Puuroista ja muroista – 09/21/2010 11:51 AM
Ottaisin puheeksi taas puurot ja niiden gluteiinittomuus. Muutama vuosi sitten kun olimme ravitsemusterapeutilla keliaakikkolapseni kanssa, silloin sanottiin että kauraa voi käyttää, siis ihan tavallista.
No sitten valmistajat alkoivat (Raisio ja muut isot) ilmoittamaan että heidän kauransa ei käy keliaakikolle, ei ole "puhdasta".
Joten Raisiolta voi siis käyttää Provenaa. Käyttääkö ketään silti Elovenaa? Entä Mylly Paras kaurapuuroa? Itse olen jättänyt kaurapuuron keittelyt vähemmälle valitettavasti koska tuo Provena ei ole niin hyvänmakuista lapseni mielestä.
Mielessä on ollut selvittää kaura-asia myös koulua ajatellen. Tällähetkellä koulussa tarjotaan kauraa lapselleni koska olen siihen luvan antanut. Miten te muut olette asian hoitaneet? Onhan koulussa harvoin kauraa ehkä jossain jälkiruoassa. Silloin kun lapseni oli päiväkodissa, siellä annettiin tavallista kaurapuuroa, mutta siihen aikaan oli vielä sallittua käyttää isojen firmojen tavallista kauraa.
Miten muut puurot, onko se riisipuuro esim. Myllyn Paras "puhdasta" keliaakikolle?
Otan vielä murot mukaan. Osaako joku suositella hyviä ja maistuvia muroja gluteiinittomana? Kellogs?
Kiitollisena odottelen vinkkejä.
Kävijäennätys! – 09/21/2010 11:38 AM
Tintti kirjoitti:
Toffeesekoitus, gluteeniton? – 09/21/2010 11:15 AM
sagaliini kirjoitti:
Gluteenittomat hampurilaiset – 08/11/2010 7:04 PM
Eilen kotimatkalla huomasin bensa-aseman yhteydessä Rolssin ja koska täällä keskustelussa on kehuttu Rolssin hampparia niin tottakai halusin pojalleni sellaisen tarjota. Hän kyllä kehuikin sitä ihan ok:ksi ja sämpylä oli pehmeää, maistoin palasen.
Pettymys olivat ranskalaiset, kysyin heti aluksi niistä ja kassa selvitti että kyllä ovat gluteiinittomia. En jotenkin heti luottanut vaan tenttasin lisää ja paljastuihan se sieltä että paistetaan kyllä samassa rasvassa kuin paneroidut kanapihvit sun muut, eli yksi keitin. Vakuutti että kaikki heidän asiakkaat jotka ottavat gluteiinitonta syövät myös ranskikset. Pidin pienen luennon asiasta ja kerroin vielä olevani terveydenhuollon ammattilainen niin toivottavasti ei enää tästä eteenpäin myy muille keliaakikoille gluteiinittomana ranskalaisiaan.
Huijausviesti – 06/03/2010 10:38 PM
Kiitos Jezu nopeasta reagoinnista roskapostiin! Olet kyllä näppärä ylläpitäjä
Lapsikeliaakikkoja? – 03/04/2010 6:26 PM
Hei!
Olen tänä vuonna 8 vuotta täyttävän keliaakikon äiti, siis pojan. Kaipaisin vertaistukea, kaikenikäisten keliaakikkolasten vanhemmilta.
Meillä on ruokailut sujuneet ensin päiväkodissa ja nyt koulussa melko ongelmitta. Tosin itse en ole viitsinyt nipottaa jos välipalalla on toisilla ollut karjalanpiirakkaa, ja pojalle on tällöin tarjoiltu gluteiinitonta leipää. On sitten taas ollut kuulemma toisinkinpäin.
Miten teillä muilla arki sujuu, ja käyttekö ulkona syömässä paljon, jos niin millaisissa paikoissa.
Otan esimerkkinä Hesburgerin. Heillä useissa paikoissa ranskalaiset on tehty samassa rasvassa kuin tavalliset paneroidut kanat ja muut. Silti he myyvät ranskalaisia keliaakikolle tyyliin "voi tulla herkille vatsavaivoja".
Miten kyläreissut? Itselläni ne ovat olleet haastavimpia.
Olisin kiva tutustua uusiin keliaakikkoperheisiin!
Keliakian esiintyvyys Suomessa kaksinkertaistunut – 03/02/2010 5:34 PM
Pojallani siis on keliakia, ei itselläni ja viitaten edelliseen tutkimukseen eli virusinfektio ja keliakian puhkeaminen. Muistan kuinka syksyllä kun poikani täytti 3 vuotta hän oli viikon rotaviruksen aiheuttamassa ripulitaudissa, oli todella raju sellainen. Ja sitten seuraavan vuoden alussa löydettiin, tosin täysin sattumalta keliakia. Olimme visiteeraamassa lasten allergologia ja samalla tämä lääkäri otatti verikokeen josta yllättäen löytyi vasta-aineet koholla ja sitäkautta tähystykseen ja koepala josta keliakia diagnoosi. Ei siis tällöin edeltävästi mitään varsinaisia oireita, kasvukäyrässä menty aina reilusti plussan puolella samoin paino. Oli onnea matkassa, että tauti löytyi.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
1 a tip
Products
2 products
Forum
57 messages, 6 topics
Comments
2 comments
Registration time
03/01/2010 4:00 PM