seikku

Forum messages

1 2 3 4
Next > End >>
  • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 01/13/2010 2:07 PM

    Ihmiset kirjoittavat tänne, kun ovat avun tarpeessa ja kukaan ei varmaan halua koppavia vastauksia ja arvuuttelua, että olisiko mahdollisesti kyseessä mies, kun ei kipua kestä ja minkälainen kipukynnys kelläkin on. Itselläni ei ole keliakiaa, mutta osaan kuvitella minkälainen tilanne on, jos vahingossa saa jossain gluteenia ja on kovat kivut ja jossain semmoisessa paikassa, ettei pääse kotiin potemaan. Tässäkin kysyttiin, että JOS jollakin sattuisi olemaan tiedossa muu keino, kun pelkästään odottelu, että kipu menee ohi.

  • Vehnätärkkelyksen sopivuus 01/06/2010 8:46 PM

    Okei, no toivottavasti asia olisi noin. Täytyy kokeilla taas joku päivä. Se vain ihmetyttää, kun muuten on mennyt ihan ok tämä aika (3kk), mutta kummallakin kerralla, kun on syönyt leipää, missä on ollut vehnätärkkelystä, niin maha on tullut kipeäksi ja on alkanut ravi vessaan. Jotenkin yhdistäisin sen tuohon. Ja tokihan ilman sitä hyvin pärjää, mietityttää vaan tosiaan tuo ravintola yms. ruokailu, kun on lapsi kyseessä ja kulkevat pelimatkoilla ja muuta sellaista, että pitääkö joka kerta tuota asiaa kysellä, kun jotain tilaa.

  • Vehnätärkkelyksen sopivuus 01/06/2010 5:27 PM

    Selasin juuri tuossa Keliakia -lehteä 3/2009 ja osui silmiini gluteenitonta ravintolaruokaa käsittelevässä jutussa EU-asetusten uudet raja-arvot ja siinä teksti:
    "Jos ravintolassa käytetään gluteenittomia tuotteita, eikä asiakas ole tottunut käyttämään vehnätärkkelystä ja saa oireita, ei tarvitse huolestua, sillä suolinukka ei ole vaurioitunut.
    -Vehnätärkkelys ei tutkimusten mukaan aiheuta suolinukkavaurioita keliaakikolle. Jos siitä tulee oireita, se johtuu todennäköisesti siitä, että se sulaa huonosti, sanoo Sanna Arnala" (Keliakialiiton ravitsemusasiantuntija ja ravitsemusterapeutti)

    Onko todella näin, hieman epäilyttää..??

  • Vehnätärkkelyksen sopivuus 01/04/2010 10:06 PM

    Käykö teille useimmille ns.normaali keliaakikoille vehnätärkkelys, jota on gluteenittomissa leivissä? Poika on kokeillut pari kertaa, mutta vatsa on mennyt löysälle. Onko mahdollista, että kun diagnoosista oli vasta pari kuukautta, niin suolisto ei olisi vielä kestänyt sitä ja kun on kulunut pidempi aika,niin se kävisi?
    Tuntuu, että sitä on tungettu melkein kaikkiin leivonnaisiin..
    Jos vehnätärkkelys sopii, niin voiko noita leipiä käyttää jatkuvasti, vai täytyykö niitä jotenkin rajoitaa?
    Sitten, jos tuo ei käy, niin onko kyseessä gluteeniton ruokavalio ilman vehnätärkkelystä vai luontaisesti gluteeniton? Tärkkelyssiirapit, glukoosisiirapit yms. näyttäisi käyvän, samoin kaura. Eri asia, sitten mitä tulevaisuudessa kontrolli verikoe näyttää.

  • Kasvisliemikuutio? 12/23/2009 11:32 PM

    Knorrin kanaliemikuutiossa lukee tuoteselosteessa aromi(mm. hiivauute, vehnä)?? Liha ja kasvisliemikuutioissa en sen sijaan ole nähnyt mitään epäilyttävää.Knorrin sivuilla kyllä lukee, että ovat gluteenittomia.

  • Pirkka sipulikeitto 12/23/2009 8:59 PM

    Voisiko joku kertoa, voiko keliaakikko käyttää Pirkka sipulikeittoa lihapullataikinaan..
    Aineosaluettelossa ei ole mitään sopimattoman näköistä, eikä muita varoituksia,mutta löysin jostain keskustelupalstalta tietoa ettei kävisi ja oli viittaus keliakialiiton sivuille. En kuitenkaan löytänyt sieltä mitään siihen liittyvää.Toivottavasti joku ehtisi vastaamaan ennen huomisiltaa, että tietäisin voiko lapsi syödä..

1 2 3 4
Next > End >>

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,02s