gluteeniton

Forum messages

1 2 3 4
  • Wien 06/28/2010 9:28 AM

    Ai juu.... Jos joku osaa hyvin saksaa, niin käsi pystyyn! Itse en juurikaan osaa, joten apu on tervetullutta...

  • Wien 06/28/2010 9:27 AM

    No niin, mutta nyt itse aiheeseen. Ainakaan vielä en ole löytänyt glutti-sacheria wienistä, mutta sacherin kilpailija on Imperialtorte, jota kyllä saa gluteenittomana useastakin paikkaa.

    Tässä torstaina Itävallan keliakia liitolta saamastani listasta poimittuna:

    Café Imperial im Hotel Imperial
    1015 Wien, Kärntnerring 16
    Tel. 01/50110-389, Fax 01/50110-355
    order@imperial-torte.at, http://www.imperialtorte.at
    Hier gibt es die glutenfreie Imperialtorte in verschiedenen Größen.
    Öffnungszeiten: täglich von 7.00 bis 23.00 Uhr

    In nachfolgenden Verkaufsstellen kann die glutenfreie Imperialtorte gekauft werden:
    Hotel Imperial, Torte Boutique, 1015 Wien, Kärntnerring 16
    Julius Meinl am Graben, 1010 Wien, Graben 19
    Billa Corso in der Kärntnerring Galerie, 1015 Wien, Kärntnerring 15
    Böhm Kaffee Geschenke Spezialitäten, 1180 Wien, Gersthoferstr. 12
    Böhm Kaffee Geschenke Spezialitäten, 1190 Wien, Obkircherg. 27
    Caviar House, Flughafen Wien Schwechat

    Restaurant Sirk im Hotel Bristol
    1010 Wien, Kärntnerstraße 55
    Tel. 01/51516-552, Fax 01/51516-2780
    Hier gibt es ebenfalls die glutenfreie Imperialtorte. Die Torten können auch in Holzkistchen versandt werden.

  • Wien 06/28/2010 9:24 AM

    Oletko Jezu menossa käymään koska Wienissä? itse lähden kolmen viikon kuluttua sinne pitkälle viikonloppu matkalle.

    Varasin viime viikkolla matkan ja nyt tutustun taas paikalliseen tilanteeseen. (Viimeksi kävin siellä kaksi vuotta sitten).

  • Kesä ja jäätelökioskit 05/11/2010 12:12 PM

    Nyt kun viimein lupaillaan helteitä...

    Olisi mukava kuulla mistä olette löytäneet jäätelökioskeja, joista saa gluteenittomia jäätelö vohveleita, siis irtojäätelölle ja pehmikselle?

    Niin osaisi suunnistella sinne...

    Vinkkejä olisi kiva saada ainakin täältä pääkaupunkiseudulta, mutta kerätään kokemuksia samalla muualtakin...

    Itselle positiivinen ylläri oli Ideaparkissa, jossa kahvilasta sai pehmiksen gluteenittomaan vohveliin. (Valitettavasti se kahvila lopetti... )

  • Hirssi 04/06/2010 9:55 AM

    Meillä Hirssistä keitetään myös "Mannapuuroa" haudekattilassa, niin ei pala pohjaan.

    Vinkkinä, että kun keittää esimerkiksi riisipuuroa haudekattilassa, niin kattila kannattaa rasvata ensin margariinilla, niin ei puuro ei tartu reunoihin kiinni... Pieni kikka, mutta helpottaa tiskausta.

    Suosittelen kokeilemaan pannukakkua johon laittaa litraan maitoa keitetyn hirssipuuron. Pikkuisen maitoa että notkistuu. 4-5 munaa ja finmix jauhoja. Maustaa voi vaniliinisokerilla ja suolalla. Taikina saa olla aika paksua, mutta kuitenkin "kaadettavaa". Päälle pikkuisen juoksevaa margariinia ja uuniin 200 astetta 45 minuuttia, eli paistetaan pitkään ja pohja saa tulla vaikka vähän rapsakaksi...

    Toinen helppo jälkkäri on että taas keitetään litra hirssipuuroa haudekattilassa maitoon. Läähdytetään jääkaapissa kylmäksi. Vatkataan purkki vanilla vispiä ja sekoitetaan puuroon. Lisätä voi vaniliinisokeria.
    Tämän hirssi frutin voipi tarjoilla hillon tai vaikkapa karpalo / puolukka keiton kera.

  • Kaipuu vanhaan... 03/18/2010 11:45 AM

    Meillä taas tehdään vispipuuro ja mannapuuro käyttäen puurohirssistä. Täällä kuva pussista -> http://www.milletti.fi/4tuotetta.htm

    Sitä myydään ainakin citymarketeissa...

  • Gluteeniton pannari? 02/26/2010 12:10 PM

    Vinkki numero 6:

    Katso edellinen ohje, mutta tee se riisipuuroon.

  • Gluteeniton pannari? 02/26/2010 12:09 PM

    Vinkki numero 5:

    Keitä maitoon "mannapuuro" näistä puurohirssinen jauhoista (ohje pussissa litralle maitoa) http://www.milletti.fi/4tuotetta.htm

    Lopputulos on muuten ihan lähellä oikeaa mannapuuroa ja hyvän makuista... Hirssi on muutenkin ravintorikasta.

    Niin asiaan. Ota puolet tuosta litran annoksesta ja lisää jäähtyneeseen puuroon 4-5 munaa, n. 4 desiä maitoa, suolaa ja noita Finmix jauhoja. Itse laitan pari teelusikallista vaniliasokeria, niin tulee kiva maku...
    Lopputuloksen tulee olla paksua, mutta helposti kaadettavissa voidellulle leivinpaperille uunipellille.

    Pannukakun päälle laitetaan juoksevaa margariinia ihan reilusti ja uuniin 200 astetta. Paistetaan 45-60 minuuttia, kunnes pannari on rapean oloinen.

    Nautiskellaan hieman jäähtyneenä hillon kera...

  • Gluteeniton pannari? 02/26/2010 8:18 AM

    Vinkki numero 4:

    Kokeile pizza pannaria, eli taikina sama mutta päälle tonnikalaa, herkkusieniä, juustoa ja-mitä-nyt-ikinä-haluatkaan laittaa pitsasi päälle.

  • Gluteeniton pannari? 02/26/2010 8:09 AM

    Vinkkin numero 3:

    Tee peruspannukakku taikina.
    Laita taikinan päälle pororouhetta maun mukaan esim puoli pakettia (on aika suolaista...), jota saa ainakin jokaisesta prismasta. Myydään sellaisissa pahvipaketeissa valmistaja taitaa olla lapin liha. Niitä yleensä löytää samasta paikasta kuin kinkkurouhettakin...

    Tämän jälkeen kuutioi leipäjuustoa sellainen tavallinen paketti tuohon päälle. ja uuniin.

    Paistele 30-45 minsaa ja avot! Hyvä suolapala.

1 2 3 4

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    8 tips

    Links
    2 links

    Forum
    32 messages, 4 topics

    Comments
    4 comments

    Registration time
    11/17/2009 9:59 AM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s