Tuore diagnoosi, mitä saan/en saa syödä? – 09/11/2014 3:03 PM
ulkomailla pakastevihanneksissa VOI olla gluteiinia - tällöin ne yleensä ovat kermassa tahi voissa... sama pätee myös moneen muuhun asiaan, joka on Suomessa gluteenitonta. nakit ja makkarat kannattaa syynätä tarkkaan (tämä sitten on ulkomailla juurikin toistepäin - ei lisätä vehnää nakkeihin ja makkaroihin)
Olut armon vuonna 2014 – 09/11/2014 2:58 PM
jos pitäisi veikata, niin kyseessä on se, että se testaaminen maksaa...
Gluteeniton Saksa? – 09/11/2014 2:53 PM
Vastaanpa tähän, vaikka vanha onkin. Asun itse Saksassa ja kyllä täällä gluteenitonta saa! Currywurstiin ei muuten perinteisesti kuulu leipä ollenkaan ja se on aina gluteenitonta - makkaraa currylla maustetulla ketsupilla. Itse asustan etelä Saksassa ja täällä on naftimmin gluteenittoman ymmärtäjiä - sekoittavat laktoosi-intoleranssiin... Omalla riskillä olen pari kertaa ottanut pihvin kasviksilla kun sanovat, että ruokapaikka ei tarjoa gluteenitonta (eli ei ole keittiössä vissiin omaa nurkkausta tehdä annoksia) - täällä on myös gluteeniton kylä: http://www.scheidegg.de/gesundheit-in-scheidegg/glutenfrei.html
Kuitulisät – 05/20/2009 11:43 PM
Enpä ole tutustunut, koska (mainostan taas kerran) syön noita rehuja niin paljon, että kuitua tulee kyllä enemmänkin kuin tarpeeksi jo pelkästään niistä
Vitamiinilisät – 05/17/2009 8:21 PM
Mulla on kyllä hemoglobiini jopa ehkä hieman parantunut keliakian myötä... Mutta ulkoilen erittäin paljon ja tietysti syön niitä rehuja kuin pupu ja lihaa sekä kalaa. Ennen (sillon teininä) kun söin ruisleipää oli hemoglobiini ihan pohjamudissa. Silloin en ulkoillut ihan yhtä paljoa, mutta ei se parantunut merkittävästi vaikka aloin ulkoilemaan enemmän silloin ruisleivän aikaan. Tuossa vain omat kokemukseni.
Lisäksi sellaisen olen huomannut, että oma suolisto kyllä toimii nyt huomattavasti paremmin kun syön noita kasviksia - leivällä oli kyllä enempi ummetusta...
Popsin siis nykyään kolme LadyVita Plussa tablettia sekä kaksi kalaöljykapselia. Suomessa on muuten liian alhainen D-vitamiinisuositus ja ei tuo aurinko oikein riitä edes kesäisin kunnolla sitä antamaan meille. Arvoja ollaan nostamassa, mutta ne jäävät silti vielä alle monen muun maan.
Ravintola Koto? – 05/13/2009 9:53 PM
Koto on ok, mut parempi paikka on Yume tai Kabuki. Myös Kampin bussiterminalissa on hyvä sushi pikapaikka.
Sushi on tosiaan gluteenitonta, jos sattuu tykästymään ni kannattaa kokeilla itse sushin valmistamista - aikaa vievää, mutta hauskaa isolla porukalla sekä huomattavasti parempaa kun ravintolassa!
Osuva kuva!!! Huumoria kerrankin – 05/07/2009 9:56 PM
lol
Englannin lakritsin sininen nonparelli karkki – 05/07/2009 3:48 PM
Kyllä se kirkasta on, ei lakua. Eikös niitä ole pinkkinäkinniitä samanlaisia? Tai muistelisin, että niitä oli ainakin silloin joskus kun olin lapsi. Kuuluivat ainoihin karkkeihin, joista pidin tuossa sekoituksessa
Keliakia ja vähähiilihydraattinen ruokavalio – 05/07/2009 3:44 PM
En oikein ymmärrä tuota kuidunsaantia. Koska itse painotan, että tulee niitä kasviksia ja hedelmiä syötyä lähemmäs kilo päivässä - ei riittäs edes viis kiloa normi leipää samaan kuitumäärään ko tolla pääsee...
Ylipäänsä ihmettelen aina kun puhutaan leivästä kuidun lähteenä, koska kyllä ne on nuo kasvikset ja hedelmät, jotka on paljon kuiturikkaampia. Tämä asia on häirinnyt aina keliaakikkojen ruokavaliossa - ikään kuin sitä kuitua tosiaan saisi _vain_ ja _ainoastaan_ niistä leivistä ja puurosta...
Itse aikoinani muuten kun vielä ruisleipää söin niin oli aina kyllä ummetusta, lieneekö sitten johtunut keliakiasta?
Tällä mun "pupulinjalla" pääsen siihen, että käyn isolla hädällä kerran päivässä sen entisen kerran (max kaks viikossa sijaan... Siis toki syön myös niitä leipiä, mutta kuidunsaannista en ole huolissani runsaan kasvisten ja hedelmien (vihannekset ja marjat yms. mukaanluettuna, riisiä käytän aika vähän sen runsaan energiapitoisuuden takia) käytön johdosta.
Mutta nää nyt on vaan ihan omia harmistuksen kohteita
Mä käsitin, että vähähiilarinen ruokavalio oli ainoa ruokavalio jolla saatiin pysyviä tuloksia - vähärasvainenhan on yleensä se dieetti. Noin olin lukevinani hesarista tuossa viime vuoden puolella. Luinkohan sitten väärin?
Keliakia ja vähähiilihydraattinen ruokavalio – 05/05/2009 9:24 PM
Näitäkin sivuja kun katselee, niin kovin on makea-painotteisia niin jutut kuin ohjeet (ei pahalla, tällainen huomio vain tullut tehtyä). Ihmekkös siis jos tulee kiloja kun on sekä sokeria että rasvaa paljon Muutenkin musta ne makeet gluteenittomat on parempia kun suolaset... Maku lähempänä tuota "oikeata".
Itse koetan syödä erittäin reilusti (lähemmäs kilon päivässä) kasviksia ja hedelmiä, mielestäni terveellisempiä kuin jäätelö, leivonnaiset yms. Jotenkin ei edes kauheasti tee makeaa mieli kun huolehtii riittävästä proteiinin saannista
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
58 messages, 1 topic
Comments
4 comments
Registration time
03/24/2009 2:35 PM