lorangil

Forum messages

1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • Vinkkejä leivontaan 04/01/2012 6:52 PM

    sabrina kirjoitti:
    Kiitos vastauksestasi lorangil!

    Ohje on seuraavanlainen:
    Voitele ja jauhota vuoka (n. 20-30 cm halkaisija)
    Sulata suklaa ja jätä jäähtymään (suklaa ei kuitenkaan saa kovettua, vaan sen tulee olla juoksevaa tai pehmeää).
    Mittaa sokeri, pehmeä voi ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää kananmunat vatkaten joukkoon yksitellen. Lisää seokseen sulatettu suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää muna-rasva-suklaa-seokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun vuokaan ja paisa uunin keskitasossa 175 asteessa noin puoli tuntia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Leikkaa paistettu kakku neliöksi ja anna jäähtyä. Kakku on parhaimmillaan tarjoiltuna jääkaappikylmänä.

    Eli aika samankaltainen ohje (tosin itse tekisin irtopohjavuokaan), kakusta tarkoitus tulla sellaista pehmeää ja suussasulavaa Tuo sun linkittämä mutakakku kuulostaa myös namilta! Onko sen koostumus sellainen, että sen saisi leikattua pieniksi suupaloiksi? Kiitos myös jauhovinkeistä

    Eipä mitään. Kohta kolme vuotta keliakiaa takana ja jatkuvasti oppii uutta ja tulee iloiseksi kun oma leivontarepertuaari kasvaa. Olin jo ennen keliakiaa kova leipomaan ja alkuun harmitti kovasti.

    Enpä tuollaista kakkua ole tehnyt koskaan. Kyllä tuota mutakakkuakin voi ihan hyvin leikata paloiksi. Parasta sekin on tietysti jäähtyneenä ja jääkaappikylmänä vaikkapa seuraavana päivänä, joten silloin rakenne on muutenkin jähmettynyt. Kuten tuossa ponipimu sanoikin on perunajauho myös edullinen vaihtoehto joihinkin taikinoihin(kuten kääretorttuun jne.), samaten maissijauho on edullisempaa kuin erikoisseokset.

    Kannattaa etsiä netistä tai kirjoista gluteenittomia reseptejä ja kokeilla ensin yksinkertaisempia ja pikkuhiljaa itsevarmuus ja taito kasvaa, kun alkaa ymmärtää enemmän miten mikäkin jauho käyttäytyy. Psylliumia käytän itse sitkoaineena esim. lettu-, pulla- tai pannukakkutaikinaan, se korvaa vehnäjauhon gluteenin. Olen myös monissa resepteissä nähnyt että myös keitettyä perunaa/perunasosetta voi käyttää taikinassa antamaan sitkoa.

  • Parhaat puuroaineet 04/01/2012 6:34 PM

    Itse käytän tosiaan puhdaskauraa puurossa ja myös moneen taikinaan. Lempparipuuroni on vispipuuro jota teen Farinan karkeasta riisijauhosta ja puolukoista tai herukoista. Kuitupitoisempaa puuroa saa jos käyttää täysjyväriisijauhoja puuroon. Tavallisia puuroriisejä olen käyttänyt ihan hyvällä omallatunnolla, mutta jos on erityisen herkkä niin voihan ne riisit huuhtoa varmuuden vuoksi ennen käyttöä.

    Tarkastelin Keliakialiiton tuotelistaa vuodelle 2012 ja siellä oli ainakin Pirkka puuroriisi ja Risellan puuroriisi päässeet gluteenittomien tuotteiden listalle. Tuolta sivuston linkistä löydät itsekin listat ja voit katsella mitä noista kokeilisi puuroon. http://www.keliakialiitto.fi/liitto/gluteeniton_elama/tuotteet/

  • Vinkkejä leivontaan 03/29/2012 2:28 PM

    sabrina kirjoitti:
    Olen ihka uusi aloittelija gluteenittomassa leivonnassa ja kaipailisin nyt vinkkejä kokeneemmilta leipojilta. Haluaisin tehdä suklaakakun, johon tulee alkuperäisen ohjeen mukaan: 200 g suklaata, 2,5 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 200 g voita, 5 kananmunaa, 1,75dl VEHNÄJAUHOJA ja 0,75 dl kaakaojauhetta. Millä te korvaisitte nuo vehnäjauhot? Mikä olisi paras tuote tällaiseen ohjeeseen mielestänne? Gluteenittomia jauhoseoksia on saatavilla paljon, enkä oikein osaa valita niistä :| Kiitos avusta jo etukäteen!

    Onko tuo tekotavaltaan samantyyppinen kuin tämä seuraava:
    http://www.glu.fi/vinkit/gluteeniton/Mutakakku/572/

    Suklaakakun(mutakakku-tyyppisen) voi siis tehdä täysin ilman jauhojakin..

    Mutta jauhoista:kun olen tehnyt esim. kääretorttuja, mutakakkua tai muuta leivinjauheella kohotettavaa taikinaa, niin olen käyttänyt Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta tai välillä myös Semperin Fin mix-jauhoseosta. Toiminut on aina.

  • KOTIPIZZAN GLUTEENITTOMAT PIZZAT !!!! 03/11/2012 10:27 PM

    Meidän uusi lähikotipizza on kyllä ihan esimerkillinen gluteenittomuudessaan. Olen siitä kirjottanut karttamerkin ja arvostelun..(Jyväskylä, Sepänaukion KP) Ja samaten JKL:n Voionmaan kotipizzasta olen tykännyt tosi paljon, siellä pitsojen maku on hieman parempi.

  • Keliakia ja naisen lisääntymisterveys 03/08/2012 9:28 PM

    Skell kirjoitti:
    Hmm, tämä olikin ihan uusi juttu minulle... Nyt tietysti parikymppisenä lapsina joskus haluavana naisena alkoi huolestuttaa, että heikentääkö hoidossakin oleva keliakia hedelmällisyyttä?

    Itsekin pohtinut vaikuttaako keliakia raskauteen, mutta nähtävästi hoidettuna sillä ei ole vaikutusta. Ja kuvittelisin, että mitä aiemmin keliakia on todettu, niin sitä vähemmän kehossa on jälkiä siitä ja todennäköisyys mahdollisille lisääntymisongelmille pienempi.

    Tällaisen linkin löysin: http://www.gastrolab.net/mqcegrf.htm Pääsivulla kerrotaan: "Gastrolab
    on vaasalainen lääketieteellinen tutkimuslaitos, jonka toiminnan pääpaino on ruoansulatuskanavan endoskooppisissa tutkimuksissa." Eli varmaankin suht luotettavaa tietoa. Tuossakin korostetaan, että hoidettuna keliakialla ei pitäisi olla vaikutusta raskauteen.

    Muistan kylläkin perhesuunnitteluneuvolassa, että kehotettiin syömään foolihappoa, koska sen tarve kasvaa erityisesti raskauden aikana. Tarvetta lisäksi korostavat mm. laktoosi-intoleranssi, keliakia, yksipuolinen ruokavalio, runsas alkoholin käyttö sekä laihdutuskuurit.(tämä jälkimmäinen lause löytyi www.ravintoaineopas.fi:stä)

  • Luomu falafel 02/23/2012 12:38 AM

    Kaupassa oli ihan Gluteenittomalle maailma-tuoteryhmälle oma pieni hylly, ja siinä oli noita muitakin GM-tuotteita. Melkein ostin Kolmen viljan gluteenittomia luomukasvispihvi-jauhetta myös, mutta kun luin sisällysluetteloa petyin hieman kun oli niin paljon "pelkkää" hiilihydraattia sisällysluettelossa:

    "riisihiutale* 30 %, tattarijauho*, hirssihiutale* 20 %, maissijauho* 20 %, vuorisuola, perunatärkkelys*, hiivauute, purjo*, porkkana*, yrtit* (persilja*, liperi*, timjami*, rosmariini*, basilika*, meirami*, kynteli*, oregano*), mausteet* (kurkuma*, valkopippuri*, muskottipähkinä*), sipuli*. *=luomu-

    Onneksi tuo falafel-on melko proteiinipitoista, kun siinä on kikherne pääraaka-aineena.

  • Luomu falafel 02/23/2012 12:31 AM

    Jezu kirjoitti:
    Nyt osui erikoinen tuote silmään. Onko kukaan kokeillut vielä gluteenitonta luomu falafelia?

    Gluteeniton Maailma: Luomu Falafel

    On kokeiltu. Hyvää oli ja helppoa. Valmistettiin rasvakeittimessä, mutta voi siis pannullakin ohjeen mukaan tehdä. Mies söi pitan ja salaatin kanssa, minä salaatin ja jogurttikastikkeen kera. Ei muistaakseni ollut edes kovin tyyris paketti S-marketin hyllyssä ja tosiaan ei tarvitse muuta kuin kiehuvaa vettä lisätä ja turvottaa. Sopii luontaisesti gluteenittomalle, vegaanille tai esim. muna- ja maitoallergikoille, joten siinä mielessä kätevä pakkaus olla kaapissa varulta, jos tulee ruokavieraita. Pullia tuli 14 kappaletta paketista, kun tein sellaisia suht normilihapullan kokoisia. Oli myös kolmas henkilö maistamassa ja meidän kaikkien mielestä falafelit olivat hyviä.

  • Vuoden 2011 gluteeniton tuote 02/22/2012 2:53 PM

    Nyt on Kulkurinkin korput testattu. Nams. Täytyy ehkä alkaa ajatella, että Kelan 21 euroa/kk menee näihin, jotta ei hirvitä hinta niin paljon, kun ei ole "omasta pussista". Ihan parasta välipalaa raejuuston kanssa nautittuna.

  • Gluteeniton mämmi? 02/22/2012 2:32 PM

    Nyt alkavat ihmiset jo puhua keväästä pikkuhiljaa, niin tuli itsellenikin mieleen taas mämmi. Edellinen postaus on ollut 2009, joten onkohan tässä välissä tapahtunut edistystä gluteenittoman mämmin saamisessa? Millaisia kokemuksia, jos olette maistaneet tai tehneet itse?

  • Vuoden 2011 gluteeniton tuote 02/08/2012 9:53 PM

    Nyt on Jyväskylässäkin K-Market Kauppahallissa myynnissä Junkkarin ja Kulkurin korppuja, kun pyysin, että voisivatko tilata. Tänään ostin Junkkaripussin ja ai että on hyviä. Hinta noin 6,5 euroa 150g pussi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    14 tips

    Products
    2 products

    Links
    3 links

    Forum
    82 messages, 8 topics

    Comments
    52 comments

    Registration time
    02/20/2010 10:43 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s