sabrina

Forum messages

<< Start < Previous
Next > End >>
  • Vinkkejä leivontaan 04/09/2012 9:00 PM

    ^ Kiitos paljon!

  • Vinkkejä leivontaan 04/06/2012 11:08 AM

    hemu kirjoitti:
    Hei Sabrina,

    Meitä kotileipureita löytyy montaa sorttia ja kaikilla on tietysti omat hyvät konstit ja reseptit. Minäkin olen aika uusi tämän gluteenittoman leivonnan kanssa (diagnoosi noin kahdeksan kuukautta sitten), mutta olen alusta asti ihmetelyt, että miksi minun pitäisi leipoa jostain tärkkelysjauhosta. Eiväthän muutkaan ihmiset niin tee! Nyt olen tullut semmoiseen näkemykseen, että eivät gluteenittomat leivonnaiset ole mitään tavisleivonnaisten korvikkeita, jotka leivotaan jostain ihmeen korvikejauhosta. Ne ovat ihan oma leivonnan laji, ja ne voi leipoa ihan oikeista jauhoista. Tarjolla on tattaria, maissia, täysjyväriisiä, hirssiä, kinoaa ja vaikka mitä. Lisäksi löytyy hyviä "viljaisia" jauhoseoksia kuten Jytte- jauhot ja Virtasalmen Viljatuotteen jauhoseokset. Minun suosikkini on Vitasalmen Viljatuotteen vaalea jauhoseos. Viljatuotteen nettisivulta löytyy myös uusi hieno reseptivihko, jossa on paljon hyviä reseptejä kunnon aineista.

    Suklaakakustahan tämä keskustelu alkoi, niin vinkiksi mainittakoon että Keliakialiiton sivulla löytyy resepti nimeltä tahmea suklaapiirakka. Se on ihana suklakakku kunnon jauhoista.

    Leivonnan iloa teille kaikille!

    Kiitos vastauksestasi hemu Hienoja ajatuksia! Nyt kun mietin asiaa, olen kanssasi täysin samaa mieltä! Itseasiassa nämä luontaisesti gluteenittomat viljat ovat ihmisen syömishistoriassa tavallisempia kuin tämän päivän valkoiset vehnäjauhot (saati gluteenittomat tärkkelysjauhot lisäaineineen). Nyt täytyy vaan alkaa opettelemaan luontaisesti gluteenitonta ruuanlaittoa ja leivontaa! Jytte-jauhot osuivatkin silmääni viime kauppareissulla. Voinko käyttää niitä korvaamalla "tavallisten" reseptien vehnäjauhot samalla määrällä Jytte-jauhoa?

    Kiitos vinkistä Virtasalmen resepteihin, tuollahan on vaikka mitä! En löytänyt sitä tahmean suklaapiirakan reseptiä Keliakialiiton sivulta, se on varmaan otettu pois sieltä. Olisiko sinulla sitä tallessa?

  • Vinkkejä leivontaan 04/02/2012 11:10 AM

    lorangil kirjoitti:
    Kannattaa etsiä netistä tai kirjoista gluteenittomia reseptejä ja kokeilla ensin yksinkertaisempia ja pikkuhiljaa itsevarmuus ja taito kasvaa, kun alkaa ymmärtää enemmän miten mikäkin jauho käyttäytyy. Psylliumia käytän itse sitkoaineena esim. lettu-, pulla- tai pannukakkutaikinaan, se korvaa vehnäjauhon gluteenin. Olen myös monissa resepteissä nähnyt että myös keitettyä perunaa/perunasosetta voi käyttää taikinassa antamaan sitkoa.

    Se on totta! Teinkin tuossa viikonloppuna ensimmäistä kertaa suolaisen piirakan (ohje täältä: kinkkupiirakka) semperin hienosta jauhoseoksesta ja siitä tuli oikein hyvää Jauhojen koostumus ja käyttäytyminen oli kuitenkin ihan uutta, joten tosiaan hyvä aloittaa yksinkertaisemmilla ohjeilla. Kiitos vielä vinkeistä, tästä se lähtee! Mukavaa, että on tällainen foorumi jossa me "gluteenittomat" voidaan jakaa vinkkejä keskenään

  • Vinkkejä leivontaan 03/29/2012 8:21 PM

    Kiitos vastauksestasi lorangil!

    Ohje on seuraavanlainen:
    Voitele ja jauhota vuoka (n. 20-30 cm halkaisija)
    Sulata suklaa ja jätä jäähtymään (suklaa ei kuitenkaan saa kovettua, vaan sen tulee olla juoksevaa tai pehmeää).
    Mittaa sokeri, pehmeä voi ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää kananmunat vatkaten joukkoon yksitellen. Lisää seokseen sulatettu suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää muna-rasva-suklaa-seokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun vuokaan ja paisa uunin keskitasossa 175 asteessa noin puoli tuntia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Leikkaa paistettu kakku neliöksi ja anna jäähtyä. Kakku on parhaimmillaan tarjoiltuna jääkaappikylmänä.

    Eli aika samankaltainen ohje (tosin itse tekisin irtopohjavuokaan), kakusta tarkoitus tulla sellaista pehmeää ja suussasulavaa Tuo sun linkittämä mutakakku kuulostaa myös namilta! Onko sen koostumus sellainen, että sen saisi leikattua pieniksi suupaloiksi? Kiitos myös jauhovinkeistä

  • Vinkkejä leivontaan 03/29/2012 9:37 AM

    Olen ihka uusi aloittelija gluteenittomassa leivonnassa ja kaipailisin nyt vinkkejä kokeneemmilta leipojilta. Haluaisin tehdä suklaakakun, johon tulee alkuperäisen ohjeen mukaan: 200 g suklaata, 2,5 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 200 g voita, 5 kananmunaa, 1,75dl VEHNÄJAUHOJA ja 0,75 dl kaakaojauhetta. Millä te korvaisitte nuo vehnäjauhot? Mikä olisi paras tuote tällaiseen ohjeeseen mielestänne? Gluteenittomia jauhoseoksia on saatavilla paljon, enkä oikein osaa valita niistä :| Kiitos avusta jo etukäteen!

<< Start < Previous
Next > End >>

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s