lehti

Forum messages

1 2
Next > End >>
  • Omassa hyllyssään vai ao tuoteryhmän yhteydessä? 10/23/2011 11:09 AM

    Jos kaikki gluteenittomat tuotteet ovat samassa hyllyssä, huomaa helposti jos on tullut jotain uutuuksia tuoteperheisiin.
    Saukkolassa, Nummi-Pusulassa, on Landenin K-kauppa ,siellä on hylly kaikille gluteenittomille tuotteille. Mielestäni se on fiksua.Ei varise väärät jauhot rikkinäisestä pussista tuotteiden päälle.Harvemmin siinä kaupassa vierailen, juuri siksi on helppoa löytää ne tuotteet joita tarvitsen.Uusissa isoissa kaupoissa on jännittävää etsiskellä tuotteita jotka ovat gluteenittomia, tosi kaupparetkeen pitääkin sitten varata hieman enemmän aikaa. Oikeasti etsiskely on antoisaa koska joskus voi löytää tuotteita jotka ovat gluteenittomia vaikka eivät sijaitse virallisten tuotteiden listalla. Esim Stockmannilta löysin kerran aivan ihania Italialaisia mantelikeksejä joissa ei ollut gluteenia.
    Elämä se vaan on aika jännittävää.

  • Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! 10/11/2011 4:53 PM

    Amazon.com sivulta löytyy :Glutenfree foods. Alla linkki sinne

    http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Dgrocery&field-keywords=&x=0&y=0#/ref=sr_nr_p_n_feature_browse-b_1?rh=n%3A16310101%2Cp_n_feature_browse-bin%3A114329011&bbn=16310101&ie=UTF8&qid=1318449103&rnid=114319011

  • Ikäviä tilanteita 10/07/2011 5:52 PM

    Mikähän siinä on kun tuntuu että ruuanlaittoalan ihmiset eivät tunnu päivittävän tietojaan allergioista ja ruokavalioista. Liian usein ruokalan täti on kysynyt minulta että kuinka tarkka se gluteeniton dietti oikein on? Kun kerron että pitäisi olla erikseen leikkuulaudatkin, kulmakarvat nousee ja hämmästys on tosi aito.
    Meillä on nyt menossa neljäs ruuanlaittotäti, panen sen firman nimen tähän kun harmittaa niin paljon:Fazer Amica.Noista pullajutuista en jaksa enää edes kiukustua kun se on meillä arkipäivää. Meidän keliaakikkoiden pullat on yleisen vitsin kohteena kun ovat aina kuivia, jos niitä edes on tarjolla.
    Ruokalan tädit/täti on varmaankin kovan kiireen ja paineen alla, sen ymmärrän, mutta kun minäkin olen se maksava asiakas.
    En haluaisi odotuttaa muita takanani ruokaa ottajia,kun joudun aina kyselemään mikä on gluteenitonta, juu tiedän että se lukee lapussa, siihen ei vain voi luottaa. Olin muutama vuosi sitten juhlissa jossa cateringpalvelu oli hoitanut kaiken tarjoilun. Kysyessäni onko kakku gluteenitonta sain vastaukseksi tietysti. Se tarkoitti laktoositonta. Ensimmäisen suupalan jälkeen minäkin tajusin sen. j
    Ja juosten kotiin, oksennan aina n. puolituntia sen jälkeen kun olen ''nauttinut''jotain jossa on gluteenia.
    Viime viikolla olin Fazerin kahvilassa Munkkivuoressa.
    Kahvi ja suklaakakku, oli ihan oikeesti gluteenitonta, mutta niin kuivaa että hajosi lautaselle, kysyin että pitääkö olla näin kuivaa, juu kyllä se gluteeniton kuuluu olla kuivaa. ikävää että kaikki mehevät ja ihanat on tehty vain normaaleille ihmisille.

  • Kansanradio 10.3.2011 05/28/2011 8:38 AM

    taateli kirjoitti:
    Satuittteko kuuntelemaan Kansanradion sunnuntaina 10.4.2011?

    Siellä oli miespuolinen henkilö kertomassa suurella paatoksella kuinka "myrkyttämätön" vehnä ei aiheuta gluteenikoille oireita. Esimerkkinä on hänen ystävänsä.

    Juu, kuuntelin ja pelottavalta kuulosti, toivottavasti hänen koekaniiniksi joutunut kaverinsa ei ole vielä joutunut sairaalahoitoon. Ties mitä muuta se on siihen kokeillut.

  • "Tavis"-leipomoissa valmistetut tuotteet 10/01/2010 3:36 PM

    Hei
    Huomasin saman Lähimmäinen -leipomon (Mäntsälässä) kääretortussa. Olin siellä muutama vuosi sitten kahvilla ja saadakseni kahvin kanssa jotakin jouduin ostamaan kokonaisen kääretortun! Kotona huomasin tortun etiketissä tekstin :saattaa sisältää muiden jauhojen pölyä tms.
    Soitin leipomoon ja siellä sanottiin minulle että kaikki gluteenittomat tuotteen leivotaan samassa paikassa kuin normaalien ihmisten tuotteet. Siitä tuohtuneen soitin Mäntsälän kunnan terveystarkastajalle ja kysyin onko tämä oikein. Lupasi silloin puuttua asiaan . Enpä ole käynyt katsomassa onko siellä vielä myynnissä kyltti 'gluteenittomat
    tuotteet'jonka alla silloin tämä torttu oli. Mielestäni , jos lukee että gluteeniton tuote/tuotteet pitää tuotteen olla gluteeniton, eikä sitten leivän etiketistä käy ilmi että se on leivottu hieman kyseenalaisissa oloissa.
    Mitäpä jos sinäkin soittaisit terveystarkastajalle ja kysyisit että onko tuollainen ihan oikein.

  • Semperin näkkileivät 10/01/2010 3:28 PM

    heippa Mrs Bucket.
    Kysyisin sinulta, kun aavistelen että olet joskus pitänyt leivontablogia, että miksi minun leipäni epäonnistuu, joka kerta. Tänään juuri äsken leivoin Semperin karkealla jauhoseoksella, paketissa oleen reseptin mukaan, vuokaleivän. Leipä on tuossa pöydällä nyt ja sen kuori on ihanan rapea, mutta sisus on liian raaka . Leipä oli uunissa melkein tunnin. Välillä kokeilin että tarttuuko taikina puiseen tikkuun. Lopulta leipä, joka ohjeen mukaan siis paistettiin vuoassa, oli pelottavan tumma joten otin sen uunista.
    Nyt olen sitä maistellut ja kyllä se on raaka. Sillälailla raaka että se ei pysy kasassa ja sitä on vaikeata leikata, leikkaamisessa käytän ''aitoa saksalaista , ainoastaan leivänleikkuuseen tarkoitettua veistä'', luonnollisestikin veitsi on varustettu aaltoilevalla terällä. Eli veitsessä ei voi olla vika. Tiedän että vika on minussa mutta kun en arvaa mitä teen väärin. Oliis vatsaa minulle tai jos et sinä niin joku muu armoitettu leivänleipoja jolla onnistuu aina ja koti tuoksuu ihalle levonnan jälkeen.
    Ettei sillä pitsaa osaan kyllä paistaa, sen teen sunnuntain glut.jauhoista. eika koskaan ole ongelmaa. Pohja nousee juuri niinpaljon kuin pitsassa pitääkin. Vaihdanko jauhoja vai lopetanko leipomisen ?
    kysyy Lehti

  • Tarviin tukea!!! 02/20/2010 8:57 AM

    Kyllä keliakia on mielestäni paljon helpompi ''sairaus'' kuin systerin kersan kala-pähkinä-herne-allergia.Joskus se lapsi voi pahoin jopa kalan hajusta. Ei meidän keliaakikoiden sentään tarvitse voida pahoin jos tavallisten ihmisten pulla tai leipä tuoksuu.
    Olen samaa mieltä että kiitos keliakian ei tarvitse syödä kaikenlaisia pullia ja kakkuja kylässä käydessä.
    Tosin kummilapsen isoäiti leipoi mulle joka vuosi gluteenittoman kuivankakun, kun sitä suretti etten voinut syödä samaa kuin muut. Se loppui siihen kun pakastimessani oli neljän vuosikerran edestä gluteenittomia kuivakakkuja .
    Tsemppiä vaan kaikille aloitteleville keliaakikoille. Tosi on että tästä ei kannata tehdä elämää suurempaa ongelmaa. Alussa se vain tuntuu siltä.

  • Kuinka kauan teillä meni keliakian hyväksymiseen? 08/17/2009 8:40 PM

    Sitten vielä pikkupurnailua. Oikeastaan tämä ei ole tietämättömyyttä niinkään, kuin ajattelemattomuutta. Mutta työpaikallani on oikeasti lähes joka päivä jotain raparperipiirakkaa, juustokakkua, keksejä, lakuja... no se nyt sinällänsä ei häiritse, mutta kuin niitten vehnäleipien ja -juttujen kanssa murustellaan koko pöytä. Myös jos tuon kakkua joka on gluteeniton, saattaa joku ottaa normimustikkapiirakkaa samalla kakkulapiolla ja mie katon tätä tapahtumaa ajattelen vaan että "nooooooooooou, älä raiskaa mun kakkua!" ja puren hammasta. Tai että yhteisien leipäsärvintejn päälle laitetaan leipiä ym. tällästä asioita mitä normi ihmisten ei tarvi ajatella
    Olen samaa mieltä.Vituttaa ihan oikeesti kun ihmiset kahmii samalla lusikalla kaikki laatikot ruokapöydässä. Mä en enää katsele tollasta sanon nykyään aika pahasti,koska se on kyllä mun terveydestä kiinni ruuan puhtaus.
    Eniten ottaa päähän ne jotka syö kaiken mitä on esillä. Kerran yksissä juhlissa pääsin gluteenittomien kuppien äärelle viimesenä, arvaas oliko mitään tällasten ihmisten jäljiltä.Täytyy maistaa vaikka siinä lukisi että diabetes tai gluteeniton.Nykyään jos menen kylään syön kotona kunnolla ennen juhlia ei ainakaa tarvitse olla nälissään , pettynyt ehkä.
    Töissä en uskalla enää syödä kun emäntä puhuu luteenittomasta ja laktoosittomasta ,ihmekkös jos asiat menee sekaisin kun enalkaakin samalla kirjaimella.
    muuten olen pärjännyt ihan hyvin kohta kakskyt vuotta tällä dietillä.Voin silloin aikanaan niin huonosti, mulla oli mm. suu täysi haavoja ja syöminen oli erittäin vaikeaa.hemoglobiini oli 95. Heti dieetin alettua se nousi normaali lukemiin.

  • Gastroskopia 04/23/2009 9:09 AM

    Kiva kuulla että sellaisiakin hoitajia on.Mulle tehtiin meilahdessa tutkimus (-88)ja oksensin letkun ulos ainakin kahdesti, siitä johtuen hoitajan ja lääkärin kommentit ei olisi voineet olla kovempia( olisi nyt vaan hyvä pitää se letku siellä sisällä että saadaan nopeasti toimitus tehtyä). Olisi lohduttanut jos olisi saanut edes pitää hoitajaa kädestä kiinni, mutta yritykseksi se jäi. Hoitajatar tempasi kätösensä pois. Mitään rauhoittavaa en tietenkään saanut, koska ''se voisi vääristää tuloksia ja koepalan otto ei tuntuisi''?????
    Koetta ottanut lääkäri oli tosin kirjoittanut tutkimustulokseen että ''oli kivulias toimenpide potilaalle''
    Kuulema sain pienimmän letkun sisääni, mutta silti meinasin panikoida. Neuvoni on keskity vaan hengittämään ,kyllä se siitä.
    Ja toista kertaahan en mennyt !

    masse57 kirjoitti:
    Olihan se kokemus, kipua ei ollut, vaan paniikki meinasi väkisin tulla.. Onneksi selän takana istui hoitaja joka antoi neuvoja ja rauhoitti tyyliin, "hengitä vain kunnolla, pure suukappaletta, ei kestä enää kauaa.." Samalla hän hieroi olkapäätäni ja harteita, ja kehotti vain pitämään käsivarrestaan kiinni..
    Hän teki läsnäolollaan kokemuksesta
    sellaisen että se saatiin vartissa tehtyä,
    siis mahdollisti koko jutun

    Helpotus ja kiitollisuus (se on tehty!!)oli päällimmäiset tunteet, kun työkavereille kerroin tuntemuksiani. Lähinnä kuvasin oloani 'mahdollisesti madosta voisi tuntua samanlaiselta koukussa..tosin minulla ilman kipua..
    Vuoden päästä uusiks, sitä ei vielä kannata mietiskellä

1 2
Next > End >>

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    5 tips

    Forum
    19 messages

    Comments
    3 comments

    Registration time
    04/05/2009 5:13 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,042s