Missä matkaillut keliaakikkona? – 06/30/2010 11:08 PM
Olin keväällä 2008 mieheni kanssa Italiassa, Pisassa. Matka oli mukava kaikin puolin, paitsi ruuan puolesta mieheni sai harmaita hiuksia : ). Hän söi koko reissun ajan aamiaisella omia leipiä ja mukana oli myös omat keksit ja kuivakakut päiväkahvilla. Ruuaksi hän söi ranskalaisia perunoita ja grillattua pihviä, ilman kastiketta. (Kaikki ruoka pitää olla myös maidotonta)
Viikon ajan olimme iltaisin syöneet samassa ravintolassa ja joka ilta meillä oli sama tarjoilija. Hän oli huumori miehiä ja kysyi aina mieheltäni: otatko saman ruuan ja meillä oli aina sama vastaus: Kyllä.
Paras juttu ruuan kanssa oli viimeisenä iltana, sillä tarjoilija kysyi mieheltäni, että kuinka ison pihvin hän viimeisenä iltana haluaisi? Mieheni, joka on liki 2metriä pitkä ja syö hyvin paljon sanoi, että mahdollisimman iso, koska hän on ollut vähällä ruualla koko matkan ajan. Kylläpä naapuripöydissä kohina kävi, kun miehelleni tuotiin pihvi pöytään. Pihvi oli melkein lautasen kokoinen. Meitä vahän hävetti ihmisten hyväntahtoinen naureskelu. Ja kyllä siinä mieheni teki töitä, että sai pihvin syötyä. Loppulasku oli huikea, sillä mieheni pelkkä pihvi maksoi 28euroa : ).
Kotiin palattuamme hän ei halunnut syödä grillattua pihviä pitkiin aikoihin : ).
Tähän loppuun voi sanoa, että Italiassa, Pisassa ei ainakaan vuonna 2008 ymmärretty gluteenittomasta ruokavaliosta mitään tai emme osanneet kysyä oikein. Netistä olin kyllä käännöksen ottanut mukaani, mutta gluteenitonta emme sieltä saaneet. Ihania muistoja, joille pystyy nauraa näin myöhemmin : )
Nizza – 06/28/2010 7:07 PM
Heippa!
Olin viime kesänä perheeni kanssa Nizzassa. Minä ja mieheni olemme kumpikin gluteenittomalla ja maidottomalla ruokavaliolla. Ravintolassa kävimme heti ekana päivänä ja se oli kauheaa. Tarjoilijan oli vaikea ymmärtää allergiaamme ja loppujen lopuksi saimme ylikypsät pihvit ja ranskalaiset. Lasku oli törkeän hintainen. Emme enää sen jälkeen syöneet ravintolassa, rahamme eivät olisi riittäneet : ).
Oli onni, että meillä oli mökki ja oma keittiö. Teimme ruuat itse. Suomesta olimme ottaneet mukaan omat gluteenittomat leivät ja kakut. Niillä pärjäsimme pitkälle.
Muutamaa päivää ennen suomeen lähtöä vierailimme Monacossa ja sieltä löysin gluteenitonta leipää ja keksejä. Tarkkana sain olla päiväysten kanssa. Ehdin mennä kassalle, kun huomasin kummankin tuotteen olevan vanhoja. Menin vaihtamaan ja keksi hyllyssä huomasin, että perimmäiseksi oli laitettu tuoreet keksit ja vuoden 2007 oli edessä. Kyllä ihmetytti.
No, Nizza on upea paikka ja ruokahan on sivuseikka. Tänä kesänä olemme menossa uudelleen.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.