McDonaldsiin tulossa kasvispihvi – 12/22/2011 11:31 PM
http://www.mtv3.fi/makuja/ajankohtaista.shtml?1464083
Uutisissa oli loppukuusta Mäkkäreihin ilmestyvästä kasvispihvistä.
Kysäisin vielä heidän kantaansa pihvin gluteenittomuuteen, kun itse huomasin että pihvin ainesosissa ei ollut mitään gluteenillista.
Tässä vastaus:
"Kiitos viestistäsi ja tiedustelustasi koskien kasvishampurilaista ja -pihviä.
Kasvispihvi itsessään on reseptinsä osalta gluteeniton. Osassa ravintoloitamme kasvispihville ei ole voitu nimikoida omaa erillistä paistoallastaan ja näissä ravintoloissa paisto tapahtuu omenapiirakan kanssa samassa altaassa: tämän takia ilmoitamme, kasvispihvi saattaa sisältää jäämiä gluteenista. Koska käytännöt vaihtelevat ravintoloiden välillä kannattaa asiaa kysyä ravintolasta paikan päällä: osalla on oma allas kasvispihville ja osalla on käytössä tuo yhteispaisto omenapiirakan kanssa.
Gluteenittomaan ruokavalioon (aiempi luontaisesti gluteeniton ruokavalio) tuo samassa paistoaltaassa omenapiirakan kanssa valmistettu kasvispihvi ei sovi, mutta erittäin vähägluteenisen ruokavalion osalta elimistösi yksilöllinen sietokyky lienee ratkaisevin tekijä.
Ystävällisin terveisin &
Rauhallista joulunaikaa toivottaen,
Juha-Pekka
Juha-Pekka Vieno
Laatu- ja ympäristökonsultti
McDonald's Oy
Paciuksenkatu 29
00270 Helsinki
Puh (09) 7256 7700
Fax (09) 7256 7566
Sähköposti juha-pekka.vieno@fi.mcd.com"
Chimay-olutjuuston gluteenittomuus? – 11/22/2011 5:30 PM
Kyselin keliakialiitosta onko Chimay-olutjuusto gluteenitonta ja sain vastauksen. Aloin miettimään asiaa kun olen pari kertaa juustoa syönyt ja miettinyt asiaa.
Tässä vastaus:
"Kiitos viestistäsi ja pahoittelen että vastaus on hieman viipynyt. Emme ole aiemmin törmänneet kyseiseen juustoon, joten selvittelin asiaa valmistajalta. Valmistajan mukaan
Chimay cheese à la bière -juusto pestään liuoksella, joka sisältää olutta. Olut jää pääasiassa juuston kuoreen. Juuston gluteenipitoisuus on valmistajan analyysien mukaan alle 10 mg/kg, eli uuden EU-asetuksen mukaan tuotetta voi kutsua gluteenittomaksi.
Tämän mukaan juusto siis sopii keliaakikolle, mutta kuorta en suosittele syömään.
Ystävällisin terveisin
Elina Järvelä
Keliakialiitto ry
itasuomi@keliakialiitto.fi
Harhaluuloja keliakiasta – 11/09/2011 6:18 PM
Yksi nainen väitti minulle että on parantunut keliakiasta, kun vaihtoi KAIKKI käyttämänsä ruoka-aineet luomuun. Olin vähän suu auki ja mietin että onko hänellä oikeasti ollut diagnoosia alun alkaen. Jos joku muu allergia tms. ja se on hävinnyt vaihtamalla luomuun. Hard to say. Mutta en ihan niellyt tarinaa vaan sanoin että "itse en ole kuullut mistään keinosta parantua" ja onnittelin että oireet ovat poissa.
Pähkinöitä on useamman kerran kysytty että voitkos sä syödä näitä tai sitten tavallista maitoa. Myös maissin ja perunan luullaan olevan joskus mulle kiellettyä.
Kuinka usein on tullut vahinko? – 10/30/2011 9:06 PM
parin vuoden sisään oon kerran saanu oireita, kun ehdin vähän syömään lautaselta, ennen kuin anoppi tajus että oli laittanut kastikkeeseen vehnäjauhoa. Normaalisti hän siis muistaa hyvin keliakiani eikä siksi käynyt mielessä tarkistaa enää kysymällä että mihin jauhoihin kastike on tehty. Illalla oli vatsa todella kipeä ja olin niin kiukkuinen kuin olla ja voi. Mies sai kuunnella koko illan valitustani. Paha olo oli niin hirveä, että kyllä vähän aikaa kyselin tarkistuskysymyksiä anopiltakin ihan vaan piikittelymielessä.
Muistan myös yhden tahallisen kerran kun söin vehnää, mutta onneksi ei tullut maha kipeäksi. Muistan kun olin kolme viikkoa ollut diagnosoitu ja oli luokkakokous. Tätä varten luokkalaisemme oli tehnyt ihania kolmiovoileipiä. Aamuyöstä päätin että nämä saavat olla elämäni viimeiset "tavalliset" kolmioleivät. Olivat kyllä parhaat syömäni leivät ikinä.
Fazerin ja Maraboun suklaat – 10/30/2011 8:49 PM
Olen syönyt kaikki suklaita jossa teksti "saattaa sisältää" riippumatta onko Fazerin vai minkä firman. Lähinnä siis keksi- ja vohvelisuklaat ja Geisha tulee ekana mieleen sellasina etten syö. Ei tullut oireita, ja seurannassa ei ole huomattu että nukassa olisi vaurioita. Mutta ehkä jotkut on herkempiä..?
Omassa hyllyssään vai ao tuoteryhmän yhteydessä? – 10/30/2011 8:45 PM
Alkuun varmasti helpottaa että ovat erikseen omassa hyllyssä, mutta kyllä mulla nyt kahden vuoden jälkeen on silmä tottunut etsimään normituotteidenkin seasta. Sitä paitsi suosikkikauppojen järjestyksen muistaa melko helposti.
Olen huomannut että Jklän Mestarin herkussa on jotkut tuotteet SEKÄ normihyllyssä ETTÄ vielä sitten omassaan.. Siinä mielessä hyvä jos muistaa miehen kanssa makaronihyllyn kohdalla että tavallinen makaroni on loppu niin ei sitten tarvitse juosta koko ajan sinne gluteenittomaan hyllyn luo etsimään sitä ja tätä, minkä muistaa matkan varrella.
Kebabia turvallisesti? – 10/30/2011 8:40 PM
Ainakin kahdessa paikassa oon käyny, kun ovat lukeneet kebabin sisällön ensin mulle. Ja muutamassa muussakin, kun ensin kysyny työntekijältä, että onko lihassa jotain jauhoja tai muuten vehnää. Ei ole tullut oireita.
Mielenkiintoinen kysymys – 10/02/2011 3:27 PM
Eipä ole kyllä ikinä käynyt mielessä että siitä mulle olis mitään haittaa.. Monesti olen tuollaisissa löylyissä ollut. Eihän se kalja mun ruoansulatuselimistöön siinä touhussa eksy. Hengitän vaan höyryä.
Ikäviä tilanteita – 09/30/2011 10:44 PM
Minulla kävi mielestäni hauska tapaus, vaikkakin hieman tragikoominen viime viikolla koulutustilaisuudessa. Söin lounasta kirjaston yhteydessä olevassa ravintolassa Jyväskylässä ja kysyin mitkä ruoat ovat gluteenittomia. Minulle kerrottiin että kasvisvaihtoehto on gluteeniton, se tuodaan keittiöstä suoraan valmiina. Muut siis kävivät hakemassa seisovasta pöydästä valikoimassa mitä ottavat.
No päätin kysyä myös ohikulkevalta työntekijältä saisinko gluteenitonta leipää, ja hän ystävällisesti vastasi hymyillen: "Tietysti. Otatko ruista?".. xD
Olin hieman hämmentynyt ja aloin melkein nauraa. Lopulta vastasin:"Ööö.. Käsittääkseni vielä ei ole kehitetty gluteenitonta ruista.. Tarkoititko kenties tummaa leipää?" Sitä hän nähtävästi tarkoitti ja lopulta sainkin leipää. Mutta alkaa ihan hymyilyttää kun mietin tuota tilannetta.
Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! – 09/02/2011 11:14 PM
Pari viikkoa sitten löysin sattumalta leipähyllystä Vuohelan herkun leipiä -30% tarralla. Liekö tapahtunut tilausvirhe JKL:N Mestarin herkussa vai miten heillä oli jäänyt kaurasipulileipää, tattarisämpylöitä ja suosikkiani kaura-pinjansiemenleipää hyllyyn.. Onnenpäivä.. ^^
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
14 tips
Products
2 products
Links
3 links
Forum
82 messages, 8 topics
Comments
52 comments
Registration time
02/20/2010 10:43 PM