gulp

Comments

<< Start < Previous
Next > End >>
  • Ihana kuohkea leipä!

    "No niin, kopion netistä pataleivän ohjeen (on ihan helppo löytää sieltä pataleipä-nimikkeellä, mutta tässä tämä nyt on. "Korjasin" ohjetta gluteenittomaksi ja vähensin suolan määrää, eli siis sellaiseksi, jonka itse tein:

    PATALEIPÄ
    Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurautapadassa. Se pinnasta tulee rapea ja sisuksesta taivaallisen kuohkea.
    Ainekset:
    7 dl gluteenittomia jauhoja, (+ 1 tl psylliumia)
    1 tl kuivahiivaa
    2 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
    3 ½ dl lämpöistä vettä
    Lisäksi:
    pöydälle jauhoja
    Valmistusohjeet:
    1. Sekoita hiiva ja suola jauhoihin sekoituskulhossa. Kaada joukkoon vesi ja sekoita haarukalla aineet sekaisin. Älä vaivaa! Taikina jää löysäksi.
    Peitä kulho kelmulla, johon on tehty muutama reikä ja jätä kulhon huoneenlämpöön 24 tunniksi.
    2. Laita valurautapata uuniin. Laita uuni päälle 230 asteeseen.
    Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja kääntele taikinaa pari kertaa jauhoissa. Nostele valuvat reunat taikinan keskelle ja anna taikinan levätä pöydällä kunnes uuni on 230 astetta.
    Avaa uunin luukku ja vedä pata ulos. Nosta löysä taikina pataan ja laita kansi päälle ja uunin luukku heti kiinni.
    Paista kannen alla 30 minuuttia. Leipä kohoaa padassa ja pysyy mehevänä kannen alla.
    3. Ota kansi pois puolen tunnin paistamisen jälkeen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia, että pinta ruskistuu.
    Kumoa valmis leipä padasta ja anna jäähtyä vähän aikaa ennen leikkaamista. Kuumaa leipää on vaikea leikata.
    Taikinaa on helppo varioida lisäämällä joukkoon esim. siemeniä, hiutaleita, aurinkokuivattua tomaattia, oliivimurskaa tms.

    Huomio! Tarkista, että patasi kaikki osat kestävät korkeaa lämpötilaa!
    On tärkeää, että kansi on täysin suljettu höyryltä."
    02/25/2015

<< Start < Previous
Next > End >>

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    1 a tip

    Forum
    1 message

    Comments
    1 comment

    Registration time
    09/10/2014 1:13 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s