Gluteeniton piparkakkutalo? – 12/09/2014 12:12 PM
Mä tein piparkakkutalon tällä http://www.gluteenitontaleivontaa.fi/2013/12/piparkakkutalo.html ohjeella ja hyvä tuli! Osat pysyivät hyvin kasassa ja kokoaminen sujui pikeerin avulla. En kyllä tehnyt mitään kauhean isoa, vaan sellaisen n. 15x25cm talon.
Parhaat jauhot? – 09/07/2014 5:59 PM
Itsellänikin vielä niin vähän kokemusta että mielelläni kuulisin lisää.
Eilen tein karjalanpiirakoita tummasta Jytte-jauhosta mutta ne, ainakaan yksinään, eivät oikein toimineet. Onko joku löytänyt hyvän jauhon tai seoksen kuoriin? Täysjyväriisi? Tattari? Tarvitsisiko psylliumia lisäksi? (Jytte-jauhoissa sitä oli omasta takaa)
Mihin olette käyttäneet Teff-jauhoja?
Tuore diagnoosi, mitä saan/en saa syödä? – 09/04/2014 2:51 PM
Niin, siis itse asiassa niissä pakastevihanneksissa mitä ostin, ei ollut gluteenia! Mutta en ollut tullut ajatelleeksi että niissäkin voi olla, varmaan jossain maustetuissa (kaikki muutkin kaupat siis, pannukasvikset sun muut missä on mukana kastike) joten oli ihan hyvä herätys Rupertilta sen suhteen että niissäkin voi olla.
Mutta tosiaan ihan perus he-ma-pa on näköjään kuitenkin gluteenitonta
Sittenkin keliakia? Tai ihokeliakia? – 09/03/2014 6:05 PM
Hei!
Itselläni on atopia, paikoitellen todella hankalat ja kroonistuneet ihottumat. Kyseessä ei mitä ilmeisimmin ole ihokeliakia (tätä ei ole tutkittu, atopia sensijaan on diagnosoitu jo aikapäiviä sitten, mutta eipä nämä ihottumat ihokeliakiaan oikein sovikaan vaikka rakkulanäppylää onkin), mutta tavallinen keliakia on aivan hiljattain todettu.
Päädyin keliakian jäljille kun kikkailin viime talven ja kevään luontaisesti gluteenittomalla dieetillä. Se auttoi huomattavasti hankalaan ihottumaani. Todettuani että normiruokavalio pahensi taas ihottumiani, tein apteekein keliakiatestin. Olin syönyt reilut 2kk normiruokaa. Testi oli positiivinen ja sitä myöten päädyin lääkäriin.
Olen niin monelta kuullut, miten gluteeniton (ja usein myös sokeriton ja maidoton) ruokavalio auttaa iho-ongelmiin, että se sai itsenikin kokeilemaan. Nyt huomaan että jos erehdyn syömään gluteenittomia nameja, kutisee iho enemmän ja mahakaan ei niistä tykkää ja vetää ripulille, vaikka pitäisi olla sopivaa. Sokeri tekee myös suun nykyään kipeäksi. Harkitsen myös, että kokeilen siirtymistä vähäksi aikaa luontaisesti gluteenittomaan ruokavalioon koska sen aikana kaikki kutinat helpottivat ja iho alkoi tehokkaammin parantua. Mutta katsotaan nyt, tätä keliaakikon elämää on vasta kolme viikkoa takana
Mutta luulen, että näissä jutuissa me olemme kaikki yksilöitä, mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle.
Nyt tsemppiä! Muista, että kun asia on kunnolla selvitetty, pääset syömään ruokaa joka sopii sinulle. Pari kuukautta gluteenipitoista ruokaa jaksaa kyllä, sitten helpottaa!
Tuore diagnoosi, mitä saan/en saa syödä? – 08/22/2014 12:06 AM
Voi tavaton, just tänään ostin pakastimeen Lidlin pakastevihanneksia! Enhän mä niiden tuoteselostetta älynnyt lukea. No, tulee taas sukulaisille viemisiä sitten
Hyviä vinkkejä siis olette antaneet! Lisää saa antaa, otan mielelläni vastaan!
Tuore diagnoosi, mitä saan/en saa syödä? – 08/21/2014 12:12 PM
Hei! Auttakaa naista mäessä!
Hieman taustaa:
Kuvittelin viime talven olevani vilja-allerginen ja hoidin atooppista ihottumaani luontaisesti gluteenittomalla ruokavaliolla. Keväällä siirryin tavalliseen ruokavalioon, nähdäkseni, pahenevatko jo melkein parantuneet ihottumat ja pahenivathan ne, joten tein poissulkumielessä apteekin keliakiatestin. En ikipäivänä olisi uskonut että se oikeasti on positiivinen! No, selvisipähän sitten mistä alati laskeva hemoglobiini, väsymys, mahanpurut ja iho-ongelmat johtuvat. Minä kun lähinnä kuvittelin vain olevani taas yksi hömelö keski-ikäinen luulosairas nainen
Viime viikolla tehtiin ohutsuolitähystys ja tällä viikolla näin omista labravastauksistani (hoitoalalla kun olen) patologin vastauksen ja keliakiahan se on eikä mitään kuvitelmaa. Odotan siis nyt vielä virallista vastausten kuulemisaikaa mutta se saattaa venyä pitkälle syyskuulle. Minulta testattiin myös laktoosi-intoleranssi ja ruoka-aineallergiat ja kumpiakaan ei ole, eli en ole esim. vehnälle allerginen.
Palasin gluteenittomaan dieettiin jo heti biopsian jälkeen mutta nyt tietysti suhtaudun asiaan aivan uudenlaisella vakavuudella. Lisäksi kun vehnää ei tarvitse vältellä, voin käyttää kaikkia gluteenittomia valmisteita. Voi että löytyy hyvää leipää pakastealtaasta! Kyllästyin jo itseleivottuun tattari-riisileipään
Joten siis kysymykseeni: mitä kaikkea minun nyt pitää tuoteselostetta lukiessani varoa? Minkä nimen alle piiloutuu gluteenia, vai piiloutuuko mihinkään? Miten hyvin voin luottaa tuoteselosteisiin, vai voinko? Voiko riisikakuissakin olla gluteenillisten viljojen jäämiä vaikka tuoteselosteessa siitä ei varoitetakaan jos kuitenkaan paketissa ei erikseen mainita että se on gluteeniton?
Lisäksi otan vastaan hyväksi havaittuja vinkkejä! Toki luen näitä keskusteluja, mutta täällä on niin paljon infoa että kestää aikaa ennenkuin kaiken saa kahlattua läpi.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
1 a tip
Products
1 a product
Images
1 an image
Forum
6 messages, 1 topic
Comments
1 comment
Registration time
08/20/2014 10:43 AM