Mitä oireita? – 12/09/2009 10:40 PM
Millaisia oireita saatte ja miten pienistä määristä gluteenia? Itse olen äärettömän herkkä gluteenille. Olen muutaman kerran vahingossa saanut tavallista viljaa sisältäviä tuotteita/ruokia ja n. 1½-2 tunnin päästä alkaa oksentelu ja mahan kouristukset, sitten vesiripuli ja tätä jatkuu kunnes suolisto on tyhjä, mutta mahakivut jatkuvat n. 2 viikon ajan.
Onko kenelläkään vastaavaa ja onko yrittänyt kokeilla kauraa? Olen jo niin naurootikko asian suhteen, että en ole edes yrittänyt kokeilla sopiiko kaura, koska em. kokemukset ovat todella kauheita. Olisi kiva tietää, onko joku muu yhtä herkkä reagoimaan, ja onko kaura sopinut.
Riisipuuro – 12/09/2009 10:31 PM
Itse olen ainakin käyttänyt kaikkia riisilajeja. Olen tosi herkkä reagoimaan kontaminaatiolle, eikä mitään ole tullut. Risellan puuroriisistä teen puurot ja risellan täysjyväriisistä lisäkkeet, risotot yms.
Jouluateria – 12/09/2009 10:29 PM
Kaikki gluteenitonta, paitsi perunalaatikon teen sekä gluteenittoman että muun perheen vahnäjauhoversion. Näin on menty jo vuodesta -91 eikä valituksia ole kuulunut.
Oireet kun on vahingossa syönyt gluteenia? – 11/09/2009 12:27 PM
Tiedän tasan tarkkaan, jos olen saanut vahingossa gluteenia. N. 1½ tunnin päästä maha tyhjenee yläkautta ja vähän päästä toista kautta, ja kaupan päälle niin hirveät mahakouristukset, että ei voi kuin maata kaksinkerroin WC:n lattialla (jotta pääsee nopsasti pöntölle). Eli ei kivaa. Muutamista kokemuksista olen sen verran viisastunut, että lukaisen muutamaan kertaan tuoteselosteet ja kyselen vainoharhaisen tarkkaan kylä- tms.paikassa tarjottavien koostumuksen. Toki selitän, miksi haluan niin tarkasti tietää asian, ja yleensä kaikki ymmärtävät.
Em. oireet ovat "parhaimmillaan" tulleet yhdestä pienestä suupalasta tavallista pizzaa, jota vahingossa maistoin.
Mitä kaipaatte entisestä elämästä? – 10/19/2009 10:05 PM
Keliakiadiagnoosistani on jo reilusti aikaa (18v.), joten en enää edes muista kaikkia "normaaleja" makuja, mutta tuore ruisleipä on se, mitä aina kaipaan. Olen sanonut, että kuolinvuoteellani haluan palan tuoretta ruisleipää ;D
Normaalielämästä kaipaan myös sitä, että voisin maistella ennakkoluulottomasti kaikenlaista, matkustelisin huolettomana, miettimättä sitä miten pitää varautua leivän yms. suhteen. Täytyykö ottaa omat eväät. Tietääkö ravintolan/kahvion henkilökunta varmasti mitä tarkoittaa gluteeniton jne...
Gastroskopia – 10/19/2009 10:01 PM
Olen ymmärtänyt, että kontrolliksi riittää ½-vuotis gastroskopiakontrollin jälkeen pelkät vasta-aineverikokeet 1-2 vuoden välein. Tällaisen ohjeistuksen olen ainakin itse saanut aikoinaan. Keliakia diagnosoitiin -91.
Gastroskopia ei ollut niinkään kauhukokemus kummallakaan kerralla, mutta muusta syystä tehtyyn colonoskopiaan luulin kuolevani. Onneksi en sinne mennessäni tiennyt, mitä on edessä... Jos joskus vielä joudun moiseen, tarvitsen niin tuhdin lääkityksen, että olen tajunnan rajamailla. Lääkäri vain totesi, että suolistoni on niin mutkainen ja spastinen, että siksi tähystys oli niin tuskallinen. Kiva, että huomasi sen. Itse en kyennyt puhumaan mitään siinä tilanteessa ja viikon kävelin kumarassa kun vatsaan koski ihan sairaasti. Onneksi mies lähti mukaan, koska ajamaan takaisin kotiin en olisi kyennyt.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
2 tips
Forum
26 messages, 6 topics
Registration time
10/10/2009 10:26 PM