nyyti

Forum messages

1 2 3 4 5 6
  • Retkeilemässä 06/24/2014 2:22 PM

    Hei!
    Olen lähdössä heinäkuussa parin päivän purjehdusreissulle ja eväät mietityttää. Tavaraa saa kyllä kulkemaan niin paljon kun veneeseen jaksaa kaupasta kantaa eli kuljetus ei ole ongelma, mutta kylmäsäilytystä ei ole. Ruokaa voi tehdä trangialla kun vene on laiturissa, eli käytännössä illalla pystyy tekemään yhden lämpimän pääruuan ja esim. aamulla kuumaa vettä termokseen. Muut eväät pitäisi pystyä syömään vauhdissa keinuvassa veneessä.
    Ruokavammat mm. gluteeniton, laktoositon, ei pähkinää, ei soijaa tai papuja, ei omenaa tai persikkaa.
    Hyviä ideoita? Mitä te pakkaisitte mukaan?

  • Kesä ja jäätelökioskit 06/01/2014 2:18 PM

    Onko ajankohtaista tietoa siitä onko kioskijäätelöt yleensä gluteenittomia (siis itse jäätelöt, jos ottaa kippoon)? Entä kastikkeet yms. hilut?

  • Galluppia 05/12/2014 2:02 PM

    Mäkin melkein sanoisin että Semper, mutta myös Provena toimii ihan jees esim. leivontaan.

  • Gluteeniton lentokoneessa 05/02/2014 2:33 PM

    Mulla on ainakin yleensä junassa eväänä rasia, jossa on sotkettuna tonnikalaa+riisiä+tomaattipyrettä+yrttejä ja raejuustoa (ei sotkettu sekaan) ja lisäksi rahkoja. Luulisi toimivan lentokoneessakin? Vai mitenhän rahkat menee näitten nestesääntöjen kanssa? Niitä ainakin varmaan saa myös kentältä kioskista.

  • gluteenille herkkyyttä? 05/02/2014 2:30 PM

    Joo kannattaa mennä lääkärille jos et ole jo käynyt. Tuo voi ihan hyvin olla jotain gluteeniherkkyyttä tai keliakiaa, mutta myös jotain muuta. Joka tapauksessa olisi hyvä selvittää mistä on kyse kun noin paljon oot laihtunut.

    Mullakin on joku hämärä suunnilleen samassa iässä puhjennut diagnosoimaton gluteenivamma, vaikka oon eri lääkäreillä rampannut, eli sieltä ei välttämättä saa varmuutta, mutta kannattaa ainakin katsoa mitä verikokeet näyttää.

  • Gluteenittoman kokeilun jälkeen keliakian oireita 04/21/2014 1:33 PM

    Mulla on melko samantapainen tilanne (fodmap-ruokavalio, testeissä ei näkynyt mitään jne) ja oon huomannut että kun olin välttänyt viljoja jonkun aikaa pienistäkin määristä alkoi tulla oireita. :O Nyt oon sitten täysin gluteenittomalla ja vatsaoireet on lähes hävinnyt.

  • Ihokeliakian oireita? 03/23/2014 10:20 PM

    Sattuipa sopiva ketju niin tulen minäkin kyselemään: onko ihokeliakia aina sellasta että tulee ihan hirvee ihottuma vai voiko sitä olla "lievää"? Onko ihokeliaakikoilla myös vatsaoireita?

    Mulla on kaikenlaista omituista häikkää ihon kanssa, mikä voi olla ihan perus atopiaa, mutta toisaalta on helpottanut gluteenittomalla ruokavaliolla (ei diagnoosia, verikokeet katottu, mutta käytännössä viljat tuntuu laittavan mahan sekasin). Erityisesti mulle tulee käsiin pieniä vesirakkuloita jotka muodostaa laajempia ihottumalänttejä. Lisäksi jalkoihin (reisiin, polviin, sääriin) tulee läihnnä finnin näkösiä mutta hyttysenpureman lailla kutisevia näppyjä. Tosiaan varsinkin käsi-ihottuma on tuntunut seurailevan vatsaoireita. :o

  • Ylläs/ Äkäslompolo! 03/16/2014 12:09 PM

    Kiitos muistutuksesta, oli joo tarkoitus laittaa tänne matkaraporttia mutta unohdin.

    Olimme siis Äkäslompolon kylän liepeillä vuokramökissä, ja pääasiassa laitoimmet sapuskat itse. Äkäslompolon keskustassa on oikein hyvin varusteltu Jounin kauppa, josta sai myös useita sortteja gluteenittomia pastoja, jauhoja, joitakin pakasteleivonnaisia jne. Eli valikoima vastaa mitä tahansa perusmarkettia.

    Latukahviloissa en pahemmin kysellyt gluteenittomien leivonnaisten perään, kun yleensä oli omat eväät mukana hiihtolenkeillä. Elämänluukku-kahvilasa söin päivän keiton, jonka sivuun tarjosivat riisikakkua kun kysyin onko se keitto gluteenitonta. Mutta tosiaan taukopaikkoja myös omien eväiden syömiseen löytyy runsaasti.

    Lähtöpäivänä kävimme syömässä Revontuliravintola Porossa (keskustan laitamilla), jossa oli listaan merkitty gluteenittomat annokset ja muutenkin oikein hyvä ruoka (söin rautua). http://www.lappvillage.fi/ravintola.html

  • Kontaminaatio - kuinka tarkkaan pitää varoa? 03/07/2014 7:59 PM

    Mäkin mietin just tota että voiko tiskissä jäädä jäämiä? :o

  • Kontaminaatio - kuinka tarkkaan pitää varoa? 03/06/2014 11:34 AM

    Kuinka helposti gluteeni "tarttuu" keittiössä? Esim jos laskee haarukan pöydälle jossa on (mahdollisesti) leivän muruja? Tai jos säilyttää gluteenillisia ja gluteenittomia jauhoja ja hiutaleita samassa kaapissa?
    Onko mitään yleispätevää ohjetta mitä kaikkea pitää ottaa huomioon kontaminaation välttämiseksi? ?

1 2 3 4 5 6

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,015s