Olut ja alkoholi – 07/05/2011 9:44 AM
teppo kirjoitti:
Juhlat – 05/16/2011 4:38 PM
Moi!
Juhlista tuli mieleen, että oletteko te tehneet voileipäkakkua itse? Onko vinkkejä? Erilainen nesteytys kuin "normaalissa", siis ei glut. kakussa, tms? Mitä leipää olette käyttäneet? Sopiiko mielestänne esim. Garbo Food Ab:n viipaloidut pakasteleivät hommaan?
http://www.garbofood.se
Kiitos kaikille voileipäkakkumestareille vastauksista!
Luontaisesti gluteeniton jäätelö? – 05/12/2011 7:25 AM
Moi!
Itse painin saman ongelman kanssa. Niin se vaan on, että esim. vehnäiset glukoosifruktoosisiirapit selä maltodekstriinit aiheuttavat oireita.
Sitten löysin tekstin;
Että pitäisi olla gluteenittomaksi merkitty tuote, jos uskaltaa vedellä noita siirappeja ja dekstriinejä.
Ja siitä keliakialiiton sivuilla sanotaankin;
"Huom. Gluteenittomiksi tai erittäin vähägluteenisiksi merkityt vehnätärkkelystä sisältävät tuotteet ovat keliaakikoille täysin turvallisia, eikä niiden käyttöä tarvitse rajoittaa.
Ammattikeittiöille oma suosituksensa
Keliakialiitto ei suosittele ammattikeittiöiden käyttöön lainkaan ohramallasuutetta tai vehnätärkkelystä sisältäviä elintarvikkeita, jotka eivät alita gluteenittomille (enintään 20 mg/kg) tai erittäin vähägluteenisille (enintään 100 mg/kg) tuotteille asetettuja raja-arvoja."
Siellä on myös taulukko;
http://www.keliakialiitto.fi/liitto/nyt/uutiset//?nid=89
Taulukossa; Vehnätärkkelystä sisältävät tavanomaiset herkuttelutuotteet (makeiset, jäätelö, perunalastut jne.) - Ei suositella ihokeliaakikoille eikä muille, joilla
hoitovaste saavuttamatta.
Olen joka kevät tehnyt varmistukset kaikista jäätelöistä, että ovatko muuttaneet ainesosiaan noiden siirappien suhteen. Tänä keväänä tuo kysely on vielä tekemättä.
Pandan suklaamix (uutuus) – 12/14/2010 6:36 AM
Moi!
Ongelmana tuohon tulee vaan, että koska eivät enää itse listaa tuotteitaan glut. tuotteiksi, niin eivät varmastikaan pidä niin kovasti huolta jatkossa mm. kontamaatiosta tms. koska heidän ei tarvitse.
Esim. jonkun "tehostuslaskelman" perusteella voipi asiat tuotannossa tai jopa ainesosissa muuttua yllättäin.
Pitäisi aina olla kysymässä onko tilanne muuttunut, että uskaltaako popsia.
Onko muuten sellaista luont. glut. rukavaliolla ollutta, joka olisi myöhemmin kestänyt glut. tuotteita? Ajattelin kokeilla ja helpottaa elämääni, että jos vatsa olisi jo glut. tuotteita kestänut.. Tein siis juuri testin glut. tuotteilla, niin eihän se edelleenkään onnistu.
Vetoomus ruokavaliokorvauksen nostamiseksi – 10/12/2010 7:54 AM
http://www.adressit.com/ruokavalikorvaus
Yksi adresi on jo. 444 allekirjoittajaa.
Gelatelli, Choco Crisp – 06/25/2010 11:04 AM
Moi!
Kaikkea sitä netistä löytää, kun vaan etsii. Tollainen olisi vallan hieno myös Suomessa.. tosin koko ajan päivitettävä ja ylläpidettävä.
Lidliin vaan varmuudeksi mailia, jos epäilyttää.
Pitäisi taas varmaan itsekin kysellä onko muihin jäätelöiden ainesosiin (siirappien ja tärkkelyksien alkuperään) tullut muutoksia.
Pitäisi myös laittaa Keliakialiittoon viestiä, että laajentaisivat tuotelistaansa myös näiden uudempien kauppatulokkaiden tuotteet kattavaksi.
Aurinkoa!
Eldorado -Tuko Logistics – 05/12/2010 8:01 AM
Moi!
Uudessa 2010 Keliakialiiton tuotelistassa sanotaan taas, että Eldoradon maissihiutaleet sekä riisimurot ovat luontaisesti gluteenittomia. Mm. riisimurojen ainesosaluettelossa lukee glukoosifruktosisiirappi (vehnä). Alittuuko tässä nyt uusi alaraja? Oletteko te luont. glut. valoilla olevat voineet syödä näitä ilman oirita?
Tai olisiko joku kyselly tähän tarkennusta valmistajalta tai liitolta?
Lämpimiä päiviä!
Netiketti – 03/14/2010 8:50 AM
Viveka kirjoitti:
Netiketti – 03/14/2010 8:44 AM
Saa poistaa
Kap Verde – 01/05/2010 9:48 PM
Kyseinen hotelli on uusi, todella mukava ja sillä on kaunis ranta.
Noutopöydistä löytyy keliaakikolle sopivia vaihtoehtoja eli hyvin selkeästi valmistettuja. Lounaalla allasravintola on pyhitetty pizzalle ja hamppareille, mutta kuka pakottaa edes syömään siellä, kun on parempikin vaihtoehto, pääravintola, jossa on joka päivä, jokaisella aterialla, ainakin yhtä herkullista kalaa.
Tietenkin pääravintolassakin kannattaa katsoa millä ottimilla muut vieraat napsivat ruokansa lautasilleen. (Ainainen seisovan pöydän kirous, kun ihmiset ottavat samoilla ottimilla ihan kaikkea.)
Ei varmasti pääse nälkä yllättämään missän vaiheessa!!
Muut hotellin ravintolat, joihin tulee tehdä pöytävaraus, ovat toisita Riu hotelleista poiketen myös noutopöytiä, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Kehutuimpina hotellin pöytävarausravintoloista, kapverdeläinen sekä afrikkalainen!! Herkullista!
Tulisipa tänne pakkasen keskellekin jo pian lämpöä ja aurinkoa!!!
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
22 messages, 1 topic
Registration time
05/02/2009 9:21 AM