porajata

Forum messages

36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
  • Hemoglobiini 09/28/2009 2:18 PM

    Noin mulla HB on kehittynyt(viitearvo=134-167);

    2004=137
    2005=138
    2006=141
    2007=147
    2008=146
    2009=148

    keliakia todettin 2006, 1990 luvuilla arvot olivat vielä kunnossa mutta oireiden tultua laskivat tuonne 130 tasolle

  • LUONTAISESTI gluteeniton? 09/28/2009 9:28 AM

    Jezu kirjoitti:
    Pitkän pähkäilyn jälkeen vaihdoin sivuston sloganin muotoon "Gluteeniton nettiyhteisö" Toivottavasti nyt vältytään epäselvyyksiltä - Glu.fi on tarkoitettu kaikille keliaakikoille, gluteenitonta tai luontaisesti gluteenitonta dieettiä noudattaville

    Pitäisikö nyt avata oma "Luontaisesti gluteeniton" -osasto keskusteluihin?

    Hyvä näin, ei nuo luontaisesti gluteenittomat vaadi erillistä

    Ollaan "kaikkiruokaisia"

  • Gluteenia enintään? 09/26/2009 4:42 PM

    Viveka kirjoitti:
    Varmasti tulevaisuudessa lääketiede pystyy selvittämään tarkemmin mikä on tarkka raja-arvo gluteenille per vuorokausi. Jos vasta-ainearvot eivät laske, on varmaankin syytä syödä ainoastaan tuotteita, jotka ovat luontaisesti gluteenittomia. Onneksi sentään pystytään seuraamaan noita vasta-ainearvoja, vaikka ei pystytä tarkaa raja-arvoa gluteenin saanille määrittelemäänkään.

    En tiedä noista luontaisesti gluteenittomista ovatko täysin puhtaita gluteenijäämistä...

    Tulee vain mieleen tuon kaurankin puhtausvaatimus, eli normali kaura ei nykyään kelpaa, aikaisemmin kyllä...

  • Keliakia telkkarissa 09/25/2009 1:49 PM

    Carsu kirjoitti:
    Kuullostaapas hyvältä! Mulla on huomenna tiedossa ekat rapujuhlat ilman "normi paahtoleipää" joten pitäis leipoa / ostaa jotain hyvää leipää sinne sitten. Tätä pitää kokeilla! Ja tiedoksi, filmjölk on juuri piimää

    Tuota tummaa on vaimo tehnyt jo varmaankin 10 kertaa..

    Siirappia voi vähän vähentää mutta pähkinät jms. ovat hyväksi..

  • Erikoista toimintaa Atrialla 09/17/2009 11:57 AM

    Jontsa kirjoitti:
    Minä laitoin Atrialle viime syksynä kyselyä samasta aiheesta, ja sain seuraavan vastauksen:

    "Hyvä asiakkaamme!

    Kiitos viestistänne! Lauseella "ei lisättyä gluteenia" halutaan viestittää, ettei tuotteen reseptissä ole gluteenia sisältäviä aineita. Lauseella tarkoitetaan siis samaa kuin gluteeniton.
    Esim. makkaranvalmistuksessa meillä ei ole erillisiä linjastoja Verimakkaroille, jotka sisältävät gluteenia. Joten tuotteita liikkuu samoilla liukuhihnoilla, vaikkakin gluteenittomat tuotteet pidetään erossa gluteenittomista. Kontaminaatiot ehkäistään tuotannon järjestelyin ja
    välipesuilla sekä etsitään eri raaka-aineita, joissa ei ole käytetty lisättyä gluteenia. Laitan ehdotuksenne gluteeniton- merkinnän lisäämisestä tuotteisiimme tuotekehitysosastollemme. Kaunista syksyä!"

    Huomasin vasta itse tuon hauskan lauseen: gluteenittomat tuotteet pidetään erossa gluteenittomista

    Jontsa, varmaankin tuon viestin peruja, että juuri Atrian perunasalaatissa nyt näköjään on gluteeniton merkintä

  • Perunasalaatti 09/15/2009 2:35 PM

    Törmäsin yhteen perunasalaatti pakkaukseen ja siinä oli gluteeniton merkki....ostin tietenkin heti

    Aikaisemmin olen aina olettanut, että perunasalaatit ovat gluteenittomia aina....

    Mitäs kokemuksia muilla on ?

  • Gastroskopia 09/14/2009 2:11 PM

    Kari kirjoitti:
    Muuten, tuosta tähystyksestä jotain hyvääkin. Pidin siitä järjestelystä, että tähystys-TV oli suoraan näkökentässäni. Aluksi tuumasin seurata koko operaatiota kun TV-kamera kulkee suolistossani. Sitten kuitenkin alkas yäkätä ja silmät veti vetiseksi..ei oikein nähnyt mitään. Välillä kyllä katselin mitä sisälläni on, mutta kyllä se huomio enempi meni yökkäilyreflekseihin. Siinä mielessä ihan mielenkiintoista kun näkee itsensä sisälle. Tuntui vähän niinkuin tietokonepeliltä

    Noi muuten minäkin katselin ensimmäisellä kerralla kameran kulkua näytöltä, jäi mieleen ainakin se kun nyppäsivät näytteen niin veripisara jäi aina siihen kohtaan....

    Toisella kerralla jostain syytä näyttö ei ollut edessäni mutta kyllä sen tunti aina kun näytepala otettiin....

  • Keliakialiiton keskustelupalsta 08/31/2009 6:54 PM

    Uudenmaan Keliakiayhdistyksen vanhat sivut toimivat pitkälle ensivuoten jos käyttäjiä riittää

    Tuli jo kokeiltua....

  • LUONTAISESTI gluteeniton? 08/30/2009 7:41 PM

    Tulevaisuus on valoisa...

    Erittäin vähä gluteeninen sisältää vain max. 100 mg gluteenia

    Luontaisesti gluteeniton ennen/vanhalla säännöllä max. 200 mg

  • Gluteenia enintään? 08/29/2009 12:29 PM

    Viveka kirjoitti:
    Tällaista tietoa enimmäismäärästä löysin. Ei näytä olevan lääkäreilläkään selvyyttä siitä millainen määrä on jo haitallista keliaakikolle.

    "yksi normaali gluteenipitoinen leipäpala saattaa sisältää 0,5–1 grammaa gluteenia ja tällainen annos harvakseltaankin nautittuna voi jo aiheuttaa keliaakikolle limakalvovaurion"

    http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=kel00040

    Eli jos raja-arvona pidettäisiin tuota 100mg vuorokaudessa, niin silloinhan pitäisi sellaiset 5-10 kiloa syödä tuotetta, jossa on 100mg gluteenia kiloa kohti. Silloin tulisi tuo 0,5 tai 1 gramma täyteen.

    Ei varmaankaan kukaan syö tuommoista määrää eli suoranaista vauriota ei saa aikaiseksi kuin vain syömällä gluteenipitoista leipää tms. mutta olen varma, että jo huomattavastikin pienempi vuorokausiannos pitää vasta-aineet koholla ja tulehdus muhii suolessa

36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    2 tips

    Products
    2 products

    Images
    2 images

    Links
    6 links

    Forum
    460 messages, 27 topics

    Comments
    63 comments

    Registration time
    03/17/2009 6:50 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s