Hapanleivän juuri – 01/10/2010 2:21 PM
Minulla on mielestäni hyvä ohje jota olen käyttänyt hapanleipää tehdessä. Juuren aikanaan tein kaupasta ostamastani kuivatusta gluteenittomasta hapanleivästä (pidin leivän mausta). Liotin siitä palan n.1 dl vettä ja sitten tattarijauhoja, annoin käydä kunnolla 2-3 päivää ja kun tuntui hyvältä hapatteelta niin sitten leivänjuuren tekoon. Tässä olis yksi ohje jota käytän jauhoja ja määriä voi muutella mieltymyksien mukaan, mutta perus ohje.
Luontaisesti gluteeniton hapanleipä
3 l vettä sekä juuri
1,5-2 l tattarijauhoja, nämä sekoitetaan ja annetaa hapantua vähintään vuorokausi.
6 rkl psylliumia sekoitettuna 2 dl pellavarouhetta lisätään ja annetaan turvota n. puoli tuntia. Sitten 2 rkl suolaa, n.4 dl täysjyväriisijauhoa, n.4 dl täysjyvämaissijauhoa ja tarpeenmukaan tattarijauhoa. Minun ohjeessa ehdoton on myös kumina jota laitan aina paljon. Hyvän hapan limpun saa kun ottaa osan taikinaa ja lisää siirappia ja öljyä maun mukaan. On hyvää leipää,ei mitään pullaa tarvitse.
Glu.fi mediassa – 10/09/2009 11:22 PM
Turun Sanoma 8.10.2009
Gluteeniton nettiyhteisö on toiminut vuoden.
Keliaakikoille ja guteenittomista tuotteista ja palveluista kiinnostuneille tarkoitettu nettisivusto glu.fi on toiminut nyt vuoden ajan. Palvelussa vieraillaan noin 8000 kertaa kuukaudessa viimeisen puolen vuoden aikana käviämäärä on tuplaantunut. Palvelusta löytyy vertaistukea ja vinkkejä.
-Glu.fi on syönyt viimeisen vuoden aikana satoja työtunteja, mutta jatkuvasti kasvava käyttäjämäärä kertoo, ettei työ ole mennyt hukkaan, miettii palvelun perustaja ja ylläpitäjä Jesse Valli, itsekkin keliaatikko. Sivusto osoitteessa www.glu.fi.
Tässä oli koko juttu.
TATTARI ?? – 09/27/2009 11:47 PM
Hei tosi kivaa kun olette selvittäneet nuo MP-tuotteiden puhtauden. Olen myös syönyt aamupuuron MP-tattarista. Nyt kun jokin aika sitten luin täältä sivuilta niiden guteenista. Niin lopetin niiden käytön ja nyt on iho oireet ohi!! Kyllä kannatti.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.