Vaula

Forum messages

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
  • Lapsen synttäritarjoilut 03/22/2011 1:44 PM

    ^Ponipimu, tarkoititko siis soijakermaa vai kaurakermaa vai onko markkinoilla sellaista kermaa jossa on kumpaakin? Itse ainakin käytän Go Greenin kauravispiä, koska siinä on niin minimaalisen vähän kauraa (2,5 %), saman valmistajan kauraruokakermaa en sen sijaan käytä, koska siinä on kauraa enemmän (4,5 %). Tosin siinäkin kauraa on niin vähän että tuskin gluteenia tuotteessa on vaikka siihen käytetty kaura ei olisikaan puhdaskauraa.

  • Maha aina sekaisin 03/15/2011 1:18 PM

    Minullakin on ollut viime aikoina kummia vatsavaivoja, lähinnä siis aamuisin on vatsa ihan sekaisin, illan tai edellispäivän syömisistä riippumatta. En oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Olen ollut tähän asti ihan tavallisella keliakia-ruokavaliolla, teollisia tuotteita välttäen.

    Yritän Antti Heikkilän juttuja luettuani olla ainakin jonkin aikaa täysin kokonaan viljattomalla (en ole aivan varman mitä tuo edes käytännössä tarkoittaa) ruokavaliolla, mutta vähän haasteelliseltä se kyllä tuntuu. Voisi ehkä aloittaa viljattomalle dieetille kokonaan oman keskusteluketjun?

  • Studio55 Antti Heikkilän haastattelu 03/15/2011 12:59 PM

    Tuli vielä mieleen viljojen poisjättämisestä: lasketaankohan amarantti, maissi ja soija viljoiksi (uskoisin että ei, korjatkaa jos olen väärässä). Viljatonta dieettiä noudattava joutuu myös varmaan jättämään pois "tavalliset" eli vehnää sisältävät soijakastikkeet?

  • Studio55 Antti Heikkilän haastattelu 03/14/2011 1:45 PM

    Mielenkiintoinen aihe kaikenkaikkiaan. Täytyy kommentoida sen verran, että viljaton ruokavaliohan ei tarkoita automaattisesti vähähiilihydraattista ruokavaliota.

    Itse sairastan keliakian lisäksi määrittelemätöntä reumasairautta, ja olen tietoinen autoimmuunisairauksien yhteydestä toisiinsa.

    Mieli tekisi kokeilla täysin viljatonta dieettiä ja katsoa kuinka se vaikuttaa oloon. Tosin käytännön elämässä sen toteuttaminen tulisi varmasti olemaan haasteellista, varsinkin kun olen kasvissyöjä (rajoittaa siis lähinnä ulkona syömistä). Kotioloissa syöminen onnistuu varmasti paremmin, kunhan muistaa lisätä viljan tilalle muita ruoka-aineita.

    Olen jo aiemmin jättänyt ruokavaliostani pitkälti pois teolliset gluteenittomat leivät, koska niiden ainesosaluettelot alkoivat näyttää turhan hurjilta (pitkä liuta lisä- ja muita aineita). Tattari- ja riisikakkuja syön vielä toistaiseksi.

    Seuraava kommentti on lainattu suoraan Antti Heikkilän haastattelusta: "Kolmas haitta voi tulla viljojen sisältämistä lektiineistä ja fylaateista. Lektiini vaurioittaa suolistoa, fylaatit estävät monien tärkeiden mineraalien imeytymistä, lääkäri Antti Heikkilä aloittaa."

    En ole vielä ehtinyt asiaa selvittää, mutta onkohan eri (ei-gluteenipitoisten) viljojen lektiini- ja fylaattipitoisuuksissa eroja? Tietäisi mitkä viljat kannattaa jättää ensimmäiseksi pois ruokavaliosta. Olen käyttänyt leivonnassa ja ruoanlaitossa lähinnä tattaria, quinoaa ja kauraa. Tuli myös mieleen että lasketaankohan maissi viljaksi??

    Pohdinta jatkuu..

  • Keliakia ja nivelreuma 03/02/2011 1:12 PM

    Dumle kirjoitti:
    Vaikuttaako sulla Vaula sauna mitenkään? Kun useasta paikastaoon lukenu että sauna pahentaa oireita, mutta mulla se ei ainakaan tähän mennessä ole vaikuttanut mitenkään. Eilen kokeilin pitkästä aikaa avantoa, sen sanotaan auttavan. Ja mulla on käytössä sama lääke kuin sulla Vaula!

    Enpä ole huomannut saunomisella olevan vaikutusta oireisiin, täytyypä kuulostella oloa seuraavan kerran. Onko sulla muuten tullut lääkkeestä mitään sivuoireita? Itse en ole sellaisia havainnut.

  • Viljanjyviä GoGreen-tattarissa! 03/01/2011 10:28 PM

    Soitin tänään Go Greenin asiakaspalveluun, ja sieltä vastaus oli että heidän tuotteistaan takuuvarmasti gluteenittomia ovat kokonainen tattarisuurimo, tattarirouhe, tattarihiutale (ei myynnissä Suomessa), hirssi sekä polenta. Näiden tuotteiden paketeissa on myös gluteeniton-logo. Muiden tuotteiden kohdalla puhtaudesta ei voida antaa täyttä varmuutta.

    Mitä tulee Jekun kommenttiin tattarista ja viljanjyvistä, kannattaa varmaan soittaa asiakaspalveluun ja antaa palautetta.

  • Lisäaineet 03/01/2011 10:11 PM

    Ylipäätään gluteenittomissa leipomotuotteissa tuntuu olevan vaikka millä mitalla kaikkea ylimääräistä ja hyödytöntä, ja leivät ovat kaiken lisäksi kamalan energiapitoisia. Olenkin vaihtanut kaupan leivät omatekemiin, eikä varmasti ole ainuttakaan E-koodia!

  • Viljanjyviä GoGreen-tattarissa! 02/28/2011 10:15 PM

    Mietin juuri tänään Go Green -tuotteiden puhtautta, kun muistelin että joskus täällä oli ollut keskustelua viljanjyvien löytymisestä Go Greenin linssien joukosta. Tein nimittäin ruokaa Go Greenin rouhitusta tattarista ja tajusin vasta jälkeenpäin että tuote ei välttämättä olekaan puhdas.

    Go Greenin sivuilta en äkkiseltään löytänyt mitään varoitusta mahdollista muiden viljojen jäämistä. Pitääpä huomenna soittaa yrityksen asiakaspalveluun ja kysyä. Harmittaa että näistä asioista pitää aina oppia kantapään kautta :/

  • Keliakia ja nivelreuma 01/06/2011 2:03 PM

    Kiitos Dumlelle linkistä, täytyypä käydä lukemassa. Itse olen nyt kolmekymppinen, keliakia-diagnoosi tuli parikymppisenä ja reuma 2,5 vuotta sitten. Muistaakseni reumani on "lastenreuma" (lastenreuma ei ole yhtenäinen tauti vaan tautiryhmä), mutta tarkempaa luokitusta en muista (pitäisi etsiä lääkärin lausunto jostain..).

    Minulla reuma on pysynyt hyvin kurissa lääkityksellä (Oxiklorin) ja liikuntaa olen myös voinut harrastaa normaalisti, joten käytännön elämässä reuma ei ole rajoittanut enää menoa. Tietysti jotain kipuja on silloin tällöin, mutta ei mitään vakavampaa.

    Onhan sitä tullut maalattua erilaisia kauhukuvia siitä, millainen oma kunto on esimerkiksi muutaman kymmenen vuoden kuluttua, mutta uskoisin että lääketiede menee siihen malliin eteenpäin ettei tässä vaiheessa tarvitse (eikä kannata!) ruveta pelkäämään.

    Lähinnä minua huolettaa oma pieni tyttäreni, jolle tietenkin toivoisin tervettä tulevaisuutta. Minulla on toisen vanhemman suvussa paljon reumaa, joten perinnöllisyys on ilmeinen. Tällä hetkellä tyttäreni mahdollinen keliakia on tutkinnan alla.

    Olen kuullut, että kasvisruokavaliolla voisi olla positiivinen vaikutus reumaan. Helsingin Sanomissa oli viime vuoden puolella tosi mielenkiintoinen artikkeli ihmisistä, jotka olivat saanet avun erilaisiin sairauksiinsa ruokavaliosta. Tässä linkki artikkeliin: http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Voiko+syömällä+parantua/1135257548090. Reumaa sairastavasta Monica-Dahl-Partosesta kertovan jutun linkki ei valitettavasti auennut, mutta luin jutun aikoinaan lehdestä ja oli kyllä tutustumisen arvoinen! Itse olen ollut kasvissyöjä jo teini-ikäisestä saakka, joten vaikea sanoa mikä vaikutus sillä on ollut sairauteen.

  • Keliakia ja nivelreuma 01/02/2011 9:09 PM

    Minulla on todettu keliakia parikymppisenä vuonna 2001 ja reuma v. 2008. Niveloireita ja vatsavaivoja on ollut pienestä pitäen, joten diagnoosit ovat tulleet vähän jälkijunassa, kun kyseisiä sairauksia ei ole osattu etsiä tai sitten niitä ei vain ole löydetty. Reumaakin tutkittiin terveyskeskuksessa ja yksityisellä ortopedillä vaikka kuinka kauan ja kun perus-reumalabran tulos oli negatiivinen, reuma suljettiin pois. Vasta mennessäni kunnon reumatologille sain oikean diagnoosin. Hän sanoi heti labravastaukset luettuaan ja nivelet tutkittuaan että kyse on reumasta.

    Tosin kyllähän keliakiaankin (siis hoitamattomaan) voi liittyä niveloireita, joten vaikea sanoa mitkä niveloireista ovat olleet keliakia-peräisiä ja mitkä puhtaasti reumasta johtuvia.

    Mitähän muita autoimmuunisairauksia oikein on olemassa..?

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    1 a tip

    Products
    3 products

    Images
    2 images

    Forum
    141 messages, 35 topics

    Comments
    38 comments

    Registration time
    03/24/2009 4:23 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s