nitraatti

Forum messages

<< Start < Previous
Next > End >>
  • Missä matkaillut keliaakikkona? 03/15/2010 10:24 AM

    Omat näkkärit on ollunna mukana reissuilla, mutta muuten on pärjännyt todellahyvin paikallisilla antimilla (gambia, pattaya, kap verde).

  • Kotitekoinen näkkileipä 03/05/2009 3:54 PM

    Mulla on sellanen jänskä kivilämmitin talossa ja sen päällä kuivattelen niitä ainakin päivän, varmaan tuo uunin jälkilämpöjuttu ajaa saman asian.
    Kerro sitte kun oot kokeillu , miltä vaikuttaa. Tuo on resepti kun on mun oma viritelmä.

  • Kotitekoinen näkkileipä 03/05/2009 9:10 AM

    Tässäpä teille muillekkin ohje kotitekoisesta näkkäristä, meillä tämä "pesee" kaupan näkkikset ihan kuus-nolla, kokeilkaa ihmeessä !!

    NÄKKÄRI

    -1L nestettä vesi/maito

    -2TL suolaa

    -2PSS kuivahiivaa

    -1TL kuminaa

    -1TL anista

    -1TL fenkolia

    -oman maun mukaan valkosipulia (NAM)

    -noin 12DL erilaisia jauhoja/rouheita, itse laitoin tälläkertaa: tattaria, jytteä, kaurajauhoa, pellava- ja soija rouhetta, sokerijuurikaskuitua sekä perunahiutaleita.

    -seesamin siemeniä

    - Haaleaan nesteeseen sekoitetaan suola, mausteet, kuivahiiva ja rouheet (pellava/soija/sokerijuurikas).

    - Lisää jauhot vähän kerrallaan kokoajan vatkaten tai vaivaten, taikinasta saa tulla "tiukka".

    - Muista että rouheet pellava,soija ja sokerijuurikas imee nestettä jonkin verran.

    - laita taikinakölli kelmuun ja kylmään.

    - ko. määrästä tulee noin 4-5 pellillistä näkkäriä.

    - leivonta: jaa taikina useampaan osaan, leivonta-alustalle laitoin karkeaa jauhoseosta ja kaulin taikinapalan noin 1-1,5cm levyksi, pinnalle seesaminsiemeniä ja lopuksi ruutukaulimella loppu silaus (ennen tätä hankintaa suoritin kuvioinnin lihanuijalla...). Tälloin seesamit jäävät taikinaan kiinni, ja näkkäristä tulee sopivan paksuinen noin 0,5cm. Tee taikinapyörällä oman näköisiä ja kokoisia paloja ja nosta pellille.

    - uunin lämpötilla 200 astetta

    - paista noin 10min, kunnes näkkärinpalat ovat sopivasti "kuperia", käännä palaset ja paista vielä hetki.

    - laita leivinliinan alle paistetut näkkärit odottelemaan ja kun kaikki on paistettu, suorita loppu kuivatus ilmavassa korissa liinaan vuorattuna jossakin lämpimässä paikassa.

    - mitä pitempään kuivuvat, sen parempia ovat.

    Ja ihan oikeesti, kotitekonen näkkäri on hyvää ja helppoa tehä

  • LOISTAVA LEIVONTAKIRJA 01/29/2009 2:06 PM

    Tilasin juuri bookplussasta Eila Alhon HELPOSTI MAUKASTA- kirjan ja se tuli postilla kotiin toissapäivänä..
    Kirjassa on hyvät ja selkeät ohjeet.
    Leivistä tulee ainakin todella maukkaita ja hyviä.

    Tämä taitaa olla ensimmäinen "kotimainen" kirja gluteenittomaan leivontaan.

    Suosittelen lämpimästi, hintakin oli minusta edullinen (25,95).

  • Keliapuodista ja vähän muutakin 01/13/2009 11:51 AM

    Mä kävin tutustumassa yks lauantai aamu siellä ja sitten puodin pitäjä postitti mulle piirakoita, koska ne oli loppunu, toimitus oli nopeaa ja tavara tuoretta
    muistaakseni toimituspäivät oli ti ja to ja ne on aina seuraavana päivänä postissa. Lähetystunnuksen kanssa oli helppo seurata lähetystä.

  • Keliapuodista ja vähän muutakin 01/13/2009 10:57 AM

    saa aivan mielettömän hyviä lihapiirakoita!!
    http://www.keliapuoti.fi tai käy pyörähtämässä hakaniemen kauppahallissa.
    Vaihtelua arkeen toi myös kotimainen näkkileipä, joka tosin oli pirskaleen kallista.
    Siitä sainkin innostuksen kokeilla tehdä ite näkkäriä!
    Onnistu todella hyvin ja isäntä innostu siitä ihan kuus nolla. Laitan reseptin tänne kunhan kerkiän.

<< Start < Previous
Next > End >>

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    2 tips

    Forum
    6 messages, 3 topics

    Registration time
    01/13/2009 10:48 AM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s