marke

Forum messages

1 2 3 4 5 6 7 8
  • Juhlien tarjottavat 05/18/2012 10:33 PM

    Meillä on tehty jo pitkään (ennen tyttären keliaa) täytekakut gluteenittomina. Kermana laktoositonta. Helppoa kuin heinänteko!

    Toki pöydästä löytyy muutakin gluteenitonta mm. karjalanpiirakat ja joku keksipohjainen hyydykekakku. Brita-torttu on myös yksi klassikoista, onnistuu gluteenittomanakin. Samoin tuulihatut. Voileipäkakkuakin on kokeiltu, mutta gluteeniton leipä ei kostuessaan ole parhaasta päästä.

    Tärkeää pitää erillään gluteenittomat noutopöydässä ja kaikilla kakuilla pitää olla omat kakkulapiot.

  • Kannattaako ostaa leipäkone? 05/02/2012 8:36 PM

    Hei,
    pikku rieskat maistuvat useimmille lapsille. Taikinassa perunamuusia ja kaurajauhoa. Myös "sikahyväleipä" vuokaan tehtynä maistuu ja sopii paahdettavaksi. Leikkaan vuokaleivän siivuiksi ja pakastan.

    Sämpylät, karjalanpiirakat ym. kaikki ovat tuoreena hyviä, mutta saavat päivässä jo ominaismakunsa. Siksi pakastaminen on suositeltavaa.

  • SUKLAAMUROT 04/18/2012 2:48 PM

    Kellogg's vastasi seuraavasti. Mitkään heidän muroistaan eivät täytä gluteenittomuuden vaatimuksia.

    Hei,

    Kiitos yhteydenotostanne.

    Kaikki Kellogg’s-tuotteet ylittävät gluteenittomille tuotteille asetetut raja-arvot ja tästä syystä tuotteemme eivät valitettavasti sovellu gluteenitonta ruokavaliota noudattaville tai keliaakikoille.

    Ystävällisin terveisin,

    Kuluttajapalvelu
    Nordisk Kellogg’s Finland
    025737273A

  • SUKLAAMUROT 04/17/2012 8:48 PM

    Schärin Milly Magic 123 kaakaomurot ovat gluteenittomia.

    Kellogg'sin Coco Popsi sisältävät ohramallasta. Ohramallashan on kiellettyjen listalla. Näissä muroissa ohramallas on lueteltu ainesosissa suolan jälkeen - kysyn Kellogg'silta tarkempia tietoja ja kerron sitten täälläkin.

  • Tytön diagnoosista reilu kk 04/14/2012 10:38 PM

    Kyllä kaikki voi sujua helposti ja hyvin. Ongelmia on lähinnä niillä, jotka ovat erityisen herkkiä eikä kaurakaa sovi ja on mahdollisesti muitakin rajoituksia (allergiat, laktoosi). Oikea asenne on mielestäni tärkeä. En voi sietää ruikutusta ja surkuttelua lähimmäisten taholta, miten keliaakikko ei voi syödä sitä tai tätä. Ei voi ja sillä siisti - syötävää on maailmassa kyllä yllin kyllin. Nythän on muutenkin muodikasta välttää leipää ja muita leivonnaisia.

    En pitäisi keliakiaa edes sairautena, koska eihän siihen ole lääkettä. Ruoka on ainoa lääke ellei oteta huomioon ihokeliakian kutinaan käytettävää lääkitystä. Keliakia on pistänyt meillä perheessä muidenkin ruokailut paremmalle mallille.

  • Vinkkejä leivontaan 04/10/2012 8:33 PM

    Tässä suklaaneliöiden ohje. Tämä on kotoisin Keliakialiiton järjestämältä sopeutumisvalmennuskurssilta Virroilta v. 2005.

    Suklaaneliöt
    Pohja:
    2,5 dl vettä
    200 g marg.
    4 rkl kaakaojauhetta
    0,5 tl suolaa
    2,5 dl sokeria
    5 dl glut. jauhoja
    2 tl van.sokeria
    1,5 tl soodaa
    2 munaa tai 2 dl banaanisosetta
    2 dl kevytviiliä
    1 tl psylliumia

    Sekoita viilin joukkoon psyllim.
    Kaada kuuma nesteseos (vesi, marg, kaakao, suola) jauhoseokseen (sokeri, jauhot, van.sok. ja sooda). Lisää lopuksi munat tai banaanisose hyvin sekoittaen ja viili viimeiseksi viili. Paista 200 asteessa 20 min.

    Jytte-jauho on hyvä perusjauho, mutta Pirkka, Sunnuntai, Semper, Laila (saa Haaparannalta) tai mikä muu tahansa käy. Haluaisin löytää hyvän oman sekoituksen riisi-, maissi-, peruna- ym jauhoista puhdas kaura (Oatley) mukaan lukien. Onko kenelläkään valmista ohjetta sopivista suhteista?

  • Opinnäytetyön aiheena lapsen keliakia 03/24/2012 8:08 PM

    Ehkä lähtisin liikkeelle siitä, miten elämä muuttuu. Alkushokin ja informaationälän (ja -ähkyn) jälkeen asiasta tulee arkipäivää. Liittäisin päivähoidon, koulun, kavereiden, suvun, juhlapäivien, lomien, matkojen osuudet. Myös sen, mistä tukea on tullut: lääkärit, ravitsemusterapeutit, sopeutumisvalmennus, yhdistys, tämä blogi.
    Tuotteiden vaikealukuisuus ja -selkoisuus, salakieli (mitä on vehnäproteiini, mallas, mallasuute etc), kahviloiden, ravintoloiden asiantuntemus (tai -tuntemattomuus).
    Hyvät hetket. Huonot hetket. Mitä parannettavaa olisi, että tuoreen keliaakikon ja hänen perheensä elämä olisi vielä helpompaa ja huolettomampaa.

  • Lapsen kaverisynttärit 03/09/2012 8:53 PM

    Yhtä poikkeusta lukuunottamatta synttärit ovat sujuneet hyvin. Tässä mainitussa tapauksessa jäi kutsu kokonaan tulematta, ainoastaan selitys, "että on niin työlästä järjestää eri tarjoilua, et sua ei kutsuta". Tuonkin olisi voinut jättää sanomatta! Eli keliaakikko edellytä, että kaikkea tarjottavaa on oltava myös glueeniton versio. Useimmat ovat tyytyväisiä, että on jotain - jätskiä vaikka!

    Jätskiä olen ehdottanut niille vanhemmille, jotka ovat kyselleet tarjoiluja ja ehkä jotain sipsejä. Niitä syövät muutkin lapset, joten mitään erityistä vaivaa näistä ei kerry.

    Lapsi (eikä aikuinenkaan useimmiten) halua tehdä asiasta numeroa, vaan olla niinkuin muutkin Poikkeuksena jotkut huomionkipeät aikuiset.

  • Pietarissa gluteenitonta ravintolassa? 03/07/2012 12:39 PM

    Jos olet matkalla matkatoimiston kautta niin pyytäisin apua kaikkiin kysymyksiin sieltä (myös hotelliaamiaisen gluteenittomuus, jos hotellissa asut). Jos olet omatoimimatkalla niin sitten kysyisin Sokos-hotelleista suoraan ravintoloiden gluteenittomuudesta. En tiedä, onko Sokos-hotelleille joku yhteinen info. Allegrosta kyselisin VR:ltä.

  • Lontoo rae -suklaalevy 03/06/2012 7:01 PM

    Muistelen myös, että patukat ja isommat kuin 200 g levyt (tai pienemmät - joskus 100 g) ovat gluteenittomia. 200 g levyt tuotetaan samalla linjalla gluteenisuklaiden kanssa, joten jäämiä niistä voi olla ja siksi varoitus.

    Myös konvehdit ovat ok.

1 2 3 4 5 6 7 8

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Forum
    71 messages, 5 topics

    Comments
    4 comments

    Registration time
    09/08/2009 8:39 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s