testaamaan Semperin 2013-uutuuksia – 07/02/2013 10:29 PM
Onpa ihanaa kun sai pakettien täydeltä maisteltavaa. Juuri valmistuneena on raha niin tiukassa, että kaikki maisteltavat tuotteet olivat todellsia uutuuksia minulle ja niitä on ollut ilo maistattaa myös puolisolla kotona
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
10 messages, 2 topics
Comments
7 comments
Registration time
06/10/2013 11:50 AM