Kap Verde – 01/04/2010 1:00 PM
Missä hotellissa olet? All inclusive (Riu) vai Sal Rein keskustassa? Kovin montaa hotellia saarella ei vielä olekaan.
Boavistan saari, kuten monet muutkin Kap verden saaret, on hyvin kuiva. Viljely ei siis juuri onnistu. Parilla isomalla itäisellä saarella viljellään enemmän mm. maissia. Jonkin verran myös maniokkia. Maniokista tehtyä leipää eivät paikalliset tehneet, toisin kuin muissa maissa, joissa kasvatetaan maniokkia. Tämäkin varmasti siksi, koska kasvatus on hyvin pientä. Boavistan saaren "pääkaupunki" Sal Rei on hyvin pieni ja köyhä. Kunnon kauppoja ei ole ja jos jotain ruokatarvikkeita löytää, ovat ne kalliita, Suomen hinnoissa. Myös ravintolat. 90% tuotteista tuodaan saarille. Jos haluat syödä leipää, niin suosittelen ottamaan täältä leipäpaketin mukaan.
Kala on hyvää ja tuoretta, joten toivottavasti se kuuluu ruokavalioosi.
Kreolia puhutaan eniten, sitten portugalia ja jonkun verran englantia. Englantia pääosin puhuvat ihmiset, jotka ovat tekemisissä turistibusineksessä.
Koko saarella asustaa alle 5000 Kap Verdeläistä, joten kovin asuttukaan saari ei ole.
Hyvin kaunis saari ja koskematon, vielä ennen isoja turistimassoja. Kauniit rannat (paitsi Sal Rein ranta, joka on hyvin roskainen) sekä turkoosi meri. Paljon katsottavaa saarella ei ole, joten se on täydellinen löhöilyyn.
Paikalliset sanoivat, että saarilla tuulee aika voimakkaasti tammi-maaliskuussa.
Toivottavasti lomasi on aurinkoinen ja lämmin.
Kuulutko Keliakialiittoon? – 11/18/2009 8:17 AM
Pulde kirjoitti:
Oireet kun on vahingossa syönyt gluteenia? – 10/27/2009 4:18 PM
Mulla vatsa tyhjenee aika rajusti gluteenin saannista. Eli täyttä huutoyrjöä vatalaukku kokonaan tyhjäksi about tunnin sisällä gluteenin saannista, sen jälkeen järkyttäviä vatsakramppeja, jotka jatkuvat tunteja. Ja tähän päälle vielä se että suolisto tyhjenee hyvin tehokkasti.
Oletteko ikinä ollee vatsaultrassa keliakian toteamisen puitteissa. Juttelin juuri lääkärin kanssa ja hän sanoi, etät olisi hvä tehdä vatsaultra toteamishetkellä, jotta varmistutaan siitä ettei mitään muutoksia ole tapahtunut alueella. Ja ultan tulisi olla jatkossakin kontrollossa mukana, verikokeiden ja gastron lisäksi, varsinkin jos on ollut jotain ongelmia.
Kehitetään palvelua! – 09/24/2009 8:40 AM
Arvostelu on hyvä idea.
Uudet tuotteet -listassa on paljon sellaisia ihanuuksia, joita en ole koskaan itse kaupoista löytänyt.
Olisiko mahdollista kirjoittaa tuotteen kohtaan osviittaa mistä marketista tai ylipäätään mistä paikkakunnalta tuote on löytynyt.
Olen etsinyt ja kysellyt raivokkaasti tuloksetta eri kaupoissa.
Jos tietää missä muissa tuote on myynnissä kaupoissa on, se voi jopa helpottaa tietyn tuotteen oman alueen kauppaan saamista. Kun on pohjatietoa, voi sanoa -"sieltäkin tuotetta löytyy"!
Keliakia ja väsymys – 09/15/2009 8:25 AM
Moi!
Aloitin aikanani syömään luontaisesti gluteenitonta, koska keliakiaoireeni eivät hävinneet gluteenittomalla ruokavaliolla. Huomaan edelleen, jos vahingossa syön jotain jossa on esim. glukoosi-fuktoosisiirappi vehnästä. En usko, että nämä tuotteet "haittaavat" minua muuten, kuin huonon olon tavoin. Onneksi nämä oireet ovat 100 kertaa pienemmät, kuin oireet jos olen vahindossa (tapahtunut onneksi vasta 1 kerran) syönyt jotain täysin ei gluteenitota.
Oletko käynyt kontrolloimassa keliakian vasta-aineesi. Ovatko ne kunnossa? Jos väsymys johtuisi siitä?
Jos vasta-aineet ovat koholla, sen ei tarvitse merkitä sitä, että olet laiminlyönyt ruokavaliosi. Vaan niin se voi johtua niinkin monesta, kuten tälläkin palstalla on ollut juttua. Mm. viimeisempänä siitä että tietämätään oli nauttinut päivittäin glueenia kahvissaan.
Olen itse myös väsynyt. Olenkin pian menossa itse verikokeisiin ja tutkimuksiin, että mistäs tämä väsymys sekä muut keliakiaan liittymttömät oireet mahtaisivat johtua.
Mitä kaikkia rinnakkaissairauksia teillä on kera keliakia??
Keliakialiiton keskustelupalsta – 08/31/2009 4:45 PM
Käyttäjätunnuksena käytetään jäsennumeroa. Salasanana toimii jäsenen nimi.
Käyttäjätunnus on jäsennumero, jonka löydät jäsenkortista. Salasanana toimii jäsenen nimi, joka kirjoitetaan muodossa etunimisukunimi (pienillä kirjaimilla, kaikki yhteen kirjoitettuna ilman välilyöntejä). Myös ä:t ja ö:t pitää kirjoittaa sellaisenaan ja jos nimessä on väliviiva, nimi kirjoitetaan salasanaankin väliviivalla esim. marja-leenaylä-öykkärinen.
Keliakialiitto on saanut paljon aikaan, joten miksi et liittyisi jäseneksi. Joukkovoimaa siinäkin tarvitaan.
Kaurasta kysymys! – 08/14/2009 9:11 AM
Kyllä, suosituksena ovat nykyisin vain puhdaskauratuotteet.
Korvaus – 08/14/2009 8:56 AM
Moi!
Korvausta voi aina pyytää!! Keliaakikot ovat keskusteluissa kertoneet saaneensa mm. ilmaiskuponkeja.
Kannattaa myös muistaa että Suomessa on rikastuttamiskielto ja oikeuden kautta mennessä taitaa tulla muut kulut korkeammaksi kuin itse korvaus. Ja kun vielä katsoo minkä tahansa rikoksen korvuksia Suomessa, niin ovat HYVIN pieniä.
Kuitenkin olen jostain lukenut/kuullut, että mikäli keliaakikolle syötetään ravintolassa gluteenipitoista ruokaa, vaikka on tilannut annoksen gluteenittomana, voi sen rinnastaa "ruokamyrkytykseen". Tällöin voit ottaa yhteyttä oman kuntasi elintarvikevalvontaviranomaisiin. Tällainen viranomainen on käytännössä oman kuntasi terveystarkastaja.
Nämä toimet ovat ilmeisesti saanut aikaiseksi mm. koulutusta kyseisessä virheen tehneessä ravintolassa. Joten ei huono!!
Kyselkääpäs asiasta siis kuntanne terveytarkastajalta.
Vetoomus ruokavaliokorvauksen nostamiseksi – 07/14/2009 9:19 AM
Peukkuja on pidetty pystyssä jo kauan!
http://www.adressit.com/ruokavalikorvaus
http://www.vas.fi/uutiset/kesakuu_2008/fi_FI/1213782703337/
Seuraavassa teilaus sosiaali- ja terveysministeriltä...
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_524_2009_p.shtml
Luontaisesti gluteeniton – 07/03/2009 8:34 AM
http://www.keliakiayhdistys.fi/forum/viewtopic.php?t=302&highlight=luontaisesti+gluteeniton
http://www.keliakiayhdistys.fi/forum/viewtopic.php?t=224&highlight=luontaisesti+gluteeniton
Näillä sivuilla on keskusteltu laajasti näistä ainesosista.
Ainesosien alkuperä ei siis saa olla vehnästä luont. glut. ruokavaliossa. Pakkauksiin ei tarvitse merkitä enää siirappien, maltodekstriinien ja tärkkelyksien alkuperäistä ainesosaa sulkuihin, joten saa aika ahkeraan soitella tuottajille ja kysellä heidän tuotteidensa tarkkoja ainesosia.
Muista, että vaikka kerran kysyt, niin voi olla että kuukausin kuluttua joku tuottaja voi vaihtaa esim. glukoosifruktoorisiirapin alkuperää. Tästähän ei tarvitse ilmoittaa mitenkään. Itselle on käynyt näin muutaman kerran källejä.
Sottelemista ja s-postien lähettelyä siis!!!
Turvallisia ovat sellaiset tuotteet, joissa näitä ärsyttäviä ainesosia ei ole ollenkaan!!
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
22 messages, 1 topic
Registration time
05/02/2009 9:21 AM